Tilaaja Sato ja säilöntä Sato talteen hapattamalla Makean happamia kurkkuja, polttavan tulista kaalia ja raikas kesäjuoma. Maitohappobakteerien avulla satoon tulee uusi, vatsalle ystävällinen maku. Poimi vinkit ja reseptit ja aloita oman sadon hapatus. Mitä on hapattaminen? Hapattaminen, maitohapposäilöntä eli fermentointi on tuhansia vuosia vanha säilöntätapa, jossa kasvisten – ja myös merenelävien – pinnalla olevat luontaiset maitohappobakteerit suolaan ja oikeaan lämpötilaan hapettomassa tilassa yhdistyessään käynnistävät mielenkiintoisen prosessin. Varmista hygienia Maitohappobakteerien ohella pinnoilla ja raaka-aineissa on muitakin bakteereja sekä erilaisia sieniä ja hiivoja. Mitä pidempää säilöntäaikaa tavoittelet, sitä suurempi merkitys hygienialla on. Saman tien syötävissä pikahapatteissa… Tilaaja Kiinnostuitko? Maksulliset kirsikka-symbolilla merkityt artikkelit, näköislehdet ja digiarkisto avautuvat tarhureille, joilla on voimassa digitilaus tai lehti+digi-tilaus. Tilaa Kirjaudu sisään Jos sinulla on jo lukuoikeus etkä ole vielä rekisteröitynyt, rekisteröidy tästä. Jos olet painetun lehden tilaaja mutta haluat laajentaa tilauksesi koskemaan kaikkia digiaineistoja, voit päivittää tilauksesi tällä lomakkeella tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun. Sulje ikkuna Share to: facebook Share to: twitter Share to: pinterest Julkaistu 21.8.2023 Teksti Minna Siltala Lähde 32 vinkkiä: Sato talteen hapattamalla (nro 8/2020) Kuvat Hanna Marttinen Avainsanat hapattaminenhapatuskimchimaitohappokäyminenraparperi-inkiväärijuomavenäläiset suolakurkut Kiinnostuitko? Tilaa Kotipuutarha-lehti nyt tutustumishintaan. Saat seuraavat 4 lehteä vain 29 €! Tilaa nyt Sinua saattaisi kiinnostaa myös: Ajankohtaiset vinkit Kasvimaa ja kukkatarha syyskuntoon Sato ja säilöntä Satokausi alkaa Pihasuunnittelu Maakellari omaan pihaan Kasvihuone Tomaatin vuosi: Kypsytä loppusato sisällä Sato ja säilöntä Herkut talteen talveksi Lataa lisää