Nurkkapuu – omenapuu siemenestä

Oman puun kylväminen siemenestä on kiinnostava ajatus, vaikkakaan siemenkylvössä emopuun ominaisuudet eivät periydy sellaisenaan. Perimältään ainutkertaisen omenapuun viehätys piileekin juuri siinä, ettei voi ennalta tietää mitä siitä kehittyy. Siemenestä kylvettyjä ja itsestään kylväytyneitä puita kutsutaan nurkkapuiksi. Ne ovat mielenkiintoinen osa suomalaista puutarhahistoriaa.

Omenapuun kasvatus siemenestä

Siemenkylvöstä syntynyt omenapuu on perimältään ainutkertainen eikä voi etukäteen varmasti tietää millainen puusta kehittyy tai millaisia sen hedelmät ovat. Ajan myötä puusta tulee kiinnostava sen tarinan tähden. Kuka on kylvänyt puun, miksi ja milloin?

Jalostetut omenapuulajikkeet on saatu aikaan varttamalla. Siinä on risteyttämällä yhdistetty eri lajikkeiden väliset parhaat puolet aina satoisuudesta taudinkestävyyteen ja makuun. Siemenestä kylvetyn omenan kohdalla lopputulos on aina arvoitus. On sattuman kauppaa ja melko epätodennäköistäkin, että siemenkylvöstä kehittynyt…

Tilaaja

Kiinnostuitko?

Maksulliset kirsikka-symbolilla merkityt artikkelit, näköislehdet ja digiarkisto avautuvat tarhureille, joilla on voimassa digitilaus tai lehti+digi-tilaus.

Kiinnostuitko?

Tilaa Kotipuutarha-lehti nyt tutustumishintaan.
Saat seuraavat 4 lehteä vain 29 €!

Tilaa nyt

Tilaa Kotipuutarha-lehti

Tutustumistarjous 4 lehteä 29 €
Tilaa nyt