Billnäsin antiikkipäivillä

Joka vuosi samaan aikaan Fiskarsin antiikkipäivien kanssa järjestetään vastaava tapahtuma myös naapurikylässä Billnäsissä. Fiskarsin puolelle en ole vielä yhtenäkään vuonna ehtinyt ja luulenkin, että siellä myytävä tavara olisikin kukkarolleni vähän liian tyyristä. Sitä vastoin tuolla Billnäsissä on kaupan paljon kohtuu hintaista vanhaa tavaraa, jonka joukosta etsin joka vuosi uusia aarteita kotiin ja puutarhaan!

Ennen aarteenetsintää tutustuimme kuitenkin ruukin historiasta kertovaan näyttelyyn. Tuolla näyttelyssä oli viime vuoden tapaan paikalla ihmisiä, jotka oikeasti kertoivat näyttelyn esineistä ja valokuvista! Tuon esittelyn avulla näyttelystä sai paljon enemmän irti kuin jos olisi sen yksinään kiertänyt. Ja perheen pienin viihtyi sillä aikaa valitsemassa onnenkiveään sinkkiastiaan kerätystä raudan sulatuksen sivutuotteena syntyneestä kuonasta :)

[columns_row width=”half”]
[column][/column]
[column][/column]
[/columns_row]

Näyttelyn jälkeen lähdimme kulkemaan kylän läpi kohti hevostalleja, missä varsinainen myynti tapahtui. Jätän joka kerta auton suosiolla kauemmaksi ihan jo sen vuoksi, että kävellessä voi paremmin ihastella kylän kauneutta. Pieniä yksityiskohtia, jollaisia ei enää nykyajan rakennuksista löydy.

punotut-portaat-mamasgarden

Nämä punotut portaan olivat hienot. Vaikkei nämä olekaan ikuiset niin sen ajan mitä kestävät, palvelevat kulkijaa myös kauneudellaan <3

kahvikupit-mamasgarden

Sitten muutamia kuvia mielenkiintoisista esineistä joita ihailin. Vanha Arabia miellyttää minua kovasti mutta olen pakottanut itseni jättämään nämä kaunokaiset taakseni.

maitokannut-mamasgarden

Kodin voisi täyttää myös näillä hurmaavilla maitokannuilla mutta ei, en sortunut :)

[columns_row width=”third”]
[column][/column]
[column][/column]
[column][/column]
[/columns_row]

Ihanaa esineistöä oli siellä täällä mutta shoppailin vain kamerallani kunnes törmäsin maailman kauneimpaan pyörylään ;) Kun olin raahannut varmaan reilut parikymmentä kiloa painavaa ”Mamman spinneriä” hetken aikaa, minua vähän kadutti etten sittenkään retkahtanut vaikka Arabian maitokannuun. Onneksi laukusta sattui löytymään kestokassi joka lopulta kesti juuri ja juuri autolle saakka. Pyörylä jäi kuitenkin minulta eilen kuvaamatta, joten nyt joudunkin jättämään teidät jännitykseen ja esittelen aarteeni vasta myöhemmin!

Vaan nyt pesemään loput talon ikkunat! Sain eilen jynssättyä yläkerran ja nyt vielä loppurutistus alakerran akkunoiden kanssa. Ihanaa, sitten ei tarvitse enää ahdistella mokomaa hommaa koko kesänä!

  1. Kivaa aarteenetsintää! Tovoisin niin jostain lisää aikaa tai hirmuista tehoa, jotta ehtisin minäkin aarteenetsintään. Oon kai kasvatellut puutarhan liian isoksi, kun en meinaa keritä mihinkään muuhun.

    • Vaikeaa se on itsellänikin välillä irrottautua, aina olisi jotakin puuhaa mielessä kotonakin tehtäväksi. Ja aikalailla tuppaa olemaan minulla joka vuosi samat nuo kohteetkin, joskus voisi lähteä uusiinkin tapahtumiin. Suuren osan lomistani vie myös sukuloiminen, sillä lasten on päästävä näkemään läheisiään, vaikkakin se aika on aina pois omista hommista. Toki nautin itsekin läheisten tapaamisesta ja antaahan se itsellekin tarvitsemaani lepoa. Kotona sitä ei osaa valitettavasti kunnolla levätä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Lähetä kommentti

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Tilaa Kotipuutarha-lehti

Tutustumistarjous 4 lehteä 29 €
Tilaa nyt