Sato talteen hapattamalla

Makean happamia kurkkuja, polttavan tulista kaalia ja raikas kesäjuoma. Maitohappobakteerien avulla satoon tulee uusi, vatsalle ystävällinen maku. Poimi vinkit ja reseptit ja aloita oman sadon hapatus.

Mitä on hapattaminen?

Hapattaminen, maitohapposäilöntä eli fermentointi on tuhansia vuosia vanha säilöntätapa, jossa kasvisten – ja myös merenelävien – pinnalla olevat luontaiset maitohappobakteerit suolaan ja oikeaan lämpötilaan hapettomassa tilassa yhdistyessään käynnistävät mielenkiintoisen prosessin.

Varmista hygienia

    • Maitohappobakteerien ohella pinnoilla ja raaka-aineissa on muitakin bakteereja sekä erilaisia sieniä ja hiivoja. Mitä pidempää säilöntäaikaa tavoittelet, sitä suurempi merkitys hygienialla on. Saman tien syötävissä pikahapatteissa…

Tilaaja

Kiinnostuitko?

Maksulliset kirsikka-symbolilla merkityt artikkelit, näköislehdet ja digiarkisto avautuvat tarhureille, joilla on voimassa digitilaus tai lehti+digi-tilaus.

Kiinnostuitko?

Tilaa Kotipuutarha-lehti nyt tutustumishintaan.
Saat seuraavat 4 lehteä vain 25 €!

Tilaa nyt

Tilaa Kotipuutarha-lehti

Tutustumistarjous 4 lehteä 25 €
Tilaa nyt