Piha ilman nurmikkoa

Pienen pihan rakentaminen käy nopeasti, mutta suunnittelussa on samoja haasteita kuin isommankin pihan kohdalla. On mietittävä, mitä omalta pihaltaan toivoo ja miten siellä haluaa viettää aikaa. Samalla on hyvä arvioida, minkä verran puutarhan hoitamiseen on aikaa. Yhä useampi toteuttaa pienen pihan kokonaan ilman nurmikkoa.

Mahdollisuudet ja rajoitteet

Pikkupihojen rakentamista säätelevät yleensä myös alueen tai taloyhtiön määräykset. Hyvänä puolena on usein se, että jätehuolto, kompostointi ja muut huoltotoimet on sijoitettu taloyhtiön yhteisille alueille, eikä niille tarvitse varata tilaa omasta puutarhasta.

Pikkupihan voi toteuttaa samoin kuin isonkin, kunhan pitää mittakaavan mielessä. Pienessä pihassa voi olla paljon kasveja ja värejä tai hyvin minimalistista ja harmonista.

Seuraavassa esittelemme kolme tyystin erilaista pikkupihaa. Yhteistä niille kaikille on se, että niissä ei ole lainkaan nurmikkoa.

Koko piha kivestä

Kaksikerroksisen paritaloasunnon piha sijaitsee eteläpuolella taloa, ja se on kooltaan noin 200 neliömetriä. Piha on 11,5 metriä leveä ja 17,5 metriä pitkä. Koko piha avautuu kauniisti kodin parvekkeelta, josta käsin se näyttää kuin taidokkaalta piirrokselta.

Koska piha viettää hieman talolta takapih…

 

Tilaaja

Kiinnostuitko?

Maksulliset kirsikka-symbolilla merkityt artikkelit, näköislehdet ja digiarkisto avautuvat tarhureille, joilla on voimassa digitilaus tai lehti+digi-tilaus.

Kiinnostuitko?

Tilaa Kotipuutarha-lehti nyt tutustumishintaan.
Saat seuraavat 4 lehteä vain 25 €!

Tilaa nyt

Tilaa Kotipuutarha-lehti

Tutustumistarjous 4 lehteä 25 €
Tilaa nyt