Lunta on siis tullut ja paljon :( Lapset ovat haltioissaan ja vietetäänhän täällä parhaillaan talvilomaa, mutta… Kevät oli jo niin ihanan pitkällä ja nyt suloinen haisuliinikin on hautautunut lumeen. Aamulla vielä paistoi aurinko, mutta nyt katselen ikkunasta harmaata maisemaa ja näyttäisi sille että lumipyry olisi jälleen alkamassa. Miten kaikki voikin kääntyä niin nopeasti? Elämä yllättää ja aina ne yllätykset eivät ole niin mukavia, joskus jopa erittäin epäreiluja :( Lopulta kun asioita alkaa oikein pyörittelemään mielessään, hieman viivästynyt kevään tuleminen ei tunnukaan enää ollenkaan niin kamalalta asialta :)

aurinko-sulattaa-lumet-mamasgarden
Tätä kiveä aamulenkillä katsellessani, kuvittelin tuon kivenkin surevan kevään viivästymistä ja epäreilua elämää.

 

[columns_row width=”half”]
[column]

jainen-tie-mamasgarden
Jo niin ihanan kurainen kylätie on jälleen kokonaan lumen ja jään peitossa.

[/column]
[column]

lohduton-lumitilanne-mamasgarden
Oman pihan lumitilanne.

[/column]
[/columns_row]

Mutta sitten vähän iloisempiin fiiliksiin. Muistatteko vielä miten viime keväänä innostuimme rakentamaan hurjan määrän linnunpönttöjä? Ilmoitimme tietysti pönttömme Ylen Miljoona linnunpönttöä– sivustolle ja seurailimme koko kevään kuinka asuntonäytöillä kävi väkeä :) Nythän tuo miljoonan pöntön raja sitten saavutettiin tällä viikolla ja taitaa määrä ylittyäkin melkoisesti, sillä pönttöjä voi vielä rekisteröidä toukokuulle asti. Omalla asuinpaikkakunnallani Lohjalla on päästy myös aika huikeaan tulokseen joka on tällä hetkellä 13 558! Lieneekö jo ylituotantoa asunnoista :) Tuskinpa sentään, sillä joka aamuinen tarkkailuni lintulaudalla osoittaa, että pikkulintuja näyttää olevan päivä päivältä yhä enemmän liikkeellä. Eilen näin tuossa takapihaa kolatessani myös jo kauan odottamani keltasirkut kauralyhteiden kimpussa <3 Eilen myös korkkasin kolmannen 20 kg:n säkin auringonkukansiementä. Hieman tuosta määrästä ihmeissäni tiedustelin illalla Suomen linnut- Facebook ryhmässä, että kuinka paljon ihmisillä yleensä kuluu lintujen ruokaa talven aikana. No vastauksista päätellen tässä on alettava laittamaan siemenrahaa sukanvarteen, sillä omat määräni ovat vielä todella pieniä!

yksi-miljoonasta-linnunpontosta-mamasgarden
Yksi miljoonasta.

Jobs for the weekend

Loppuun vielä kuvapari kertomaan pari hyvää työtä toteutettavaksi vaikkapa nyt tulevana viikonloppuna. Lumikuormaa tuli sen verran, että on hyvä vapauttaa puutarhan kasvit painavan lastin kannattelulta. Tämä Marjamäen vartijakin on joskus aiempina vuosina kärsinyt kuormasta niin, että olen joutunut sitomaan sen yhden oksan juuttinarulla. Nyt kataja on pysynyt kuosissaan, sillä olen puistellut sen huolellisesti lumesta jo usean talven ajan.

Tuhkalla uuteen taistoon! Nyt kaikki keinot käyttöön ja kahvinporojen lisäksi toinen tehokas lumen sulattaja onkin puun tuhka. Sulatuksen lisäksi se tietenkin myös toimii maassa kalkin tavoin eli auttaa kasveja ottamaan maasta paremmin ravinteita. Happaman maan kasveille sitä ei kuitenkaan kannata kovin suuria määriä laittaa.

[columns_row width=”half”]
[column]

karistele-lumet-oksilta-mamasgarden
Lumikuormasta vapautettu Marjamäen vartija.

[/column]
[column]

tuhka-sulattaa-lumet-mamasgarden
Tuhkalla uuteen taistoon.

[/column]
[/columns_row]

Vaan nytpä toivottelen kaikille lukijoilleni oikein mukavaa viikonloppua! Meidän porukka taitaa huomenna suunnata sivakoimaan läheiselle hiihtoladulle, nyt kun se vielä on mahdollista ;)

  1. Harmittaa minuakin tuo satanut lumi, vaikka lumesta tykkäänkin yleensä. Mainiota, että miljoona linnunpönttöä tuli täyteen! Siellä ovat meidänkin 9 linnunpönttöä mökkipihassa!

    • Juuri tarkistin Forecasta, että eipä tämä talvi taida taaskaan kovin pitkään kestää. Ensi viikolla kun kalenteri vaihtuu maaliskuuhun, näyttäisi ainakin tänne etelään saapuvan jälleen vesisateet. Kovin vaihtelevat ovat tämän talven kelit kyllä olleet, saa nähdä miten luonto kestää tällaisen on/off-talven?! Onneksi linnuille on ainakin paljon pesäpönttöjä tarjolla <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Lähetä kommentti

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Tilaa Kotipuutarha-lehti

Tutustumistarjous 4 lehteä 29 €
Tilaa nyt