Lämmin tunne leviää rintaani kun muistelen sunnuntaista Nuppulan taimivaihtoa <3 Tämä kyseinen taimivaihto on kuulunut kesäni kohokohtiin jo useiden vuosien ajan ja päivää tulee muisteltua erityisellä lämmöllä pitkin vuotta. Jo tammikuussa sitä alkaa odottelemaan liikehdintää Klorofyllissä, taimivaihdon tiimoilta ja viimeistään siinä maalis- huhtikuussa jo keskustelu alkaa kiihtymään ja pian palstalla jo sovitaan vaihdoista. Suosittelen muuten lämpimästi tuota Klorofylliä, siellä on valtavasti tietoa kasveista ja mukana niin vasta-alkajia kuin ammattilaisiakin.

myyjia-mamasgarden

myytavia-vasten-talon-istutuksia-mamasgarden

Taimivaihdossa tapaa joka vuosi vanhoja tuttuja mutta aina muutama uusikin tuttavuus tulee päivän aikana vastaan. On ihanaa kun nimimerkit saavat oikeat kasvot tai kun tunnistaa jonkun kasvot vaikkapa Facebookin puutarharyhmästä. Ihminen tuntuu kuin vanhalle tutulle, vaikkei häntä olekaan koskaan tavannut oikeasti <3 Vaihtoon kannattaa muuten tarjota kaikkea mahdollista kasvia, myös sellaista jota ei uskoisi kenenkään haluavan! Sillä se mikä itsellä kasvaa ja lisääntyy jopa vähän riesaksikin asti, voi jollakin toisella olla juuri edellisenä talvena hävinnyt jäljettömiin.

saniaispenkki-mamasgarden

[columns_row width=”half”]
[column][/column]
[column][/column]
[/columns_row]

Kun vaihdot ja ostokset on saatu setvittyä on vuorossa tutustuminen talon emännän omiin istutuksiin. Kasveja on ehkäpä tuhatmäärin ja joka ikinen kerta löydän aina jotakin uutta ihmeteltävää ja minulle täysin tuntemattomia kasveja. Ikisuosikkini kaikista penkeistä on kuitenkin tämä suloinen saniaistarha pihan perällä <3

Tämä suloinen takkutukka kasvoi saniaistarhan viereisessä penkissä. Moni ihmetteli tätä ja unohdin kysyä Nupulta tämän nimeä. Jos luet tätä, niin kovasti kiinnostaisi saada tietää millä kasvilla on noin suloinen kukinto?! Vai tunnistaisitko sinä tuon kasvin?

hoyhenpensas-mamasgarden

Höyhenpensas kukki vielä ihanasti, omani on jo lakastuttanut tupsunsa aikoja sitten. Tällä pensaalla on mielestäni muuten erittäin viehättävä kasvutapa. Kerroksellinen, jotenkin leijuva!

Erikoisiin kasveihin törmää tuon tuostakin!

Ja tämän entisen hiekkalaatikon paikalle rakennetun kivikon kuvaan joka kerta :) Lasten kasvaessa puutarha muuttaa muotoaan mutta muistot säilyvät mielessä aina <3

[columns_row width=”half”]
[column]
[/column]
[column][/column]
[/columns_row]

Tässä puutarhassa hoidetaan myös hyötykasveja. Lehtikaalin taimet on suojattu huolella ja lämpimällä patiolla viikuna kypsyttelee hedelmiään. Ei voi muuta sanoa kuin että kaikesta näkee, kokee ja tuntee, täällä asuvan todellisen viherturaajan, jolla on sydän puhdasta vihreää kultaa <3 Suuret kiitokset jälleen Nuppulan koko perheelle ihan täydellisestä päivästä!!

  1. Hei, se valkoinen hättärä on luullakseni joku nukki, Androsace. Vaeltaa pitkin pihaa, ei ehkä talvehdi, mutta siementää. Se saattaa olla peräisin Gardens Northin kivikkokasvisekoituspussista.

  2. Ihanan tunnelmallinen ja lämminhenkinen tapahtuma. On monena vuonna pitänyt lähteä käymään, mutta 2h matka ja omat kiireet ovat aina estäneet. Ehkä ensi vuonna sitten! :)

    • Tule ihmeessä ensi vuonna, samaan reissuun voi ympätä muitakin kohteita kuten vaikkapa arboretum Magnolia!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Lähetä kommentti

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Tilaa Kotipuutarha-lehti

Tutustumistarjous 4 lehteä 25 €
Tilaa nyt