10 x hyvä perunalajike

Perunaa on syöty Suomessa jo satoja vuosia. Peruna on sekä kesäherkku että ruokakulttuurimme perusta. Välillä mukulan suosio hiipui, mutta nyt on pottu jälleen trendikäs. Keräsimme tähän artikkeliin varmat varhaisperunat, tunnetut herkkulajikkeet sekä kattilallisen kokeilemisen arvoisia erikoisperunoita.

Kotipuutarhureille on tarjolla valtava määrä erilaisia perunalajikkeita. Valintaperusteena voi käyttää perunan aikaisuutta, koostumusta, makua, väriä ja muotoa.

Erityisen haluttuja ovat vanhat ja vahvan makuiset perinneperunat, joita ei yleensä löydy marketeista. Omintakeisuutensa säilyttäneissä perinnelajikkeissa on sitä jotakin, minkä ansiosta vuosikaudet vähäisestä arvostuksesta kärsinyt peruna elää uutta renessanssia.

Harrastajia kiinnostavat kokeilut ja usein perunoita istutaan vain muutama mukula per lajike. Tärkeintä ei ole sadon määrä vaan erilaiset…

Tilaaja

Kiinnostuitko?

Maksulliset kirsikka-symbolilla merkityt artikkelit, näköislehdet ja digiarkisto avautuvat tarhureille, joilla on voimassa digitilaus tai lehti+digi-tilaus.

Kiinnostuitko?

Tilaa Kotipuutarha-lehti nyt tutustumishintaan.
Saat seuraavat 4 lehteä vain 25 €!

Tilaa nyt

Tilaa Kotipuutarha-lehti

Tutustumistarjous 4 lehteä 25 €
Tilaa nyt