Huuh mikä pimeys on viime päivät vallinnut, aivan kuin kulkisi säkki päässä :( Pääsin tänään töistä kolmen jälkeen ja kiiruhdin heti kuvaamaan kotiin päästyäni. Ja katsokaa mitä sain aikaan! Kamalia räpsyjä otsalampun valossa :D No realiteetit on vain hyväksyttävä ja kestettävä vielä kuukauden päivät tätä valon vähenemistä.  Odotan nykyään talvipäivänseisausta kuin lapset odottavat joulua. Tänä vuonna tuo onnenpäivä koittaa 21. joulukuuta<3

betonimunat-mamasgarden

No mutta se siitä pimeyden päivittelystä ja nyt itse asiaan. Olen koko kesän ja syksyn vääntänyt betonia kellarityömaalle, varmaan jo lähemmän 100 säkillistä ja vielä vaan alkoi viikonloppuna kutkuttamaan yhden satsin vääntäminen. Säkkejä jäi muutama ylitse ja ne tuskin selviäisivät kasvihuoneen kosteudessa ensi kevääseen, joten nyt oli aina pyöräyttää käyntiin mamman betonityöpaja :) Tunsin itseni täysin kajahtaneeksi kun pimeässä ja räntäsateessa eilen illalla surauttelin betonia sekaisin. Oikeastaan saan syyttää tästä innostuksesta jälleen kerran Pinterestiä! Tässä linkki viikonloppuna keräämääni pieneen kansioon erilaisista betonitöistä. Paljon jäi vielä ihania ideoita testaamatta mutta taidankin nyt jättää homman jo kevääseen ja lämpimämpiin ilmoihin, sillä jo betonin kuivumisenkin vuoksi valamiset on hyvä tehdä vähän lämpimämmällä ilmalla. Tosin kuuma auringon paahdekin on huono, sillä betoni ei saa kuivua liian nopeastikaan.

Käytin näihin valoksiin muurauslaatia sillä se on tarpeeksi hienojakoista ja sileää tuollaisiin pieniin muotteihin. Odotan innolla erityisesti noiden munien ja sukkahousukurpitsojen kuivumista. Valoin myös tähden muotoisiin jääpalamuotteihin ja adventtinumerot tuollaisiin lasten pehmomuovisiin palapelin paloihin. Saa nähdä kestävätkö nuo kuitenkaan murtumatta kun ovat niin ohuita. Joitakin lampunkupujakin olisi vielä ollut jäljellä mutta nakkasin lopun betonin kolmannen kumimattolaatan kehikkoon. Vaan saa nähdä miten sen kanssa käy, kuivuuko enää näin kylmällä kunnolla. Suojasin laattamuotin kottikärryillä ettei siihen ainakaan enää sataisi lisää vettä.

betoni-soihdut-mamasgarden

Näillä kuvan soihduilla aion taistella edessä olevan kuukauden sinne talvipäivänseisaukseen asti. Kunhan saan nuo kuivaksi niin poltan niissä tuikut joka ilta! Arvaatteko muuten miten valoin nuo soihdut?

Vaan nyt saunan lämpöön haaveilemaan valoisammista päivistä ja suloisesta keväästä <3

  1. Kiitos tuosta Pinterest kansiosi linkistä! Näihin betoni-ideoihin täytyy palata kesällä. :) Kuvaaminen on vähintäänkin haastavaa näin talvella. Itse en osaa ottaa kunnollisa kuvia sisällä. Mökkini mäntypaneelien tumma kellertävä värikin on melko vaikea valokuvausta ajatellen.

    • Kuvaaminen on tosiaan haasteellista tähän aikaan vuodesta. Oikestaan ei pitäisi edes yrittää kuin viikonloppuisin päivällä, arkena on aina pimeää kun ehtii kotiin

    • Kauniisti sammaloitunut betonikoriste on puutarhan kaunein katseenvangitsija Haaveilen vielä joskus jumppapallon kokoisesta betonipallosta Sen ympärille pitäisi kuitenkin ennen valua rakentaa jonkinlainen tukikehikko vanerista. Kaaren muotoon kuviosahalla sahattuja kaistaleita tarpeeksi tiuhaan!? Montylla on tuollainen unelmieni pallo omassa puutarhassaan

      • Innostuin tästä betonipostauksesta sen verran, että minäkin perustin Pinterestiin betonikansion! En ole pariin vuoteen betonitöitä tehnyt, vaikka tykkään betonista paljon. Kiitos vinkistä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Lähetä kommentti

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Tilaa Kotipuutarha-lehti

Tutustumistarjous 4 lehteä 25 €
Tilaa nyt