Kasvimaan ja palstan hoito

Itse kasvatettu ruoka elää renessanssiaan. Moni pihatarhuri lohkaisee osan nurmikosta kasvimaalle ja kaupunkien viljelypalstoille on jonoa. Poimi tästä artikkelista ohjeet kasvimaa- ja palstaviljelyn aloitukseen, maan kunnostamiseen, siementen kylvämiseen sekä viljelmän hoitoon.

Viljelijän perustyökalut ja tarvikkeet

Hanki aluksi ainakin rautaharava, talikko, käsihara, istutuskauha ja kastelukannu. Varhaisiin kylvöihin tarvitset myös harsoa katteeksi ja ainakin kaalikasvien viljelyssä tuholaisverkko on hyödyksi. Jos istutat mansikantaimia, tarvitset myöhemmin kesällä rastasverkon. Paljas maan pinta on hyvä kattaa esimerkiksi olkisilpulla tai hamppukatteella haihdunnan vähentämiseksi.

Huomioi palsta-alueen säännöt

Palstaviljelyssä on tärkeää tutustua palsta-alueen sääntöihin sillä ne voivat rajoittaa viljelytapoja ja kasvivalikoimaa. Isokokoisia puita ja pensaita ei katsota yleensä hyvällä, sillä ne varjostavat naapuripalstoja. Mansikat, matalat marjapensaat…

Tilaaja

Kiinnostuitko?

Maksulliset kirsikka-symbolilla merkityt artikkelit, näköislehdet ja digiarkisto avautuvat tarhureille, joilla on voimassa digitilaus tai lehti+digi-tilaus.

Kiinnostuitko?

Tilaa Kotipuutarha-lehti nyt tutustumishintaan.
Saat seuraavat 4 lehteä vain 29 €!

Tilaa nyt

Tilaa Kotipuutarha-lehti

Tutustumistarjous 4 lehteä 29 €
Tilaa nyt