Kukka-asetelmien tekoa työkavereiden kanssa

Oi miten ihanaa iltaa sain eilen viettää! Työnantajani tarjosi työntekijöilleen todella virkistävän illan kukkien parissa ja kyllä me niin kovin nautimme <3 Yhdessä tekeminen ja varsinainen flower power täytti kahvihuoneemme kahden tunnin ajan.

Pia-Saarelman-puutarhalta-mamasgarden

Illan vetäjänä meillä toimi Pia Långström Saarelman puutarhalta. Pia näytti ensin molempien astioiden kanssa miten asetelmia kasataan kukkasienen (oasis) avulla. Uutta tietoa minulle oli se, ettei sientä saanut painaa veden alle vaan sen täytyi antaa rauhassa itsekseen upota veteen! Minulla onkin ollut jo vuosia pari sientä kotona jemmassa mutta en ole innostunut niitä tähän päivään mennessä edes kokeilemaan. Eilisen illan innoittamana tulen varmasti käyttämään nuo sienet piirongin laatikosta :)

asetelma-materiaaleja-mamasgarden

Leikkokukkien lisäksi tällaisissa asetelmissa voi oikein hyvin käyttää myös ruukkukukkia! Leikkojen lisäksi Pia oli tuonut mukanaan suloisia pieniä tulilatvoja, jotka varmasti kestävät vielä pitkään hyvinä, leikkojen jo kuihduttua. Oman asetelmani astiaksi valitsin tuon hurmaavan maissintähkäpintaisen pyöreän astian, johon ihastuin heti ensi silmäyksellä. Somisteina saimme käyttää oikeita viiriäisen munia ja helmikanan sulkia<3 Sulat niputettiin ensin ohuella rautalangalla ja pesätkin Pia neuvoi kiinnittämään sieneen rautalangasta taitellulla lenkillä. Pieniä jippoja molemmat, joita ei tule välttämättä itse heti ajatelleeksi.

[columns_row width=”half”]
[column]neilikoita-mamasgarden[/column]
[column]peiponkaali-galax-urceolata-mamasgarden[/column]
[/columns_row]

Jättikrysanteemien lisäksi käytimme asetelmissa kahden eri sävyn neilikkaa, harsokukkaa ja ihanaa leikkovihreää peiponkaalia, Galax urceolata. Ihastuin todella tuohon peiponkaaliin koska sillä sai niin helposti peitettyä sientä astian reunoilla. Pyöreä muoto sopi mielestäni täydellisesti yhteen astiani kanssa. Myöskin hieman lumpeenkukkaa muistuttavan jättikrysanteemin alla peiponkaali oli superkaunis.

tyokaluja-mamasgarden

Hyvien työkalujen kanssa oli ilo toimia! Aluksi hieman pelotti terävän kukkaveitsen käyttö ja yksi työkaveri sillä sitten hieman sormeaan viiltikin mutta onneksi suuremmilta vammoilta vältyttiin. Mieleeni jäi kytemään halu hankkia kotiinkin tuollainen veitsi. Hävettää tunnustaa mutta ne harvat leikot joita olen tähän asti kotiin ostanut, olen leikannut sopivaan mittaan oransseilla fiskarseilla :) Terävällä veitsellä leikatessa kasvin imupinta jää mahdollisimman ehjäksi jolloin se kestää pidempään kauniina.

[columns_row width=”half”]
[column]asetelmien-tekoa-mamasgarden[/column]
[column]valmiita-asetelmia-mamasgarden[/column]
[/columns_row]

Valmiita asetelmia alkoi pikku hiljaa olla ympäri kahvihuonetta ja alun kiihkeä tohina rauhoittua. Itse en malttanut millään lopettaa ja jatkoin sipostelua viimeisten joukossa. Pian oppien mukaisesti kerran sieneen työnnettyä kasvia ei saanut enää väännellä uuteen asentoon, vaan mikäli kukka tuntui olevan väärässä kohdassa, tuli se ottaa pois ja pistää uudestaan!  Kukat myös leikattiin yllättävän lyhyiksi ja vartta työnnettiin n. 2 cm matkalta kosteaan sieneen.

kaikki-asetelmat-valmiina-mamasgarden

Lopulta kaikki malttoivat lopettaa ja olimme jokainen tyytyväisiä omiin asetelmiimme. Ja niistä kaikista tuli erilaisia, jokainen yhtä kaunis ja tekijänsä näköinen! Illan päätteeksi söimme vielä vatsamme pinkeiksi ja lähdimme tyytyväisinä kotia kohti. Ihana ilta, kiitos siitä kaikille mukana olleille <3

 

    • Vähän minua kyllä aamulla hymyilytti kun katselin asetelmaani keittiön pöydällä. Viereen oli nätisti aseteltu poikien suuret nerf-leikkipyssyt Kauneus on katoavaista ja se niin helposti peittyy arjen alle.

  1. Mukavalta kuulosti teidän ilta. Samoista kasveista saa tosiaan monia erilaisia asetelmia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Lähetä kommentti

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Tilaa Kotipuutarha-lehti

Tutustumistarjous 4 lehteä 25 €
Tilaa nyt