Maaseudun muutosten myötä tämä maailman parhaaksi kehuttu marja on vähentynyt niin paljon, että harva enää edes tietää miltä mesimarja maistuu, saati näyttää. Mun lapsuudessa sitä kasvoi Laihialla vielä pellonpientareilla ja ihana maku on jäänyt mieleen niin voimakkaasti, että aina luonnossa kulkiessa katse yhä haravoi ja etsii mesimarjaa. Mesimarjaa voi kuitenkin viljellä sijainnista riippuen ihan omassa kotipuutarhassakin ja sitä viljellään Suomessa myös ammattimaisesti jonkin verran lähinnä likööriteollisuuden tarpeisiin.

Tässä videossa kerron ensin vähän meidän 100-vuotiaan puutarhan marjatarhasuunnitelmista ja marjapensaslöydöistä. Sen jälkeen syvennytäänkin paremmin mesimarjaan ja istutetaan myös mesimarjasta jalostettua jalomaarainta.

Onkohan täällä lukijoissa mesimarjaa maistaneita? Mitä mieltä olette, onkohan mulle käynyt niin, että aika on kullannut muistot, vai onko sadosta odotettavissa jotain järisyttävän ihanaa? Entä oletteko kokeilleet mesimarjan tai jalomaaraimen kasvattamista puutarhassa?

Videon sisältö:

00:17 Marjatarhan paikka

02:24 Mesimarja ja jalomaarain

  • Ei ole kommentteja.
  • Lähetä kommentti

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    Tilaa Kotipuutarha-lehti

    Tutustumistarjous 4 lehteä 25 €
    Tilaa nyt