Tee se itse — helppo amppeli trikookuteesta

Nyt kun lapset ovat käyneet jo reilun kuukauden päivät etäkoulua kotona, niin sinä aikana on tullut askarreltua heidän kanssaan jos jonkinlaista. Nyt oli vuorossa amppelin valmistaminen trikookuteesta ja tehtävä osui keskimmäiselle pojalleni. Oikeastaan ohjeissa amppeli neuvottiin valmistamaan vanhasta t-paidasta mutta en löytänyt talosta sellaista paitaa jonka olisin hennonut antaa leikeltäväksi. Sitten muistin, että olihan meillä jo olemassa kotona valmistakin trikookudetta jota oli jäänyt vuosikausia sitten virkkaamistani matoista. Niinpä päädyttiin pojan kanssa vähän soveltamaan ohjetta!

trikooamppeli-mamasgarden

Oppilaani ei ollut itse ollenkaan niin innostunut tehtävästä kuin minä ja solmujen oikeille kohdille saaminen tuotti hänelle hieman ongelmia :) Sitkeästi solmuja availlen ja uudelleen solmien pääsimme kuitenkin meitä molempia tyydyttävään lopputulokseen. Kerron seuraavassa omin sanoin kuinka toteutimme kuvien amppelin. Huom! Amppelin solmiminen aloitetaan pohjapuolelta!

  • Leikkaa kahdeksan yhtä pitkää pätkää trikookudetta.
  • Solmi kaikki kuteet yhteen isoksi solmuksi nipun toisesta päästä. Tätä solmua vasten lepää ruukun paino.
  • Solmi kaksi vierekkäistä kudetta yhteen ja varmista, että solmut tulevat keskenään yhtä pitkälle ensimmäisestä isosta solmusta!
  • Seuraavaksi solmitaan viereisten kimppujen reunimmaiset kuteet yhteen jotta saadaan aikaiseksi neljä isoa Y-kirjaimen muotoista kuviota.
  • Lopuksi kaikki neljä narukimppua solmitaan ylhäältä yhteen isoksi solmuksi josta amppelin voi ripustaa roikkumaan.

Mikäli haluaa amppelin sopivan paremmin isommalle ruukulle voi solmimista jatkaa samaan tapaan ylöspäin ja mikäpä estäisi lisäämästä amppeliin vaikka puuhelmiäkin koristeeksi. Tuohon ruskeaan kuteeseen olisivat muuten käyneetkin hyvin vaikkapa vaaleat puunväriset helmet. Helmet voisivat olla tuossa solmujen paikoilla ja solmut sitten molemmin puolin helmeä. Tai sitten helmet vain tuossa solmujen yläpuolella. Vaihtoehtoja koristeluun on varmasti yhtä monta kuin on amppelin tekijääkin!

[columns_row width=”third”]
[column]amppeli-rakentuu-solmuista2-mamasgarden[/column]
[column]amppeli-rakentuu-solmuista5-mamasgarden[/column]
[column]amppeli-rakentuu-solmuista3-mamasgarden[/column]
[/columns_row]

Kiitokset Mirva-opettajalle tästä mukavasta tehtävästä ja toivottavasti jokunen teistä lukijoistakin innostuu kokeilemaan amppelin solmimista. Itse ajattelin muuten istuttaa tuohon ruukkuun valkokukkaista mustasilmäsusannaa jota kylvin jokunen viikko sitten <3 Täytyykin käydä heti yläkerrassa tarkistamassa taimien tilanne, jotta on sitten mitä istuttaa!

pyöreä tekstillä-blogin-loppuun

  1. Iso kiitos tästä vinkistä! Olen etsinyt kaupoista hyvää amppelia, mutta en ole löytänyt. Pergolaan olisi kiva ripustaa muutama amppeli. Jossain vaiheessa naruamppeleita oli hyvin saatavilla, mutta mihin nekin ovat kadonneet. Yhden löysin ja siihen oli ympätty varmaan tuhat pientä simpukankuorta, mikä ei ollut mieleeni. Vanhoja t-paitoja meiltä löytyy, joten voisinkin kokeilla. Jokunen ärräpää saattaa harjoitellessa päästä, mutta ehkä harjoitus tekee mestarin.

  2. Onpa ihana kotitehtävä ja tosi hieno lopputulos! Tätä voisi kokeilla joskus. Kiitos ohjeesta ja mukavaa maanantaita!

    • Ole hyvä Parasta tässä bloggailussa on juuri tämä kokemusten ja tekemisten jakaminen toisten samanmielisten kanssa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Lähetä kommentti

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Tilaa Kotipuutarha-lehti

Tutustumistarjous 4 lehteä 29 €
Tilaa nyt