Kevättä odotellessa voi sitoa vaikkapa kasviluutia

Pinterest, tuo miljoonien ideoiden lähde ja suuri innoittajani. Idea näihin kasviluutiini siis löytyi tietysti Pinterestin syövereistä. Olen koonnut jo viime talvesta lähtien kansiota, nimellä Winter garden.  Kansiossa on kuvia mm. ruukkuasetelmista, joissa on käytetty tällaista luutaa asetelman keskellä. Monesti luutaa ympäröi kauniisti asetellut havunoksat. Oikeastaan minun oli tarkoitus tehdä tällaisia luutia jo syksyllä kun suurien ruukkujeni multa olisi ollut vielä sulana. Homma vain kuitenkin jäi ja koristelin sitten ruukut lasipalloilla. Sitten tuli ihan valtavasti lunta ja lasipallot hävisivät näkyvistä. Talvisen puutarhan koristeiden pitäisi kyllä tosiaan olla melko massiivisia ja mieluusti vielä pitkän varren päässä, jotta niitä voisi katsella myös lumisina talvina. Myös tammenoksaan huovuttamani vihreät pallot katosivat melko pian postauksen kirjoittamisen jälkeen näkyvistä. Vaikka ne olivatkin oksan päässä killumassa, niin eihän oksan korkeus riittänyt kun linko sinkosi alapihan parkkipaikan lumet asetelmani päälle. Ja vaikka sittemmin ovat lumet jo paikoitellen sulaneetkin, niin pallot ovat edelleen näkymättömissä. No toisaalta nyt on sitten mukavaa seurata pallojen ilmestymistä näkyville, kun lumet niiden ympäriltä sulavat. Nyt näkyy jo oksan pää ja pian saattaa pilkistää ensimmäinen pallo, mikäli vesisateen vain jatkuvat.

Kasviluuta luonnonmateriaaleista

Jo viikolla aloitin materiaalien haalimisen. Muistin, että eräällä ystäväpariskunnalla oli pihallaan suuri mahonia josta pyysin saada muutaman oksan. Voi miten kauniita nuo oksat olivatkaan.

Tämä vahvistaa jälleen sitä tosiasiaa, että omallekin pihalle on vihdoin saatava ensi kesänä kasvamaan mahonia. Talven kylmyydessä, ikivihreän pensaan lehdet olivat vielä punertuneetkin niin kauniisti.

Aivan täydellinen pensas talvipuutarhaan ja askarteluja koristamaan!

Nappasin myös kellarista muutaman pitkän muratin oksan, joiden sävy sopi täydellisesti luudan varpujen eli kanukan oksien punaiseen väriin. Kanukat löytyivät viljelykarkulaisena sähkölinjan alta ja kävyt naapurin komean makedonianmännyn alta. Lupaa käpyjen keräämiseen tiedustellessani, pääsin ensimmäistä kertaa juttusille kyseisten naapureiden kanssa. Kylläpä olivatkin mukavia ihmisiä, toivottavasti kohtaamme pian uudestaan.

Tein kävyille varret rautalangasta.

Tein kävyille varret rautalangasta, jolloin ne oli helppo sitoa oksien lomaan. Koko komeus varsineen kiinni parilla nippusiteellä ja ensimmäinen kasviluuta oli valmis. Mietin kovasti korvaavaa sidontaa muoviselle nippusiteelle mutta mitään yhtä vahvaa en keksinyt. Näppärämpi saattaisi kuitenkin tehdä sidoksen vaikkapa pajun oksasta. Peitin lopuksi rumat muovisidokset luonnonkuituisella narulla.

Tein samanlaisia luutia kaksi kappaletta ja laitoin ne nyt ainakin aluksi lumihankeen pystyyn. Kun hanget hupenevat kolattujen kasojenkin kohdilta niin luudat voisi sitoa vaikka terassin kaiteisiin, toivottamaan tervetulleeksi kotiin.

  • Ei ole kommentteja.
  • Lähetä kommentti

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    Tilaa Kotipuutarha-lehti

    Tutustumistarjous 4 lehteä 25 €
    Tilaa nyt