10 x basilika

Basilikasta on kymmeniä eri alalajeja ja maailmalla jo satoja lajikkeita. Kotimaisista siemenkaupoistakin löydät helposti kymmenen eri lajiketta. Aromien perusteella basilikat jaotellaan esimerkiksi sitruunan, kanelin ja limen makuisiin. Puutarhaliitto ja Kotimaiset Kasvikset ry on valinnut basilikan vuoden HeViksi 2024!

Satoa basilikasta

Basilikan (Ocimum basilicum) kasvatus onnistuu aurinkoisella ikkunalla, lavassa, kasvihuoneessa ja suojaisalla patiolla. Ruukkukasvatus on omiaan herkälle lajille, sillä voit nostaa taimet sisälle viileiden jaksojen ajaksi.

Kylvä basilikan siemenet potteihin tai laatikkoon huhtikuussa. Jos haluat aikaista satoa ikkunalta, kylvä basilika jo maaliskuun alussa. Latvo taimet, kun niissä on muutama kasvulehti.

Basilika on vuoden HeVi 2024!

Istuta taimet ulkoruukkuihin tai penkkiin, kun yöt ovat lämmenneet. Kata maa esimerkiksi olkisilpulla ja kasvusto harsolla. Basilika viihtyy kuohkeassa, humuspitoisessa, hikevässä ja voimakkaasti lannoitetussa maassa.

Napsi kasvustosta yksittäisiä lehtiä ja latvo taimia. Korjaa tiiviskasvuisten pienilehtisten lajikkeiden sato leikkaamalla verson pätkiä.

Kokeile eri lajikkeita

Basilikasta on kymmeniä eri alalajeja ja maailmalla jo satoja lajikkeita. Kotimaisista siemenkaupoistakin löydät helposti kymmenen eri lajiketta. Aromien perusteella basilikat jaotellaan esimerkiksi sitruunan, kanelin ja limen makuisiin.

Kiinnostuitko?

Tilaa Kotipuutarha-lehti nyt tutustumishintaan.
Saat seuraavat 4 lehteä vain 29 €!

Tilaa nyt

Tilaa Kotipuutarha-lehti

Tutustumistarjous 4 lehteä 29 €
Tilaa nyt