Mahtavaa kevätlomaa on Mamma saanut tällä viikolla viettää ja viikko on tuntunut vain jatkuvan ja jatkuvan. Olen ilmeisesti päässyt tällä viikon lomalla tosi hyvin irtautumaan leipätyöstäni, sillä niin pitkälle tämä loma on tuntunut. Vaan ehkäpä tuntemuksiini vaikuttaa sekin, että on ehditty touhuta vaikka mitä. Pääsiäisen lomailujen jälkeen onkin sitten ollut neljän päivän puutarhatyöputki, joka ei ole katkennut edes pieniin räntäkuuroihin ;) Enkä voi olla kuin tyytyväinen lopputulokseen! Kaiken liuskekivityön lisäksi sain nimittäin perjantaina vedettyä sähkökaapelin lammikolle!

[columns_row width=”third”]
[column]nurmikon-kuoriminen-mamasgarden[/column]
[column]sähkökaapeli-mamasgarden[/column]
[column]kaapelioja-peitettynä-mamasgarden[/column]
[/columns_row]

Jo pelkkä nurmikon kuoriminen oli aiheuttaa talven pulskistamalle kropalleni täyden stopin mutta sopivasti työtä tauottamalla sain kuin sainkin homman eilen illalla siihen pisteeseen, että alueella voi taas liikkua :) Eri lähteissä tällaisen kotipihan sähkökaapelin syvyys vaihteli runsaasti mutta ilmeisesti johto pitäisi saada jopa 60 cm syvyyteen. Itse pääsin lapiopelillä vain puoleen mutta työnjohtajani hyväksyi tuon poikkeaman vaaditusta. Dokumentoin kaapelin paikan tarkoin kuvaamalla ja ottamalla mittoja. Lisäksi pujotin johdon muoviputkeen ja laitoin virallista keltaista merkkinauhaa kaapelin päälle. Sitten kerros kivituhkaa, kaivetut maat ja nurmikaistaleet päälle, puuuh… Ojan kohta jäi vähän koholle mutta minulle vakuuteltiin sen tuosta ajan kanssa laskeutuvan. Saas nähdä miten käy. Vaan nyt sitten vain odotellaan tilaamaani pistoketolppaa ja sähkäriä sen jälkeen. Eli on tässä vielä matkaa ennen kuin saan pumpun lammikolla pyörähtämään käyntiin mutta hyvällä alulla ollaan kuitenkin!

liuskekivikate-mamasgarden

Liuskekivityömaani on edennyt siihen pisteeseen, että reunus on valmiina myös uuden kukkapenkin edestä ja yllätyspussien kivikatteet on levitetty lammikon yhteen nurkkaan. Katetta oli kahta kokoa (S ja M) ja laitoin ne alueelle sekaisin. Näin mielestäni lopputulos näytti luonnollisemmalta. Tämän katteen kotimaisuus kiehtoo minua siinä määrin, että taidan päätyä sittenkin kattamaan tällä Oristonen matskulla koko rantuuden mitan. Täytyy vaan ensin käydä vähän töissä tienaamassa ;D

lammikon-liuskekivi-reunus-mamasgarden

Liuskereunukseen olen oikein tyytyväinen. Se on juuri sellainen kuin haaveilinkin ja nyt on ympäriltä helppo leikata nurmi, kunhan se vain joskus alkaa kasvamaan :) Kovin kylmiä on yöt ja päivätkin siis vielä olleet mutta jäät kuitenkin lammikosta lähtivät kokonaan eilisen päivän aikana!

[columns_row width=”half”]
[column][/column]
[column][/column]
[/columns_row]

Tässä vielä pari kuvaa vähän kauempaa. Ensimmäinen tonttimme ajopihalta ja toinen Marjamäeltä päin kuvattuna. Lammikosta ei siis näe vilaustakaan ellei tule kokonaan pihan puolelle. Mäen takaa paljastuu melkoinen yllätys <3 Jokainen vähänkin puutarhakirjallisuutta tai -lehtiä lukenut tietää mitä tarkoitetaan puutarhan yllätyksellisyydellä, sillä ettei kaikkea näe ensi vilkaisulla. Tämä lammikon alue on mielestäni mainio esimerkki tuosta ja tällä hetkellä sarjassamme toinen puutarhamme ylläreistä. Ensimmäinen oli talon taakse valmistunut kivikasanpenkin alue, joka ei myöskään näy heti pihaan tultaessa.

Loppuun vielä nopea katsaus puutarhan uusimpiin kukkijoihin. Vaikka kelit ovatkin olleet hurjan koleat, ovat kukkaset siltikin vain hiljalleen nousseet kohti valoa. Pikkuiset `Katharine Hodgkin` iirikset nousivat sittenkin, vaikka luulin jo menettäneeni ne. Eilen havaitsin ne nousseena ja jo tänä aamuna oli ensimmäinen kukka auennut! Nopeita rouvia <3 Myös viime keväänä istutetut jouluruusut olivat nousseet havujen alla. En uskaltanut vieläkään poistaa jo jähes neulasensa menettäneitä havunoksia, sillä pelkään kauriiden ahnaita hampaita. Ne ahmatit ovat kuitenkin auttaneet lintulaudan alueen puhdistuksessa niin kovin, että Mamman ei tarvitse haravoida aluetta ollenkaan. Jopa kaikki auringonkukan kuoret ovat hävinneet ja niitä oli sentään kolmen säkillisen verran eli melkoisen paksu kerros!

katharine-hodgkin-mamasgarden

jouluruusu-mamasgarden

Vaan nyt viettämään lasten kanssa ansaittua hemmotteluaamua uimahallin lämpimissä vesissä <3 Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille, nauttikaahan tästä upeasta vuodenajasta sen koleudesta huolimatta!!

  1. Meillä myös Kathrine Hodginit kukkivat vasta nyt. Luulin kanssa, etteivät nousisi, mutta nyt ovat täydessä kukassa.

    • Nuo kaunottaret tosiaan viivyttelivät tänä keväänä kovin pitkään! Täälläkin nyt parhaimmassa kukassa <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Lähetä kommentti

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Tilaa Kotipuutarha-lehti

Tutustumistarjous 4 lehteä 25 €
Tilaa nyt