Mänty pihapuuna

Mänty sopii suomalaiseen maisemaan. Jos kaipaat vaihtelua metsämännyn rinnalle, istuta puutarhaan kotoisen männyn serkkuja. Kokeile männyn kasvatusta myös ruukussa tai bonsaina!

Sisukas ja kestävä mänty

Kookkaat männyt ovat pihapiirissä näyttäviä katseenvangitsijoita. Mänty antaa pihalle luonnetta ja korkeutta ympäri vuoden, mutta ei kuitenkaan kuusen tavoin varjosta pihapiiriä.

Kestävyys ja tyytyminen vähään ovat männyn parhaita puolia. Se ei kaipaa suojausta eikä kärsi yleensä edes valoisalla ja aurinkoisella paikalla kevätahavasta. Karu ja tuulinen kasvupaikkakaan ei mäntyjä hetkauta, vaikka nopeimmin ja voimakkaammin mänty kasvaa tuoreessa kangasmetsässä.

Mänty on sisukas katseenvangitsija.

Männyn kasvuympäristö

Mänty on karun paikan kasvi, jolle aurinkoinen ja valoisa kasvupaikka on mieleen. Kun metsämännyn alimmat oksat jäävät ajan myötä varjoon, ne kuivuvat ja kuolevat, jolloin männyn runko tulee kauniisti esiin. Vuorimänty, kääpiövuorimänty ja kontortamänty sietävät hajavaloa ja jopa puolivarjoa. Varjossa nekin alkavat kuitenkin kaljuuntua.

Tilaaja

Kiinnostuitko?

Maksulliset kirsikka-symbolilla merkityt artikkelit, näköislehdet ja digiarkisto avautuvat tarhureille, joilla on voimassa digitilaus tai lehti+digi-tilaus.

Kiinnostuitko?

Tilaa Kotipuutarha-lehti nyt tutustumishintaan.
Saat seuraavat 4 lehteä vain 25 €!

Tilaa nyt

Tilaa Kotipuutarha-lehti

Tutustumistarjous 4 lehteä 25 €
Tilaa nyt