Unelmien viljelylaatikkoa kasaamassa

Voi että miten mukava olikaan eilen käydä Turussa kasaamassa omat unelmien viljelylaatikot! Vaikka päivä oli fyysisesti aika rasittava, niin kyllä se antoikin. Satuimme Puutarhassa blogin Marian kanssa kasaamaan laatikoitamme yhtäaikaa ja hyvä niin, sillä laatikoiden kasaaminen ruuvaamisineen sujuikin paljon paremmin yhteistyöllä!

unelmien-viljelylaatikkoa-kasaamassa-mamasgarden
Laatikoiden kasaaminen vielä alkutekijöissään.

Aika kului kuin siivillä ja touhusin hikihatussa viisi tuntia, lähes tauotta! Ei ihme, että jossakin vaiheessa tuli vähän heikko olo ja tänään ovat takareidet kiristelleen melkoisesti :) Vaan hyväähän tuo vaan teki, harjoitusta tulevan kasvukauden kyykistelyihin puutarhassa <3

viljelylaatikoita-istuttamassa-mamasgarden

Tästä kuvasta paljastuu istutusten todellisuus :) Suurin työ laatikoiden kasaamisen lisäksi oli löytää messuhallista sellaisia pahvilaatikoita, jotka olivat kooltaan sopivia. Onneksi olin ottanut sakset mukaan, muuten homma olisi ollut paljon hankalampaa. Leikkelin laatikoita matalammaksi ja parhaimmaksi keinoksi saada purkit tukevasti paikoilleen, oli leikata latikkoon sopivan kokoinen rasti johon purkkin sai painettua. Naureskeltiin Marian kanssa, että putoaakohan purkkeja jossain vaiheessa messujen aikana laatikoiden pohjalle. Senkin uhalla kasteltiin kuitenkin vielä lopuksi kaikki kasvit perusteellisesti. Ennen katteen levitystä oli vielä jokainen kolo täytettävä sopivilla pahvitolloilla ja muilla roskilla. Multaa menikin minulla lopulta vain noihin etualan koreihin ja tomaattien juurelle laatikoiden väliin. Nuo tomaatit tulikin istutukseen ihan yllättäen kun eräs messurakentaja tuli niitä meille ylimääräisinä tarjoamaan. Kukapa pystyisi noin upeita taimia torjumaan, hyvän kokoisia tomskujakin oli niissä jo kypsymässä <3

[columns_row width=”half”]
[column]hujopit-parsat-mamasgarden[/column]
[column]lähikuva-viljelylaatikon-kasveista-mamasgarden[/column]
[/columns_row]

Tässä vähän lähikuvaa laatikoihini päätyneistä hyötykasveista. Messuistutuksessa tosiaankin käytin korvaavia kasveja ja alkuperäisen unelmasuunnitelmani kasveista tässä oli vain puolukat ja nekin eri lajiketta. Minun oli kyllä tarkoitus vielä lopuksi nimetä laatikoiden kasvit, mutta aikaa tuhraantui muuhun niin paljon, etten enää kertakaikkiaan jaksanut jäädä nimitikkuja kirjoittamaan. Olisi pitänyt tehdä ne jo kotona valmiiksi. Puolukan, raparperin ja parsan varmaankin kaikki messuvieraat kuitenkin tunnistavat, ainoastaan mustaseljat ja kiinanlaikkuköynnös saattavat aiheuttaa hankaluutta. No minulla oli kuitenkin jättää istutukseni reunalle ruukullinen pieniä lappusia joihin olin kopioinut blogini osoitteen, joten halutessaan voi tulla sitten täältä blogin puolelta huhuilemaan jos istutuksista tulee jotakin kysyttävää.

lähikuva-viljelylaatikon-kasveista2-mamasgarden

Kekkilä oli jättänyt tuotteitaan näytille ja kuinkas sopikaan niin hyvin tomaattien viereen purkki tomaattilannoitetta :) Tuon puun istutin ihan omaan sinkkisankooni eli se on nyt sitten kait sitä kuvausrekvisiittaa ;) Sangon mustat, ilmeisesti tervatahrat sopivat laatikoiden mustan sävyn kanssa erityisen hyvin yhteen. Onneksi otin sangon mukaan, muuten puu olisi joutunut seisomaan asetelman keskellä pelkässä muoviruukussaan.

kirsikka-hyödetty-kukkaan-mamasgarden

Sankoon istutettu kirsikkapuu oli hyödetty upeaan kukkaan! Kiitos Flörin tarhureille <3

viimeistelty-viljelylaatikkoistutus-mamasgarden

Täsä vielä kuva viimeistelyn jälkeen. Onneksi tajusin vielä viime hetkellä ennen lähtöäni poistaa kasvien tulikepit ja narut. Lopputulos oli niin paljon luonnollisemman näköinen. Loppujen lopuksi olin omaan asetelmaani tosi tyytyväinen, vaikka runsautta siitä jäikin hieman puuttumaan. Toisaalta tuo Kekkilän Pinja koristekate oli niin kaunista, että se saikin päästä yhdessä istutuksessa oikeuksiinsa. Ihastuin tuohon katteeseen ikihyviksi, sillä se koostuu suurimmaksi osaksi kauniista kaarnan palasista. Tuli heti mieleen lapsuuden kaarnalaivat <3 Ja tämä kate tulee sopimaan erityisen hyvin alkuperäiseen unelmaani happaman maan viljelylaatikoista. Pensasmustikat tulevat varmasti viihtymään tuon katteen suojissa.

blogikamun-upeat-laatikot-mamasgarden

muiden-laatikot-mamasgarden

Loppuun vielä kuvat blogikamujen istutuksista. Upeita laatikoita saatiin kyllä aikaiseksi, pelkoni tylsästä ja värittömästä alueestamme oli kyllä täysin turha. Ihan mahtavia kaikki ja jokainen niin erilainen, aivan tekijänsä näköinen <3 Toivottavasti pääsette katsomaan näitä tuonne Turun messuille ihan livenä, sillä kuvissa istutukset eivät kuitenkaan pääse täysin oikeuksiinsa. Messut jatkuvat vielä sunnuntaihin asti ja itse olen paikalla silloin sunnuntaina. Toivottavasti nähdään messuilla!

 

  1. Hauska nähdä kuvia rakentamisestakin. Hienon kokonaisuuden teit.

    • Kiitos! Minusta tuntui tärkeälle näyttää rakentamisen todellisuus. Olin itsekin ihan yllättynyt, että sain kokonaisuudesta niinkin aidon näköisen, käyttämättä multaa tuskin ollenkaan :)

  2. Olisipa kiva nähdä laatikkosi livenä, mutta enpä ole tulossa messuille. Hauska nähdä myös rakennuskuvia :)

    • Ensi viikonloppuna sitten uusi mahdollisuus messuiluun, varmasti Helsingissä myös paljon katseltavaa!

  3. Samoja ajatuksia minäkin tulin kirjoittaneeksi blogiin :D. Kovasti jo huomista messupäivää odotellen. Nähdään huomenna :)!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Lähetä kommentti

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Tilaa Kotipuutarha-lehti

Tutustumistarjous 4 lehteä 29 €
Tilaa nyt