Puutarhamatka Viroon Saarenmaalle 2.–4.8.2024 

Pidennetyn viikonlopun aikana tutustumme Saarenmaan ja Muhun kauneimpiin puutarhoihin sekä pariin kohteeseen myös mantereella. Lähde kanssamme matkalle, jonka varrella näemme lisäksi mielenkiintoisen museokylän ja paikallisen käsityökeskuksen.


Matka on täynnä, ilmoittaudu jonotuslistalle!


1. päivä, perjantai 2.8.

Virttaa – Helsinki – Tallinna – Saarenmaa

Kokoonnumme aamulla klo 7.45 Helsingissä Länsiterminaalissa, jossa matkalaukut laitetaan Matka-Viitalan bussin ruumaan ja laivalippujen jako. Laiva Eckerö m/s Finlandia lähtee kohti Tallinnaa klo 9.00. Perillä Tallinnan satamassa laiva on klo 11.15. Kokoonnumme bussille, tapaamme paikallisen, suomea puhuvan oppaamme ja lähdemme ajamaan kohti Saarenmaata.

Matkalla pysähdymme lounaalle noin klo 12.30, jonka jälkeen vierailemme Turban kylässä Moottoriurheilumuseon uudessa, modernissa MOMU gardenissa. Sen istutukset on suunnitellut Evely Ustav, joka yksi Viron tunnetuimmista nuorista maisemasuunnittelijoista. Puutarha on toteutettu preeriatyyliin, jossa päivänhatuilla ja koristeheinillä on merkittävä rooli. Parhaimmillaan paikka on juuri vierailumme aikaan loppukesästä.

Siirrymme 20 minuutin lauttamatkan Muhun saarelle. Siellä vierailemme yksityispuutarhassa, jossa ympärillä oleva maisema on otettu osaksi puutarhaa ja koristeheinät muodostavat elävän taustan kukinnalle. Illemmalla majoitumme Saarenmaalle Kuressaaren keskustaan Grand Rose Spa -kylpylään, jossa mahdollisuus käyttää kuntosalia, saunoja ja kylpylää päivittäin klo 22 asti. 

2. päivä, lauantai 3.8.

Saarenmaa – Muhu – Saarenmaa

Aamiaisen jälkeen lähdemme klo 9 bussillamme ensimmäiseen kohteeseen, laajaan ja monipuoliseen yksityispuutarhaan, joka on saanut alkunsa 13 vuotta sitten. Englantilaistyylisessä puutarhassa on erityisesti korkeita perennoja, jotka jakavat tilaa ja antavat muhkeutta istutuksille. Taitava havukasvien käyttö ja yli 160 ruusua tuovat oman mausteensa kokonaisuuteen. Nautimme puutarhassa myös kahvit ennen kuin jatkamme sillan yli Muhun saarelle ja Liivan kylään.

Liivassa vierailemme käsityökeskuksessa, joka on erikoistunut Muhun saaren perinteisiin käsitöihin – kirjoittuihin sisustustekstiileihin ja vaatteisiin sekä muihin paikallisten käsityöläisten tuotteisiin.

Vierailemme myös Koguvan kylässä, joka on Viron parhaiten säilynyt 1800-luvun kylä ruokokattoisine taloineen ja sammaloituneine kylmäkiviaitoineen. Kylän vanhimmat rakennukset ovat peräisin 1700-luvulta. Vaikka kylässä sijaitsee Muhun museo, muut rakennukset ovat edelleen asuttuja.

Yhteisen lounaan jälkeen suuntaamme takaisin Saarenmaan puolelle Tagapõllun taimistoon, jossa on näytepuutarha sekä hyvä valikoima taimia myytävänä.

Takaisin hotellille palaamme noin klo 17.

3. päivä, sunnuntai 4.8.

