Puah hah haa, Mamma innostui näpsimään vähän erilaisia puutarhakuvia. Tai ainakin kovasti yritin :) Sain idean eräältä ammattikuvaajalta, lapsuudenkotini naapurin pojalta Marko Hämäläiseltä. Hän oli kuvannut kullan keltaisen rentukan mustaa taustaa vasten ja kasvin yksityiskohdat tulivat kuvassa aivan mahtavasti esille. Koska meiltä ei löytynyt Markon vinkkaamaa mustaa samettia, käytin setä mustan t-paitaa :)

huonekuusi-mamasgarden

Huonekuusi pääsi äsken kesälaitumille eli nakkasin sen salaiseen sireenimajaan viettämään ansaittua kesälomaansa kuivasta huoneilmasta. Perintökliiviaanikin olin viemässä ulos mutta huomasinkin siinä jälleen nuppuvarren! Kliivia oli niin monta vuotta kukkimatta ja nyt tekee jo toisena keväänä peräkkäin kukinnon. Viime keväinen mullanvaihto ja suurempi ruukku taisivat olla kasville tosi mieleen <3 Nyt en enää usko, että kliivia viihtyisi paremmin vähän liian pienessä ruukussa. Tuo uskomus on kumottu ja joutaa romukoppaan :)

[columns_row width=”half”]
[column][/column]
[column][/column]
[/columns_row]

Viime viikolla otin myös kuvia vesisateessa! Idea kokeiluun lähti sateisten ilmojen vuoksi siirtyneistä lehtikuvauksista ja halusin kokeilla miten kuvaaminen onnistuisi sateessa. Välillä pitäisikin vähän irrotella ja kokeilla kuvailla muutenkin kuin perinteisesti ilta-auringon lempeässä valossa. Kuviinsa saattaa saada ihan uudenlaisia efektejä!

kielokki-mamasgarden
Kielokin raikas lehdistö.

Myös ohikukkineita kasveja kannattaa kuvata. Kehittyvät siemenkodat, lehtimuodot ja niiden erilaiset vihreän sävyt voivat olla kiehtovia.

Yllättävät kuvakulmatkin piristävät joskus. Liian usein tulee kuvattua kasveja aina samoista suunnista ja samoja taustoja vasten. Tähän kuvaan heräilevästä tulppaanipuustani tuli ihan vahingossa taustalle kaunis sinkkinen kastelukannu <3 Tulppaanipuu muuten talvehti upeasti ja näyttäisi olevan elossa lähes koko pituudeltaan. Vain muutamia oksan kärkiä näyttäisi olevan kuivunut. Toivottavasti se viihtyy jatkossakin yhtä hyvin.

Luonnonkivi on aina upea tausta kasvikuvissa! Tummaa kiveä vasten helmisaniaisen avautuvat lehdet näyttävät melkein epätodelisilta. Tämä helmisaniainen on muuten yksi lammikon ympärille istuttamistani saniaisista. Haaveissa onkin kerätä tulevaisuudessa lätäkön ympärille pieni saniaistarha <3

Istuttamisesta puheenollen tänään minulla onkin viimein aikaa kaivaa maahan Nuppulan taimivaihdosta ja Ireneltä saamani kasvit. Ilma on pilvinen ja sateisen oloinen, joten luvassa näyttäisi olevan täydellinen päivä istutuspuuhille <3

  1. Kiitos näistä vinkeistä! Puutarhaa on tullut kuvattua harmittavan vähän vuosien saatossa. Alkuvuodesta hankin järjestelmäkameran ja olen opetellut kuvaamista. Postaus puutarhan peruskuvaamisesta olisi tosi kiva. Itselläni on vielä hakusessa kuvan sommittelu ja rajaukset, erilaisissa säissä kuvaaminen, kuvan käsittely ym. perusasiatkin.

    • Kiitos postausvinkistä! Olisipa hyvä juttu itsellenikin opiskella ihan kuvauksen perusteita. Jos vain mitenkään saan tänä syksynä aikaiseksi lähteä sinne valokuvauskurssille, niin sitten ainakin uskallan sen jälkeen postata enemmän kuvaamisesta. Toisaalta voisihan sitä netin syövereistäkin kaivella jonkinmoisen yhteenvedon luontokuvaamisesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Lähetä kommentti

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Tilaa Kotipuutarha-lehti

Tutustumistarjous 4 lehteä 29 €
Tilaa nyt