Kukkakurssilla ystävän kanssa

Sain eilen olla mukana kauan odottamallani kukkakurssilla, Saarelman puutarhalla. Kylläpä olinkin kukkaterapian tarpeessa. Olin jo lähellä peruuttaa lähtemiseni. Onneksi kuitenkin lähdin, sillä mikään muu ei kohdallani lievitä stressiä niin hyvin kuin tuollainen puolitoista tuntinen lämpimässä kasvihuoneessa, kukkien ja ystävän seurassa. Lumouduin täysin erilaisista kasveista ja suunnitellessani asetelmaani, ei päähäni mahtunut yhtään ikävää asiaa.

Valmis asetelma heti puutarhalla kuvattuna.

Tämän aamun valossa kuvailin asetelmia olohuoneessa ja samalla en voinut välttyä analysoimasta niiden fiilistä ja tunnelmaa syvällisemmin. Asetelmiin valitsemani kasvit olivat pääsääntöisesti erilaisia vihreän ja vaalean sävyjä. Siitä päätellen kaipaan valoa ja rauhaa, punaisen aika ei ole ihan vielä. Muut ryhmäläiset käyttivät asetelmiinsa upeita punaisia joulutähtiä ja muita kirkkaita värejä. Minä taas hihkuin ilosta kun löysin asetelmaani ihan uudenlaisen muratin, sekä todella mielenkiintoisen saniaisen. Valitsin molempiin myös ikisuosikkini, Multiflora hyasintin. Valkoisten kynttilöiden keskelle avautuu myöhemmin sinivioletti ja palmun alle valkoinen hyasintti.

Kynttilöitä ei uskalla kyllä polttaa, tai pitäisi ainakin vaihtaa pidemmät. Ja tämähän myös myöhästyi lähes viikolla.
Multiflora on nimensä mukaisesti moneen pienempään sipuliin jakautunut hyasintti. Yksittäinen kukkavarsi on pienempi mutta niitä tulee useampia.

Edellisissä kuvissa vilahtelee myös suloista vihertävän ja vaalean kirjavaa pitsilehteä. Se on minulle uusi tuttavuus vaikka kovin yleisesti sitä onkin ollut jo pitkään tarjolla. Lueskelin kasvista ja sen hoidosta täältä. Adventtiasetelman kasvit kääräisin nopeasti jäkälään koska alusta oli niin matala että yhtenäistä multatilaa ei olisi siihen oikein mahtunut. Enkä oikeastaan halua, että astia ruostuu. Se on nyt niin ihana harmaan sävyinen. Minikokoiset tulilatvat laitoin myös molempiin asetelmiin. Niiden kukat ovat valkoiset, sipaistuna omenanvihreällä.

Tämä raikas pitsilehti kasvaa luonnossa aluskasvina, osittain isompien kasvien varjossa.

Multapinta peittoon jäkälällä

Nyt kun maa on jäässä ja lumen peitossa Etelä-Suomea myöten, on myöhäistä lähteä enää keräämään sammalia ja jäkäliä. Onneksi ehdin itse kerätä sammalta vähän varastoon ennen talvea ja vielä löytyi tänään kasvihuoneesta sammalpetiin ainekset, kun askartelin siskoni lähettämän joulutalon ympärille puutarhan.

Ja onneksi Saarelman väkikin oli ollut ajoissa keräyspuuhissa, sillä saimme käyttää eilisiin istutuksiimme aivan ihania luonnon omia peittoja. Innostuin kovasti jäkälästä koska se sopi niin hirmuisen kivasti käyttämiini harmaisiin astioihin. Yhdessä vihreiden kasvien kanssa, jäkälä muodosti kyllä aika täydellisen kombon. Minulle muuten tuli tuon toisen asetelman kanssa ihan hirmuinen kiirus ja kokedamat jäivät aika huolimattoman näköisiksi. Niitä täytyy vielä siistiä vaikka valkoisella ompelulangalla. Minä tarvitsisin kyllä jatkossa ihan kokopäiväkurssin.

Tämän aamun valossa asetelman vihreys oli lähes häikäisevää.

Istutusten viimeistely koristein

Olen tosi huono käyttämään mitään muita koristeita kuin luonnonmateriaaleista tehtyjä. Kaikki muovinen ja yltiövärikäs tökkää, vaikka mielestäni kuitenkin väreistäkin pidän. Ostinhan viimeksi syksyllä kirkkaan keltaiset kynttilälyhdytkin lammikolle. Ruskan väreihin ne sopivatkin aivan ihanasti.

Eilen kuitenkin kiinnitin huomioni tähän upeaan puusta tehtyyn, daalian- tai krysanteeminkukkaa muistuttavaan koristeeseen. Se on värjätty harmaan säkenöiväksi ja sopi mielestäni tosi kivasti niin jäkälän, kuin tuon käyttämäni astiankin sävyihin. Siispä vähän on enemmän, ainakin kaikessa muussa paitsi kasvien hankinnassa ;D

Ei mutta nyt alan valmistautumaan pian alkavaa Linnanjuhlien lähetystä varten. Ensin saunaan ja sitten jotakin hyvää naposteltavaa television äärelle. Linnasta tuskin muuten puuttuu värien räiskettä. Jos oikein alkaa häikäisemään niin käännän sitten katseeni hetkeksi näihin asetelmiini…

Oikein ihanaa itsenäisyyspäivän iltaa kaikille seuraajilleni💙

  • Ei ole kommentteja.
  • Lähetä kommentti

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    Tilaa Kotipuutarha-lehti

    Tutustumistarjous 4 lehteä 29 €
    Tilaa nyt