Rakkaudesta orkideoihin

Orkidean kasvattaminen on kärsivällisten ihmisten puuhaa. Juha Heino otti haasteen vastaan ja uppoutui lauhkean ja kostean ilmanalan kasveihin. Hänen kokoelmassaan kasvaa lähes sata erilaista orkideaa.

Eksoottiset orkideat

Juhan ensimmäinen orkidea oli jalopuikkokämmekkä (Dendrobium nobile), jonka hän sai Kuopion yliopiston puutarhasta. Kasvi on yhä harrastajan ykkösorkidea, sillä sama yksilö on edelleen elossa, vaikka sukua pidetäänkin huonosti asuinhuoneeseen sopivana. Juhan kokemuksen mukaan useat puikkokämmekkälajit selviävät hyvin vähällä hoidolla, joten sukua voi sen vuoksi suositella myös aloitteleville kasvattajille.

Juhaa viehättää orkideoiden eksoottisuus ja erikoinen kasvutyyli, vaikka sillä on hintansa. ”Joidenkin kämmeköiden kasvutapa on suorastaan hankala, sillä ne pyrkivät ylös purkista ja ruukut kaatuilevat herkästi. Kärsivällisyyttä koetellaan”, Juha tunnustaa. Joillekin lajeille on parempi, että…

Tilaaja

Kiinnostuitko?

Maksulliset kirsikka-symbolilla merkityt artikkelit, näköislehdet ja digiarkisto avautuvat tarhureille, joilla on voimassa digitilaus tai lehti+digi-tilaus.

Kiinnostuitko?

Tilaa Kotipuutarha-lehti nyt tutustumishintaan.
Saat seuraavat 4 lehteä vain 29 €!

Tilaa nyt

Tilaa Kotipuutarha-lehti

Tutustumistarjous 4 lehteä 29 €
Tilaa nyt