Puutarhanhoitoa pienellä budjetilla

Upean puutarhan saa pienelläkin budjetilla, kun on kärsivällinen ja lähipiirissä on saman henkisiä ystäviä. Lisää kasveja saa esimerkiksi kasvattamalla itse siemenestä, jakamalla ja vaihtamalla. Yksikään puutarha ei synny hetkessä, vaan parhaaseen kukoistukseen kasvaminen vie vuosia.

Kasveja edullisesti

    • Kasvata taimia siemenestä. Edullisimmat taimet saat keräämällä itse siemenet ja kasvattamalla ne taimiksi. Esimerkiksi syksyllä talteen kerätyt kehäkukan siemenet itävät hyvin seuraavana keväänä.
    • Jos esikasvatat itse taimia, vie ylimääräiset taimet myyntiin taimitapahtumiin tai vaihda taimia muiden harrastajien kanssa.
    • Jaa oman puutarhan perennoja ja pyydä jakotaimia ystävien puutarhoista. Kasvata uusia taimia pistokkaista.
    • Suosi puutarhassa nopeasti leviäviä koristekasveja.
    • Kevään sipulikukat ovat kiitollisia lisättäviä. Esimerkiksi kevätsahramiin syntyy helposti sivusipuleita, jotka voi irrottaa ja painaa multaan uudelleen.

Edullisia löytöjä voit tehdä taimien vaihtotapahtumissa, kevät- ja syyssesonkien loppuunmyynneissä tai ostamalla taimet isoissa erissä taimistolta vaikkapa kimppatilauksena.

Ilmaiset maanparannusainekset ja lannoitteet

Kompostointi

Kompostoi puutarhan kasvijäte ja keittiön biojäte. Saat ravinteikasta kompostimultaa, jota voi käyttää maanparannukseen kaikkialla puutarhassa. Lämpökompostorissa muhinut talousjäte on ravinteikkaampaa kuin pelkkä puutarhajätteestä koottu komposti. Lehtikomposti kaipaa kompostoituakseen typpilisää tuoreesta…

 

Tilaaja

Kiinnostuitko?

Maksulliset kirsikka-symbolilla merkityt artikkelit, näköislehdet ja digiarkisto avautuvat tarhureille, joilla on voimassa digitilaus tai lehti+digi-tilaus.

Kiinnostuitko?

Tilaa Kotipuutarha-lehti nyt tutustumishintaan.
Saat seuraavat 4 lehteä vain 29 €!

Tilaa nyt

Tilaa Kotipuutarha-lehti

Tutustumistarjous 4 lehteä 29 €
Tilaa nyt