Rakkaudesta humalaan

Olutharrastaja Juha Sinisalo ryhtyi kasvattamaan humalaa itse, jotta ymmärtäisi lempijuomansa olemusta paremmin. Köynnöksistä kestävimpiä ovat vanhat suomalaiset humalakannat.

Erilaisista humaloista syntyy erilaisia oluita

Miksi toinen olut on kitkerää, toinen pehmeää? Ja miksi toisessa on prosentteja kolme, toisessa kolmetoista? Juha Sinisalo alkoi pohtia kaverinsa kanssa, mistä eri olutlajien erot oikeasti johtuvat. Jotta saattoi päästä aivan asian ytimeen, oli tutustuttava raaka-aineisiin. Ohran kasvattaminen itse ei tuntunut järkevältä, ja olisi vaatinut paljon tilaa, siis pellon! Humalaa sen sijaan voisi kokeilla, Jari tuumi.

Makua, tuoksua, katkeruutta

Humala antaa oluelle paitsi makua ja katkeruutta, myös säilöviä ominaisuuksia sekä kirkkautta. Sen kasvatus onnistuu tavallisella pihalla, ja samalla se toimittaa koristekasvin virkaa. Juha istutti ensimmäiset humalan taimet perheensä kesänviettopaikalle, isänsä kotitilalle Etelä-Savoon vuonna 2015. Yli satavuotiaan talon perinteikkäälle pihalle komeat köynnökset sopivatkin mitä parhaiten.

On makuasia, miten…

Tilaaja

Kiinnostuitko?

Maksulliset kirsikka-symbolilla merkityt artikkelit, näköislehdet ja digiarkisto avautuvat tarhureille, joilla on voimassa digitilaus tai lehti+digi-tilaus.

Kiinnostuitko?

Tilaa Kotipuutarha-lehti nyt tutustumishintaan.
Saat seuraavat 4 lehteä vain 25 €!

Tilaa nyt

Tilaa Kotipuutarha-lehti

Tutustumistarjous 4 lehteä 25 €
Tilaa nyt