I saw the sun and it opened up my eyes…

Eilisen aamupäivän auringon paisteessa oli jotakin niin käsittämättömän kaunista. Ehkäpä siksi, että tähän aikaan vuodesta valo on vain niin harvinaista herkkua ja silloin kun sen näkee, osaa nauttia täysillä. Koska valoa on niin vähän tarjolla saa pienoinenkin pilkahdus tarttumaan heti kameraan jos vain käy niin hyvä tuuri, että on aikaa kuvaamiseen juuri silloin.

jouluruusu2-mamasgarden

Ensimmäiseksi jäin terassille kuvailemaan siellä jo viikkoja kukkinutta jouluruusua. Uudistin asetelmaa viikonloppuna hankitulla käpykoristeella. Pienillä jutuilla voi saada uutta mielenkiintoa vanhoihin juttuihin!

[columns_row width=”half”]
[column]talvinen-valo-mamasgarden[/column]
[column]koristeomenapuu-mamasgarden[/column]
[/columns_row]

Terassilta kiirehdin pellon reunaan sillä näytti uhkaavasti siltä, että aurinko nousisi pian pilviverhoon ja valo katoaisi. Eikä aurinko tosiaan kauan paistanut sillä tunnin päästä koko valoilmiö oli kokonaan kadonnut. Tänään onkin sitten saanut kahlata mustassa ja märässä maailmassa. Onneksi kuitenkin enää jokunen päivä (22.12 talvipäivänseisaus) ja valoisuus alkaa lisääntymään. Astumme oikeasti odottamaan kevättä ja valoa.

joulupallot-omenapuussa-mamasgarden

Siihen asti saavat tuoda valoa maailmaan nämä vitivalkoiset joulupallot rautatieomenapuun oksilla. Viime talvena pallot olivat paikoillaan koko talven joten siksi päädyin tänäkin vuonna näihin valkoisiin. Vaikka toisaalta kauniin joulunpunaiset pallot toisivat ihanan mielikuvan punaisista omenoista puun oksilla. Ehkäpä voisinkin viedä joskus punaiset pallot hyötytarhan keskimmäiseen omenapuuhun…

sammalpeti-mamasgarden

Vaan ideaa ja puutarhasuunnitelmia pukkaa vaikka pimeintä aikaa vuodesta rämmitäänkin. Olin sunnuntaina Hernepensaskujanteen Johannan kanssa viettämässä ihanaa retkipäivää ja voi kuinka sen seurauksena alkoivat haaveet taas lennellä. Vierailimme Mustion linnan puutarhassa ja ihastuimme molemmat siellä olleeseen kauniiseen marjakuusiaitaan. Nyt olen koko viikon tutustunut marjakuusiin ja haeskellut puutarhaa mistä voisi tilata aitataimia. Turkasen hinnakkaita vain ovat joten seuraava suunnitelma onkin perehtyä marjakuusten pistokas- ja siemenlisäykseen. Puutarhasta olen jo löytänyt kaksikin kohtaa mihin haluaisin suhteellisen matalaksi leikattua aitaa. Tuossa kuvan laatoituksen ja kivituhkan reunassa olisi oivallinen paikka noin metrin korkuiselle aidalle jonka pituus sovitettaisiin kahden portaan väliin. Kuitenkin niin että aidassa olisi selvä kulkuaukko laatoitukselle. Olen yrittänyt rajata laatoitusta ruukuilla mutta kyllä tuo selvästi jotakin selkeämpää rajausta kaipaisi.

Toinen vieläkin matalamman aidan paikka olisi lammikon etureunassa. Istutusalueen edessä on liuskekivipolku joka saisi jäädä aidanteen lammikon puolelle. Eli aita tulisi polun verran irti istutusalueesta ja estäisi syksyisin ehkä myös jonkin verran lehtien kulkeutumista veteen. Alapihalla maata pitäisi keventää ja yläpihalle tuoda ravinteikkaampaa maata. Sitä tulisikin sitten mukavasti ihan viereen kun kauhurinteeseen tilaisi uutta multaa! En tiedä vain mitä työnjohtaja sanoisi noin lähelle taloa tulevasta kasvustosta. Tosin sen verran kaukana tuo on talon kivijalasta, että mitään routaeristeitä ei enää tuossa kohdin pitäisi olla. Myöskin porakaivon vesiputket kulkevat laatoituksen puolella eikä niitä näin ollet häirittäisi mitenkään.

Ihanaa suunnitella ja haaveilla. Ihan parasta huvia tähän aikaan vuodesta!

pyöreä tekstillä-blogin-loppuun

  1. Lontoossa käydessäni ihastelin leikattuja marjakuusiaitoja. Paikoin oli leveitäkin aitoja, joissa pari-kolme marjakuusta oli istutettu vierekkäin, jotta aidasta on saatu tiheä. Olivat kyllä tasaisesti leikattuina (noin metrin korkuisia) hienoja.
    Valkoiset joulupallot ovat kuin isokokoisia lumimarjoja. Kauniita.

    • Katselinkin jo marjakuusten istutusohjeita ja yksi vaihtoehto oli istuttaa pensaat siksak-kuvioon jotta saa nopeammin tuuhean ja leveän aidan. Taidan vaan kuitenkin nuukailla ja yrittää lisätä nämäkin taimet itse pistokkaista kuten taikinamarjankin kanssa menettelin. Säästää pitkän pennin

    • Kiitos Suunnittelu on niin ihanaa. Elämä ilman unelmia ei olisi oikeaa elämää❤️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Lähetä kommentti

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Tilaa Kotipuutarha-lehti

Tutustumistarjous 4 lehteä 25 €
Tilaa nyt