Syksyn ja talven ihanimmat puutarhakirjat

Voi sitä onnen päivää kun sain syksyllä käsiini Montyn uunituoreen puutarhakirjan Down to Earth. Olin odottanut sen ilmestymistä kuin kuuta nousevaa ja kirja osoittautui juuri niin hyväksi kuin olin odottanutkin. Taattua Montya hyvine neuvoineen ja vinkkeineen ja mukavan ymmärrettävällä englannin kielellä kirjoitettuna. Kirjan lopussa on myös käyty läpi vuoden jokainen kuukausi ja silloiset puutarhatyöt. Aika hyvin ne sopivat myös tänne meidän leveyksillemme kun pitää vain mielessä, että hieman tullaan perässä Englannin ilmastoon verrattuna.

[columns_row width=”half”]
[column][/column]
[column][/column]
[/columns_row]

Olin kuvannut kirjan jo syksyllä mutta lopulta jäin kuitenkin odottamaan erään toisen kirjan ilmestymistä, sillä halusin esitellä nämä kaksi kirjaa yhdessä.  Oi miten kauniita nuo syyskrookukset tuolloin olivatkaan ja miten pitkään ne ilahduttivat tuossa ruukussa ja maassa ympäri puutarhaa <3

kukkiva-kasvimaa-potager-mamasgarden

Tässäpä sitten aukeama siitä toisesta kirjasta jonka ilmestymistä odotin syksystä lähtien. Kirja on ehdottomasti yksi tämän kevään parhaista kotimaisista puutarhakirjoista. Kukkiva kasvimaa POTAGER (Tammi) on kolmen naisen yhteistyön tuloksena syntynyt teos, missä keskitytään nimensä mukaisesti kauniin hyötytarhan eli potagerin rakentamiseen. Kirjan kuvat sijoittuvat suuremmilta osin Westersin puutarhaan Kemiönsaareen jonka emäntä, Gunilla Törnroos on yksi kirjan tekijöistä. Teija Tuiskun upeat kuvat yhdistettynä Heidi Haapalahden sujuvaan kerrontaan takaavat huikean lukunautinnon.

[columns_row width=”half”]
[column][/column]
[column][/column]
[/columns_row]

Kirjassa vieraillaan Westersin lisäksi myös Annalassa, Hyötykasviyhdistyksen kauniissa miljöössä. Nuo molemmat puutarhat ovat minulle henkilökohtaisesti erittäin tärkeitä, joten senkin vuoksi tämä kirja oli kuin minulle tehty. Lisäksi olen koko kevään suunnitellut oman hyötytarhani uudistamista enemmän potagerimaiseksi, niinpä kirja tuli minulle kyllä myös todelliseen tarpeeseen!

upea-puutarhakirja-mamasgarden

Kirjan kansi on todella kaunis ja energinen ja olenkin pitänyt kirjaa esillä sen saamisesta lähtien. Jo pelkkä kannen vilkaisu ohimennen saa hyvälle mielelle ja ajatukset leijailemaan tuleviin oman hyötytarhan uudistuksiin ja unelmiin.

potager-mamasgarden

Yksi ensi kesään liittyvistä haaveistani onkin taas päästä käymään tuolla Westersissä inspiroitumassa ja nauttimassa upeasta miljööstä. Voi kunpa siellä järjestettäisiin tänä keväänä puutarhapäivät, joilla vierailin toissa vuonna. Upeita luentoja ja myynnissä harvinaisiakin kasveja.  Päivä oli minulle suuri elämys<3

Vaan nyt alas pilvilinnoista. Lunta on tänään satanut ihan liikaa joten kolan varteenhan sitä on tästä seuraavaksi siirryttävä, huoh. Huomenna sitten takaisin töihin mutta onneksi viikko on mukavan lyhennetty  ja ensi viikonloppuna ovatkin sitten vuorossa Turun puutarhamessut :) Oletko sinä tulossa sinne? Itse olin ajatellut mennä messuille sunnuntaina, tulehan juttusille jos satut paikalle samana päivänä!

 

 1. Hienot kirjat! Jos viljelee hyötykasveja, varmasti myös erittäin hyödylliset opukset. Mukavaa uutta viikkoa! Josko se kevät sieltä ensi viikolla tulisi.

 2. Pyörittelin Lontoon matkalla tuoda samaista Monty Donin kirjaa, vaikutti tosi hyvältä kirjalta! Monty Don osaa opettaa samaan aikaan lempeästi ja maanläheisesti. Häneltä on ilmestynyt kiva puutarhasarjakin Netflixiin :). Täytyy kyllä tilata tuo kirja täältä kotimaasta, se oli hieman painava.

  • Ooh, voi harmi meillä ei ole Netflixiä Onneksi Youtubesta löytyy kuitenkin jo uusimmat GW:n jaksot

 3. Molemmat vaikuttavat kiinnostavilta, vielä ei löydy kumpaakaan kirjahyllystä.
  Minä menen messuille la

  • Voi harmi, ollaan eri päivinä liikenteessä. Lauantaina olisit itsekin halunnut tulla mutta tuli nuorimmaiselle lapselle kutsu kaverisynttäreille, joten kuskia tarvitaan. Toisaalta sunnuntaina olisi toivottavasti saatavissa edullisesti yleiskoristelun kasveja. Viime vuonna ostin ihania esikoita, jotka kasvoivat sinkkiämpäreissä rehevinä koko kesän myöhään syksyyn. Nyt ne pian toivottavasti jatkavat elämäänsä uudella istutusalueella, jonne ne ämpäreistä syksyllä siirsin.

 4. Upean oloisia kirjoja molemmat. Etenkin Potager näyttää ihan super mahtavalta :) Mukavaa messuvierailua. En ole Turun messuille tulossa, mutta Helsingin ja Lahden messuille menen. Odotan jo molempia ihan innolla :D

  • Minä en olekaan vielä Lahdessa koskaan käynyt messuilemassa. Joskus voisi sinnekin suunnata

 5. Ihana kuulla, että tykkäsit (meidänkin) kirjastamme!!! Jaan blogipostauksesi Kukkiva kasvimaa POTAGER -kirjan Facebook-sivuille :).

  • Kirja on oikea aarre ja pimeiden talvi-iltojen pelastus Kiitos nostosta

 6. Kiinnostavia kirjoja, tuo Potager-kirja erityisesti. Pitääpä tutustua tarkemmin :)

  • Suosittelen lämpimästi tutustumista! Tuo kirja oli ainakin minulle elämys, jonka ahmin muutamassa illassa :)

 7. Voisikin tutustua Montyyn kirjojen kautta! Minä kun en saa itseäni oikein innostumaan puutarhaohjelmista ja -videoista.

  • Montyn kirjat olisivat kuin sinulle tehtyjä. Paljon asiaa hyötyviljelystä mutta myös koristekasveista. Suosittelen tilaamaan, eikä ne ole kovin kalliitakaan esim. Adlibriksessä.

   • Kiitos, täytyykin käydä Adlibriksessa vilkaisemassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Lähetä kommentti

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Tilaa Kotipuutarha-lehti

Tutustumistarjous 4 lehteä 29 €
Tilaa nyt