Uusia lumikelloja ja vähän muutakin

Viikonloppu oli melkoista kevään huumaa ja päivät kuluivat lähes kokonaan ulkona puuhastellessa ja nauttiessa. Oli niin lämmintä, että tarkeni jopa makailla maassa. Kellarin päälle syksyllä levitetty tumma kuorikate oli rutikuivaa ja ihanan lämmin alusta, johon vetäisin pitkäkseni työn lomassa. Uusia ja vanhoja kasvikamuja putkahteli sieltä täältä ja esimerkiksi nuo kevätkurjenmiekat ` Katharine Hodgkin`, ilmestyivät kuin tyhjästä. Olin jo käynyt toteamassa, ettei kiviaidalle istuttamani iirikset olleet säilyneet elossa, kun jo lähes seuraavana päivänä löysin ne kukkimassa! Kyllä keväällä on sitten aina niin kovin kova hoppu. Onneksi nyt tänään on ollut koleampaa, joten kamut säilyvät sitten ehkä hieman pidempään kukassaan <3

lammikon-rannalla-kukkii-mamasgarden

Lammikon rannalla kevätlinnunsilmät, lumikellot ja krookukset, Crocus heuffelianus `Tipp ja Täpp` kukkivat jo kauniisti, vaikka hetki sitten vielä lumi peitti alueen. Nyt lunta on enää ihan vähän mutta jääkansi on vielä paksu.

galanthus-flore-pleno-mamasgarden

Tavallinen kerrottu lumikello`Flore Pleno` on kyllä todella viehättävä <3 Sen aikainen, täyteläinen ja runsas kukinta on vertaansa vailla, vaikka kyllä minusta on tosi mukavaa myös kokeilla joka vuosi kasvattaa jotakin uuttakin.

Lumikellojen taikaa on vaikea vastustaa, ne lumoavat kasvattajansa keinuessaan hiljaa kevätillassa.

[columns_row width=”third”]
[column]

Galanthus `Daphne`s Scissors.

[/column]
[column]

Galanthus `Lapwing`.

[/column]
[column]

galanthus-merlin-mamasgarden
Galanthus `Merlin`.

[/column]
[/columns_row]

Viime elokuussa istutetuista lumikellojen sipuleista odotan vielä malttamattomana ainakin `Lady Elphinstone`:a ja `White Swan`:ia. Ladyn sipuli oli niin pieni, että voi olla ettei se vielä tänä keväänä kuki mutta jotakin vihreää sen kohdalta on kuitenkin nousussa, joten iloitsen kovasti jo pelkästä elossa olostaan :)

Viimeiseksi säästin herkun, josta olen haaveillut jo vuosia ja nyt se vihdoinkin kukkii lammikon rannalla. Ihanan suloinen pullukka, Galanthus `Diggory` <3

Galanthus `Diggory`:n pyylevä ja hieman ryppyinen olemuksensa on todella suloinen ja erikoinen.

`Diggory` keinahtelee kevyesti melkoisen pitkän kukkavartensa päässä. Toivottavasti hän jää kaverikseni vielä vuosiksi eteenpäin ja kenties jopa lisääntyy ja tuottaa ympärilleen uusia pontevia pikku-Diggoreita <3

 

pyöreä tekstillä-blogin-loppuun

 1. Ihania pikkuisia! Tämä on vuoden parasta aikaa, kun nämä pienet aarteet kukkivat. Muutaman viikon päästä Diggorya kavereineen on jo kova ikävä.
  Merlinin täysvihreät sisemmät kehälehdet (paitsi valkoinen kapea reuna) ovat todella makeat! Se humpsahti nyt minun ostoslistalleni. Täällä ei viime syksynä istutetuista uutuuksista kuki mikään, ja itse asiassa ainokainen ’Viridapice’ ei ole edes tehnyt pientäkään versoa. Huolestuttavaa, mutta ei silti mahdotonta, että se eläisi sipulina ja kasvattelisi juuria tämän ensimmäisen vuoden – toivon kovasti niin ainakin.
  Krookuksesi on todellinen herkku myös!

  • Olen huomannut, että sipulit tosiaankin voivat jättäytyä ensimmäisenä vuonna kokonaan maan alle ja sitten seuraavina pulpahtaa yllättäen pintaan. Näin on käynyt ainakin yhdelle Sulevilta tilatulle lumikellolle joka ei vielä tänäkään vuonna taida kukkia mutta lehdet ovat jo viime kevääseen verrattuna erittäin runsaat. Joka vuosi vähän kasvaa niin se on jo ihanaa

 2. Oi mitä lumikelloja, tuo ’Merlin’ on erityisen upea.

  • Se on kyllä upea. Kukka on myös erityisen korkean varren päässä (joka kuitenkin pysyy pystyssä), joten sekin lisää kasvin kauneutta ja siroutta.

 3. Keväällä kasvuvauhti on uskomaton, uusia kukkasia putkahtelee nopeasti kukkiviksi kaunottariksi juuri siellä, missä pari päivää sitten ei näkynyt juuri mitään! On tämä ihanaa!

  • Todellakin kasvuvauhti on ollut nyt viime päivinä ihän mieletön ja kasvun ihme on joka päivä voimakkaasti läsnä <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Lähetä kommentti

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Tilaa Kotipuutarha-lehti

Tutustumistarjous 4 lehteä 25 €
Tilaa nyt