Vierailu Vironperällä

Voi kuinka ilahduin kun sain taannoisen postaukseni kommentteihin kutsun puutarhavierailulle! Olen jo vuosia seurannut Irenen blogia Rakkaudesta Vironperään ja toivonut jo pitkään, että saisin kutsun käydä vieraisilla :) Puutarha ja koko pihapiiri oli ihastuttava <3

[columns_row width=”half”]
[column][/column]
[column][/column]
[/columns_row]

Huikeita avaria peltomaisemia avautui puutarhan ulkopuolelle, voi kuinka pidänkään juuri tällaisista vanhoista maatilan yhteyteen rakennetuista puutarhoista suurine puineen ja laajoine istutuksineen. Vaikka laajat alueet vaativat hurjasti hoitoa, on kaikki se hiki ja työ sen arvoista kun palkintona on tuollainen maan päällinen paratiisi<3

[columns_row width=”half”]
[column][/column]
[column][/column]
[/columns_row]

Heti talon takana avautui eteeni kaunis lampi jossa oli runsaasti elämää seurattavaksi. Kultaisen oransseja kaloja uiskenteli rannan matalikossa ja sammakon poikasia kuhisi suurina ryppäinä <3 Voi kuinka paljaalta oma lammikkoni näyttikään kun palasin kotiin.

[columns_row width=”half”]
[column]lammikon-rannan-kosteikkoa-mamasgarden[/column]
[column]upea-patio-mamasgarden[/column]
[/columns_row]

Onneksi takakontissa oli kuitenkin kassikaupalla emännän minulle kaivamia taimia, joita saan nyt istutella oman pikkuruisen lammikkoni ympärille. Jospa sekin sitten joskus näyttäisi vähän rehevämmältä.

[columns_row width=”half”]
[column][/column]
[column]
[/column]
[/columns_row]

Tässä vielä muutamia puutarhan rakenteita joihin ihastuin. Löytäisin meille heti paikan tuollaiselle kaarisillalle ja tästä edes en kyllä polta risuja vaan kokoan niistä tuollaisen matalan aidan <3 Harmittavaa ajatella miten monta metriä aitaa olenkaan näiden vuosien aikana jo polttanut poroksi :( Riukujen poltto vain on niin vaivatonta, että olen siihen joka kerta sortunut. Toissa kesänä hyödynsin kuitenkin onneksi edes osan suurien koivujen risuista ja tein muutaman aidan pätkän puutarhaan.

Tuosta talon vierellä kulkevasta liuskekivipolusta sain ihan uutta inspiraatiota omiin liuskeprojekteihini. Jatkaisinko lammikoltani tuollaista liuskepolkua läpi metsäpuutarhan laajennuksen aina nuotiopaikan isolle kivelle asti?! Haaveita ja uusia suunnitelmia, niitä täytyy aina olla hihassa!

Jossakin vaiheessa puutarhakierrostamme tulivat lapset kysymään emännältä oliko hänellä mahdollisesti puutarhassaan lihansyöjäkasveja?! Ihmeteltiin vähän lasten kysymystä kunnes näyttivät minulle tuon lihan syöjäksi epäilevänsä kukkasen. Lasten mielikuvituksella ripsireunainen tulppaanin kukka näytti hurjalta lihansyöjäkasvilta :)

Jos oli puutarhassa hurjia lihansyöjiä niin oli siellä myös paljon kauniita ja lempeitäkin kasveja<3

kevatlinnunhernetta-mamasgarden

Tätä kauan etsimääni kevätlinnunhernettä sain ison taimen mukaani, aarteeni <3

Yhteisen puutarhaystävämme nettiputiikista tilattu sademittari oli NIIN kaunis <3 Vieläköhän tätä löytyisi Elsan lempituolin valikoimista?!

Mutta huomenna suuntaammekin sitten Irenen kanssa kohti Nuppulaa ja sehän onkin sitten jo ihan toinen tarina :) Nyt toivotan oikein leppoisaa lauantai-iltaa kaikille ja köllähdän saunan lauteille.

  1. Kiitos kuvista. Sai katsella Irenen hienoa pihaa toisen linssin läpi, näki ihan eri kulmia. Lampi on kyllä hieno, sellaisen kun vielä saisi ja jonkun sitä hoitamaan.

  2. Kylläpä näytti Vironperä upealta kuvissasi :) Entisenä lohjalaisena on Vironperästä kuullut paljonkin, mutta enpä ole nähnyt

  3. Ihanaa kun pääsit käymään Irenen kauniissa puutarhassa. Ihailen kovasti sekä puutarhaa että sen omistajaa. Ja ihania kasvejakin sait lammellesi, oi onnea! Hyvä, että lapsesi säästyivät syöjäkasvilta :D

  4. Irenen blogia olen minäkin jo jonkin aikaa seurannut ja kauniita näkymiä ihaillut. Irenellä on lyömätön taito ja värisilmä yhdistää toisiinsa sopivia kasveja hurmaaviksi näkymiksi.
    Kiitos sinulle näistä uusista kuvakulmista.

  5. Upean rehevässä puutarhassa pääsit vierailemaan. Irenen blogia olen minäkin lukenut ja ihastellut hänen puutarhaansa virtuaalisesti. :)

    • Onni on nämä blogit! Niiden avulla voimme tutustua niin moniin upeisiin puutarhoihin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Lähetä kommentti

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Tilaa Kotipuutarha-lehti

Tutustumistarjous 4 lehteä 25 €
Tilaa nyt