Sammalet puutarhassa

Sammal on yhä hyväksytympi kasvimatto puutarhaan. Vaikka se ei ole välttämättä mieluinen nurmikolla, puoltaa se paikkaansa monessa muussa puutarhan kohdassa. Vihreä, pehmeä samettipinta on kaunis kivien päällä. Puutarhan maanpeittäjänä ja puiden alustoilla sammal on paitsi tunnelmallinen, myös melko hoitovapaa. Erityisen hyvin sammalet sopivat luonnonmukaisiin metsäpuutarhoihin.

Luonnonkasvina sammalia ilmestyy sinne, missä niiden kasvupaikkavaatimukset täyttyvät. Puutarhojen nurmialueilla sammalta näkyy eniten keväisin, sillä se lähtee kasvuun nurmiheiniä alhaisemmissa lämpötiloissa. Kesän mittaan kun nurmen kasvu kiihtyy, sammal jää nurmikon jalkoihin. Varjoisat paikat ja tiivistynyt kasvualusta edesauttavat nurmikolle ilmaantuvien sammalien kasvua.

Tässä artikkelista saat tietoa sammalpuutarhan perustamisesta, sammaleen siirtämisestä ja lisäämisestä sekä eri sammallajien…

Tilaaja

Kiinnostuitko?

Maksulliset kirsikka-symbolilla merkityt artikkelit, näköislehdet ja digiarkisto avautuvat tarhureille, joilla on voimassa digitilaus tai lehti+digi-tilaus.

Kiinnostuitko?

Tilaa Kotipuutarha-lehti nyt tutustumishintaan.
Saat seuraavat 4 lehteä vain 29 €!

Tilaa nyt

Tilaa Kotipuutarha-lehti

Tutustumistarjous 4 lehteä 29 €
Tilaa nyt