Tilaaja Sato ja säilöntä Herkut talteen talveksi Keittiötarhan satoaika jatkuu pitkälle syksyyn. Maut saat talteen säilömällä. Kokeile pakastamisen ja hilloamisen lisäksi kuivattamista, hapattamista ja pikkelöintiä. Sadon säilöntä Osa keittiöpuutarhan kasvateista tuottaa pieneltäkin alalta suuren sadon. Moni yllättyy yhden myös yhden omenapuun tai herukkapensaan satomäärästä. Yleensä valtaosa sadosta valmistuu samaan aikaan ja harva ehtii syödä kaikkea tuoreeltaan. Siksi kannattaa miettiä eri säilöntätapoja jo valmiiksi. Mehuasemalla omput jalostuvat maukkaaksi mehuksi, jonka voi pakastaa. Jotkut mehuasemat tarjoavat pastörointia lisäpalveluna. Tällöin mehu säilyy huoneen lämmössä noin vuoden ajan. Eri tapoja säilöä Harvalla on enää suuria pakastamia ja viime vuosina suosiotaan ovatkin kasvattaneet vanhanajan säilöntämenetelmät… Tilaaja Kiinnostuitko? Maksulliset kirsikka-symbolilla merkityt artikkelit, näköislehdet ja digiarkisto avautuvat tarhureille, joilla on voimassa digitilaus tai lehti+digi-tilaus. Tilaa Kirjaudu sisään Jos sinulla on jo lukuoikeus etkä ole vielä rekisteröitynyt, rekisteröidy tästä. Jos olet painetun lehden tilaaja mutta haluat laajentaa tilauksesi koskemaan kaikkia digiaineistoja, voit päivittää tilauksesi tällä lomakkeella tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun. Sulje ikkuna Share to: facebook Share to: twitter Share to: pinterest Julkaistu 29.8.2023 Teksti Minna Siltala Lähde Herkut talteen talveksi (nro 9/2017) Kuvat Hanna Marttinen Avainsanat hapatuspikkelöintisadonkorjuusienien kuivattaminensäilöntä Kiinnostuitko? Tilaa Kotipuutarha-lehti nyt tutustumishintaan. Saat seuraavat 4 lehteä vain 29 €! Tilaa nyt Sinua saattaisi kiinnostaa myös: Ajankohtaiset vinkit Kasvimaa ja kukkatarha syyskuntoon Sato ja säilöntä Satokausi alkaa Pihasuunnittelu Maakellari omaan pihaan Kasvihuone Tomaatin vuosi: Kypsytä loppusato sisällä Marjat Tyrnin kasvatus ja sadonkorjuu Lataa lisää