Pikkupetuniat

Pikkupetunialajikkeet (Calibrachoa) sietävät vaihtelevia säitä paljon paremmin kuin perinteiset, isokukkaiset petuniat. Tarjolla on kymmeniä värikkäitä lajikkeita, jotka kukkivat parhaimmillaan toukokuusta marraskuuhun.

Pikkupetuniat (Calibrachoa) tunnetaan myös nimillä japaninkello ja miljoonakello. Pikkupetuniat ovat helppohoitoisia ja ne kukkivat tauotta keväästä syksyyn. Lisäksi kukat sietävät sadetta ja tuulta selvästi perinteistä petuniaa paremmin. Kuihtuneita kukkia ei tarvitse nyppiä, sillä sileiden lehtien vuoksi ne varisevat itsestään pois eivätkä takerru kasvustoon, kuten tavallisilla petunioilla. Kukan väri vaihtelee lajikkeesta riippuen, ja värikirjo on valtavat. Teriötä voivat koristaa eriväriset reunat, suonet tai viirut, jotka muodostavat vaalean tai tumman tähtikuvion. Pikkupetuniat kestävät viileää tavallisia petunioita paremmin, mutta nekin kannattaa istuttaa ulos vasta hallaöiden mentyä.

Pikkupetunia

aurinko

keskiverto

kesä

30–40 cm

Pikkupetunialajikkeita

’Million Bells Mounding Wine’ on mätästävä ja tiiviskasvuinen lajike.

’Calita White’, valkoinen riippuvaversoinen pikkupetunia.

’Million Bells Bouquet Cream’ edustaa pikkupetunioille tyypillisiä lämpimiä iltaruskon värejä, keltaisia, oransseja ja ruskeanpunaisia.

Lue lisää aiheesta! Kestotilaajana löydät jutut helpoiten näköislehtiarkistostamme

  • Petunia – Suosikin uudet muodot – Kotipuutarha 5/2014 s. 80

Kiinnostuitko?

Tilaa Kotipuutarha-lehti nyt tutustumishintaan.
Saat seuraavat 4 lehteä vain 25 €!

Tilaa nyt

Tilaa Kotipuutarha-lehti

Tutustumistarjous 4 lehteä 25 €
Tilaa nyt