Herkut talteen talveksi

Keittiötarhan satoaika jatkuu pitkälle syksyyn. Maut saat talteen säilömällä. Kokeile pakastamisen ja hilloamisen lisäksi kuivattamista, hapattamista ja pikkelöintiä.

Sadon säilöntä

Osa keittiöpuutarhan kasvateista tuottaa pieneltäkin alalta suuren sadon. Moni yllättyy yhden myös yhden omenapuun tai herukkapensaan satomäärästä. Yleensä valtaosa sadosta valmistuu samaan aikaan ja harva ehtii syödä kaikkea tuoreeltaan. Siksi kannattaa miettiä eri säilöntätapoja jo valmiiksi.

Mehuasemalla omput jalostuvat maukkaaksi mehuksi, jonka voi pakastaa. Jotkut mehuasemat tarjoavat pastörointia lisäpalveluna. Tällöin mehu säilyy huoneen lämmössä noin vuoden ajan.

Eri tapoja säilöä

Harvalla on enää suuria pakastamia ja viime vuosina suosiotaan ovatkin kasvattaneet vanhanajan säilöntämenetelmät…

Tilaaja

Kiinnostuitko?

Maksulliset kirsikka-symbolilla merkityt artikkelit, näköislehdet ja digiarkisto avautuvat tarhureille, joilla on voimassa digitilaus tai lehti+digi-tilaus.

Kiinnostuitko?

Tilaa Kotipuutarha-lehti nyt tutustumishintaan.
Saat seuraavat 4 lehteä vain 25 €!

Tilaa nyt

Tilaa Kotipuutarha-lehti

Tutustumistarjous 4 lehteä 25 €
Tilaa nyt