Viikko pääsiäiseen — ideoita ilmaiseen askarteluun

Tänään huomasin suuren askartelu vajeen. Koska virpomisvitsoja ei tänä vuonna tehty ollenkaan teki mieleni askarrella jotakin ihan muuta. Enkä tietenkään lähtenyt ostamaan tarvikkeita vaan päätin tehdä niistä aineksista mitä löytäisin kotoa ja puutarhasta. Tietysti oli pakko ensin hakea inspiraatiota Pinterestistä. Olen kerännyt Mamman puutarhan Pinterest-sivuille pääsiäisaiheisen kansion ja sieltä lähdin liikkeelle.

[columns_row width=”half”]
[column]munia-herneenversoja2-mamasgarden[/column]
[column]herneet-kylvetty-mamasgarden[/column]
[/columns_row]

Löysin ideakuvan lasimaljaan kylvetyistä krassin siemenistä. Maljaan oli yksinkertaisesti ripustettu vain yksi kaunis muna käyttäen pajunoksia puolapuuna. Koska minulla ei ollut krassin siemeniä ja olin jo pitkään miettinyt herneiden kylvämistä vaihdoin krassit herneisiin. Kotoa löytyi tuo muna missä oli ripustuslenkki valmiina joten toteutus oli varsin helppo ja yksinkertainen. Maljassa oli aiemmin talvinen käpyasetelma ja lämpimässä kävyt olivat avautuneet ja varistaneet siemenensä alimmaisena olevan hiekkakerroksen päälle. Kunhan herneenversot on napsittu nassuihin niin maljasta voikin loppujen lopuksi tulla vaikka pikkuinen lehtikuusiviljelmä :)

ulkona-askartelemassa-mamasgarden
Askartelut tarkeni hyvin tehdä ulkona.

Munien maalausta

Siitäpä olikin vierähtänyt vuosi jos toinenkin kun olin viimeksi puhaltanut munia. Kymmenien virpomisvitsojen tehtailu oli vienyt edellisinä vuosina kaiken energian, eikä muihin askarteluihin ollut jäänyt voimia. Lisäksi olemme usein olleet pääsiäisen pyhinä sukuloimassa joten kotia on tuntunut turhalta somistaa. Nuorimmainenkin innostui maalaamaan pääsiäismunia sormiväreillä ja minä suhautin omani keltaisella spray-maalilla.

maalatut-munat-mamasgarden
Maalasin munat keltaisella spray-maalilla.

Maalasin munat ulkona tikkujen päissä ja tökin ne kukkapenkin multaan kuivumaan. Näky oli hupaisa kun kolme kirkkaan keltaista munaa loisti kilpaa krookusten kanssa!

[columns_row width=”half”]

[column]

Munien sävy sopi ihanasti yhteen `Elka` narsissin kanssa.

[/column]
[column]

maalatut-munat2-mamasgarden
Munaruukun ylle sitaisin kolmesta pajunoksasta pienen obeliskin.

[/column]
[/columns_row]

Välipalaksi nautimme kuuden munan pannukakkua hillolla, lämpimällä terassilla auringosta nauttien. Ilman munien puhaltamista ei olisi varmaankaan tullut tehtyä koko pannaria joten kaksinkertainen ilo siis siitä puhkumisesta!

Nostin esikkoja ruukkuihin

Jo ruukkupuutarhasta postaillessani mietin nostavani esikoita ruukkuihin. Silloin se kuitenkin jäi tekemättä. Nyt kuitenkin rouhaisin maasta esikoita kolmen ruukullisen verran ja asettelin ne suureen astiaan luonnonmateriaalien kanssa. Tarkoituksena olisi nostaa astia yön ajaksi sisälle jotta esikkojen kehitys hieman nopeutuisi. Saa nähdä saammeko ihailla esikoiden kukkia jo pääsiäisen pyhinä.

esikko-asetelma-mamasgarden
Pikkuiset esikoiden lehdet pilkistävät soran keskeltä.

Esikkoruukkujen lomaan asettelin vanhat betonimunat joiden harmaus sopi hyvin yhteen ruukkujen soran kanssa. Sammalta käpyjä ja puun palasia vielä mukaan niin astia näytti jo ilman kukkiakin ihan sievältä. Esikoissa on vaaleankeltaista etelänkevätesikkoa, P. elatior ja yksi ruukku kultareunaista, tummakukkaista esikkoa (Primula Gold-Laced Group). Maltan tuskin odottaa näiden kukintaa.

[columns_row width=”fourth”]
[column]esikko-asetelma3-mamasgarden[/column]
[column]esikko-asetelma2-mamasgarden[/column]
[column]esikko-asetelma4-mamasgarden[/column]
[column]esikko-asetelma5-mamasgarden[/column]
[/columns_row]

Vaan nyt kaikki penkaamaan kodin varastoista askartelutarvikkeita. Ainakin meiltä niitä löytyi uskomattoman paljon. Hyödynsimme myös mm. lasijätettä sillä pojat kylvivät ohransiemeniä lasikulhoihin jotka olin säästänyt herkullisista creme brulee jälkkäreistä.

Rauhallista pääsiäisviikkoa kaikille lukijoilleni!

 

pyöreä tekstillä-blogin-loppuun

  1. Sähän oot ollu ahkera. Jos itte sais eres jonkullaasen kukka-asetelman tehtyä pihalle.

    • Kyllä itsenikin tekisi mieli poiketa lähitaimistolla hakemassa jo kukassa olevia pääsiäiskukkia. Unohdin nostaa viime yöksi esikon taimet sisälle joten tuskin ehtivät kukkaan pyhiksi. Onneksi jotakin kukkivaakin löytyy jo valmiiksi niin ruukuista kuin puutarhastakin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Lähetä kommentti

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Tilaa Kotipuutarha-lehti

Tutustumistarjous 4 lehteä 25 €
Tilaa nyt