Lomaviikko alkoi hieman sateisissa keleissä ja fiilikset ovat olleet kovin syksyiset. Olin suunnitellut tätini vierailuun käynnin Mustion linnassa ja olimme melkein jo perumassa vierailua mutta onneksi lopulta kuitenkin lähdimme uhmaamaan sadetta hyvällä sadevarustuksella. Lopulta vierailun aikana sitten olikin ihan kohtuullinen ilma ja saimme kierrellä puistossa kaikessa rauhassa.

lasipaviljonki-mustionlinna-mamasgarden

Minua kiinnosti kovin nähdä Linnankrouvin yhteyteen tänä keväänä rakennettu lisärakennus, lasipaviljonki.  Lisärakennus oli kyllä ihan kaunis mutta… En ole arkkitehti, enkä rakennushistorian tuntija mutta jotenkin tuo rakennus ei vain istunut minusta kokonaisuuteen. Miksi väriksi oli valittu nykyaikainen vaaleankeltainen joka ei ollut lähelläkään samaa keltaista kuin päärakennuksen tummempi jopa hieman okran keltainen?!  Itse olisin poiminut lisärakennukseen värin tuosta krouvin seinässä olevasta punatiilestä jota on hyvin paljon myös kuvan oikealle puolelle jäävässä tallirakennuksessa. Ehkäpä paviljonkiin kuitenkin haluttiin tämän aikakauden leima jota korostavat myös nuo terassille laitetut modernit kukka-altaat.  Aina ei tavan tallaaja oikein tajua arkkitehtien hienoja ajatuksia :)

Sisätiloiltaan paviljonki oli kuitenkin ihana ja hyvällä maulla sisustettu, valoisa kokonaisuus! Miten hurmaava paikka järjestää suuria perhejuhlia<3

[columns_row width=”half”]
[column][/column]
[column][/column]
[/columns_row]

Myös krouvin vanhaa puolta oli remontoitu ja tunnelma oli erityisen onnistunut. Puuta oli käytetty ilmeikkäästi kahdella palvelutiskillä, joista tässä esimerkkinä respan upea, valtavista puunpaloista koottu palvelutiski. Ihastuin tuohon älyttömästi!

[columns_row width=”half”]
[column][/column]
[column][/column]
[/columns_row]

Ja ruoka oli hyvää, taivaallisen hyvää etten sanoisi! Se myös tarjoiltiin ammattitaidolla, höystettynä hyvällä asiakaspalvelulla. Mietin jälleen kerran, että voi miksi tulee käytyä tuolla niin harvoin syömässä kun on niin lähelläkin?! Sitä ei vaan saa omalla porukalla aikaiseksi ja meillä käy ihan liian harvoin ketään vieraita jotka tulisi vietyä ulos syömään.  Toisaalta kun harvoin käy tuollaisissa paikoissa niin ehkäpä se juuri siksi tuntuukin niin erityiseltä ja upealta.

Myös puutarhan puolella aion alkaa vierailemaan useammin, sillä  se on joka kerta upea ja erilainen kokemus ihan jo eri vuodenaikojen vaihtelujenkin vuoksi. Tämän lisäksi menen vielä joskus myös opastetulle linnakierrokselle päärakennuksen sisälle. `Miksi lähteä merta edemmäs kalaan` on jälleen kerran niin osuva sananparsi. Monesti sitä löytyy ihan mahtavia kohteita lähes naapurista ja niiden antamat virkistäytymismahdollisuudet jäävät liian usein käyttämättä.  Sitä haaveilee vaikkapa kalliista ulkomaan matkoista, vaikka omassa maassakin olisi niin paljon nähtävää. Löytyykö sinun läheltäsi hienoja puutarhakohteita, joihin palaat uudestaan ja uudestaan?

  1. Onpa upea paikka! Usein löytyy tosiaan lähiseudultakin monenlaista kiinnostavaa katseltavaa. Itse käyn usein ohikulkiessa Lapualla Jokilaakson matkailupuutarhalla sekä Pietarsaaressa Aspegrenin puutarhalla. Molemmissa olisi myös kahvittelu- ja ruokapaikkaa, mutta olen usein niin iltamyöhällä liikkeellä, ettei paikat ole enää avoinna. Molempiin paikkoihin pääsee aina kiertelemään.

    • Tuo Aspegrenin puutarha on ollut minunkin vierailulistalla jo vuosia Ehkäpä vielä joskus käy tieni Pietarsaareen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Lähetä kommentti

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Tilaa Kotipuutarha-lehti

Tutustumistarjous 4 lehteä 25 €
Tilaa nyt