Tuijat

Vuoden ympäri vehreillä tuijilla on neulasten sijaan miellyttävältä tuntuvat suomumaiset lehdet. Suosituimpia ovat kanadantuijan kartio- ja pallolajikkeet, joista pienimmät mahtuvat parvekeruukkuihin. Tutustu lajeihin ja ota hoito-ohjeet talteen!

Pitkäikäinen tuija

Pitkäikäisiä tuijia (Thuja) kutsutaan englanninkielisissä maissa elämänpuiksi, arborvitae. Lahonkestävä ja sitkeä kanadantuija saattaa elää kituuttaa jopa 400-vuotiaaksi, vaikka se on yleensä jo 150-vuotiaana yli-ikäinen.

Tuijien sukuun sisältyy viisi lajia Pohjois-Amerikassa ja Itä-Aasiassa. Suomessa tuijista pärjää parhaiten kanadantuija, sitten koreantuija ja kolmantena jättituija. Loput kaksi lajia, japanintuija (T. standishii) ja kiinalainen Thuja sutchuenensis eivät juuri viihdy ilmastossamme.

Rungollinen pallotuija ei tuki näkymiä.

Havukasvi ilman neulasia

Yksikotisten tuijien emi- ja hedekukat ovat samassa kasvissa. Toukokuussa avautuvia pikkuruisia kukkia tuskin huomaa, mutta kesällä noin sentin…

Tilaaja

Kiinnostuitko?

Maksulliset kirsikka-symbolilla merkityt artikkelit, näköislehdet ja digiarkisto avautuvat tarhureille, joilla on voimassa digitilaus tai lehti+digi-tilaus.

Kiinnostuitko?

Kotipuutarha-lehti on uudistunut!
Tilaa nyt tutustumishintaan 4 lehteä 29 €

Tilaa nyt

Tilaa Kotipuutarha-lehti

Tutustumistarjous 4 lehteä 29 €
Tilaa nyt