Saarenmaa – Tallinna – Helsinki

Aamiaisen jälkeen lähdemme taas Muhun saarelle. Siellä vierailemme vajaan hehtaarin kokoisessa romanttisessa puutarhassa, jossa harmoniset kasviyhdistelmät tuovat omistajien mukaan mieleen posliinimaalauksen. Puutarhassa vaalitaan ekologista tasapainoa ja siksi kaikki hoitotoimet tehdään luontoa kunnioittaen. Puutarhassa viihtyvätkin erilaiset linnut, perhoset, sammakot, lepakot ja hyönteiset.

Palaamme lautalla takaisin mantereelle ja jatkamme Nurgan taimistoon. Siellä nautimme yhteisen keittolounaan ja sen jälkeen meille jää aikaa taimiostoksiin. Nurgassa on laaja valikoima varsinkin erikoisten puuvartisten kasvien taimia. Tallinnaan tullessa poikkeamme aikataulun salliessa vielä Hortus-puutarhamyymälässä.

Sataman A-terminaalissa maihinnousukorttien jako ja laivaan nousu. Klo 18.30 Eckerö line m/s Finlandia lähtee kohti Helsinkiä. Saavumme Länsiterminaaliin klo 21.00.


Matka on täynnä, ilmoittaudu jonotuslistalle!

Matkan hinta Kotipuutarhan kestotilaajille* 565 euroa, muille 610 euroa. *Normaalihintaisen kestotilauksen tulee olla voimassa, kun loppulasku maksetaan. Ilmoita matkaa varatessa tilaajanumerosi (lehden takakannessa osoitetietojen päällä). Alennus koskee vain Kotipuutarha-lehden kestotilaajia ja heidän kanssaan samassa osoitteessa asuvia perheenjäseniä.

Varaukset info@matkaviitala.fi tai puhelimitse 044-040 5140 (arkisin klo 10-16).

Mukaan passi tai henkilöllisyyskortti. Matka laskutetaan kertalaskutuksena, kun ryhmä on koossa. Hintaan lisätään toimistomaksua 6 euroa/lasku.

Matkan suunnittelija ja lehden edustaja matkalla on Maija Stenman.

Matkan hintaan sisältyy:

 • Ohjelman mukaiset bussikuljetukset.
 • Laivamatkat Helsinki–Tallinna ja Talinna–Helsinki.
 • 2 yötä hotellissa, jaettu 2 hengen huone.
 • Puolihoito: 2 aamiaista, 3 lounasta.
 • Ohjelman mukaiset vierailukohteet.
 • Lehden edustaja mukana Helsingistä lähtien, suomalainen opas Virossa.

Lisämaksusta:

 • Yhden hengen huone 110 e.
 • B4 hytti laivalla 38 e/suunta.
 • Ikkunallinen A4 hytti 48 e/suunta.
 • Aamiaisbuffet laivalla menomatkalla 17 e.
 • Päivällisbuffet paluumatkalla 34 e.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Matka-Viitala Oy. Pidätämme oikeuden matkanjärjestäjästä riippumattomista syistä tehtäviin aikataulu- ja retkikohdemuutoksiin.

Suosittelemme, että kaikilla matkan varaajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus, joka sisältää peruutusturvan.

Matka toteutuu, jos ilmoittautuneita on vähintään 38. Matka on täynnä, ilmoittaudu jonotuslistalle!

Matkanjärjestäjän peruutusehdot, mikäli matkustaja peruuttaa matkansa (myös sairaustapauksissa):

 • Peruutus 31 vrk ennen matkan alkua; varauskuluina veloitetaan 30 e.
 • Peruutus 30–14 vrk ennen matkan alkua; matkan hinnasta veloitetaan 1/3 tai matkanjärjestäjän mahdollisesti jo maksaman kulut.
 • Peruutus 13 vrk–72 h ennen matkan alkua; matkan hinnasta veloitetaan 75 %.
 • Peruutus alle 72 h ennen matkan alkua; koko matkan hinta veloitetaan.

Kiinnostuitko?

Tilaa Kotipuutarha-lehti nyt tutustumishintaan.
Saat seuraavat 4 lehteä vain 25 €!

Tilaa nyt

Tilaa Kotipuutarha-lehti

Tutustumistarjous 4 lehteä 25 €
Tilaa nyt