Intohimona miniatyyripuutarhat

Puutarhuri Lea Rauta rakentaa työn vastapainoksi miniatyyripuutarhoja. Miten puutarhan voi rakentaa pienoiskoossa? Katso vinkit!

Puutarha pienoiskoossa

Kurkistus kasvihuoneeseen: tiililattia, ruukkuistutuksia, viljelylaatikoita. Siemenlaatikko työpöydällä mullan ja ruukkujen kera on valmiina kylvö- ja ruukutuspuuhiin. Puutarhapöydällä kahvikuppi odottaa tarhuria. Kuulostaa ihan tavalliselta puutarhakasvihuoneelta, mutta nyt ollaan liikkeellä vähän eri mittakaavassa. Puutarhuri Lea Raudan kasvihuoneella on kokoa noin 25 x 30 senttimetriä.

”Kasvien kanssa ei pidä aina olla niin tosissaan, vaan joskus voi vähän hassutella. Voi vaikka rakentaa miniatyyripuutarhan, jos siltä tuntuu. Minulla on iso puutarha, mutta silti tykkään rakennella kuistin hyllyyn erilaisia miniatyyripuutarhoja. Teen niitä eri sesonkeihin, erityisesti hiljaisempina kausina syksyllä, talvella ja keväällä”, Lea kertoo.

Lea ihastui miniatyyripuutarhoihin noin seitsemän vuotta sitten, ryhtyi rakentamaan pieniä vihreitä puutarhoja ruukkuihin, ja lainasi sekaan tavaraa lasten nukkekodeista. Kuvan lasiastiaan tehdyssä puutarhassa vihertävät…

Tilaaja

Kiinnostuitko?

Maksulliset kirsikka-symbolilla merkityt artikkelit, näköislehdet ja digiarkisto avautuvat tarhureille, joilla on voimassa digitilaus tai lehti+digi-tilaus.

Kiinnostuitko?

Tilaa Kotipuutarha-lehti nyt tutustumishintaan.
Saat seuraavat 4 lehteä vain 29 €!

Tilaa nyt

Tilaa Kotipuutarha-lehti

Tutustumistarjous 4 lehteä 29 €
Tilaa nyt