Yrtit hellivät hiuksia

Luonnonkosmetiikka on päivän sana. Oman puutarhan antimista syntyy elvyttäviä uutoksia ja virkistäviä tehohoitoja kesän kuluttamille hiuksille.

Helli hiuksia puutarhan antimilla

Ryytimaan yrteistä, maaperän aarteista ja rikkaruohoista löytyy yllättäviä raaka-aineita simppelin kotikosmetiikan valmistamiseen. Osalla niistä on rauhoittavia, kosteuttavia tai puhdistaviakin vaikutuksia.

Koostimme kolme mielenkiintoista reseptiä hiusten hellimiseen. Resepteihin saa poimia mukaan oman puutarhan antimia.

Jos hiusharja ei meinaa mennä hiusten läpi tyvestä latvoihin saakka, voi selvittämisen aloittaa pehmentävällä yrttihiuskylvyllä.

Virkistävä hiusnaamio

Paljon vettä sisältävät kasvikset, kuten kurkku kosteuttavat ja viilentävät hiuspohjaa. Antibakteerinen rakuuna puhdistaa ihoa, ja sen voimakas tuoksu peittää hajuja. Ruiskaunokki on puolestaan rauhoittava yrtti.

Tarvitset hiusnaamiota varten:

  • 1 avomaankurkun
  • 1 nuoren rakuunan oksan
  • 3 ruiskaunokin kukkaa

Survo ruiskaunokin terälehdet ja rakuunan verso morttelissa sileäksi massaksi. Lisää sekaan kuorittu, paloiteltu kurkku ja jatka survomista, kunnes massassa ei ole enää kovin suuria sattumia. Levitä valmis tuote pyyhekuiviin hiuksiin ja tee itsellesi rentouttava 15 minuutin päähieronta. Huuhtele tämän jälkeen hiukset huolellisesti.

Jos et ehdi käyttää naamiota heti, laita se lasipurkkiin ja säilytä jääkapissa korkeintaan parin päivän ajan.

Avomaankurkusta, rakuunasta ja ruiskaunokista syntyy puutarhurin virkistävä hiusten tehohoito.

Elvyttävä DIY-suihke kesähiuksille

Desinfioivat yrtit kuten minttu, pyhäbasilika ja keto-orvokki sopivat hyvin kesän rasituksesta uupuneelle hiuspohjalle. Näiden kasvien on todettu sisältävän myös pienen UV-suojan.

Valmista neste hauduttamalla yrttejä ja kukkia kuumassa vedessä. Jäähdytä seos ja siivilöi neste spraypulloon. Suihki elvyttävää suihketta hiuksiin ja hiuspohjaan vaikka päivittäin.

Desinfioivista yrteistä syntyy hiuksia elvyttävä suihke.

Kuivasampoo perunasta

Tuliko yllättävä kesäriento ja hiukset kaipaavat pikapuhdistusta? Tällöin avuksi otetaan pottumaan kakkoslaatuisista perunoista tehtyä perunajauhoa.

Tuputtele jauhetta hiusten tyveen esimerkiksi puuterisudilla. Tämä kikka toimii parhaiten vaaleahiuksisille. Ole tummempien hiusten kanssa tarkkana, etteivät ne jauhetta annostellessa muutu samean sävyisiksi. Pöyhi hiuksia tyvestä hieman sormilla ja harjaa hiukset lopuksi.

Erilaiset jauhot ajavat kuivasampoon virkaa, etikkaa voi sen sijaan käyttää hiusten pesemisessä.

Hei tilaaja!

Lue koko juttu ”Yrtit hellivät hiuksia” Kotipuutarhan numerosta 7/2019.

 

Siirry tästä näköislehtiarkistoon

Kiinnostuitko?

Tilaa Kotipuutarha-lehti nyt tutustumishintaan.
Saat seuraavat 4 lehteä vain 29 €!

Tilaa nyt

Tilaa Kotipuutarha-lehti

Tutustumistarjous 4 lehteä 29 €
Tilaa nyt