Työhyvinvointia edistämässä, yhteinen hetki puutarhalla

Kuinka tärkeää olisikaan välillä kokoontua työkavereiden kanssa muutenkin kuin sen leipätyön merkeissä. Pikaisella aikataululla järjestynyt kukkakurssi Saarelman puutarhalla tavoitti kahdeksan innokasta naista tekemään asetelmia kotiin ja vieraille viemisiksi. Mahtavissa puitteissa saimmekin touhuta ja valinnan varaa oli niin paljon, että itselläni ainakin oli vaikeuksia valita kaikkien ihanuuksien joukosta.

[columns_row width=”half”]
[column][/column]
[column][/column]
[/columns_row]

Jouluruusut olivat kauniita mutta koska minulle on parhaillaan tulossa viime vuoden tapaan  jouluruusulähetys Euroopasta niin pystyin tällä kertaa vastustamaan heidän ihanuuttaan ja valitsin aivan toisenlaisia kasveja. Ja tapani mukaan pyrin tietysti valitsemaan sellaisia, joiden kanssa olisi mahdollisuus hieman pidempäänkin ystävyyteen.

[columns_row width=”half”]
[column]

Erilaiset pikkuhavut olivat hurmaavia mutta tuskin saisin niitä pysymään hengissä kovinkaan pitkään.

[/column]
[column]

Tässä hyvä esimerkki pitkästä ystävyydestä.

[/column]
[/columns_row]

Vaikka valinnanvaraa oli runsaasti ja minulla kolmekin astiaa mukana niin voitteko uskoa, että lähdin kotiin kolmas astia tyhjillään! Oikein itsekin tänään vielä ihmettelin, että pystyin pitämään itseni niinkin hyvin kurissa ja budjetti ylittyi vain reilulla kympillä. Sitäkin enemmän ahmin itseeni paikan tunnelmaa ja tuoksuja. Tähän aikaan vuodesta en tiedä mitään ihanampaa kuin päästä lämmitettyyn kasvihuoneeseen tutkimaan kasveja ja kauniita tavaroita. Tuntevatkohan miehet samoin käydessään autokaupoilla?!

Olin suurissa vaikeuksissa istutusteni koristelussa. Ruosteiset kulkuset olivat ihania mutta niitä minulla oli jo kotona, eivätkä värikkäät pallot tuntuneet ollenkaan omilta. Lopulta päädyin valitsemaan vihreään istutukseeni vain kaksi valkoiseksi maalattua pyöreää siemenkotaa. Olisin halunnut sijoittaa istutuksiin kynttilänpidikkeitäkin mutta eivät ne vain istuneet niihin sitten mitenkään. Onkohan minusta tulossa jonkin sortin minimalisti vai onko kotiini vain jo kertynyt tarpeeksi kasveja ja koristuksia?! Toisten asetelmissa kyllä ihailin pikkuisia koristeita mutta omiini ne eivät nyt vain päätyneet.

Kaunis esillepano puutarhan omia asetelmia.

Tässäkin puutarhan omassa esillepanossa katseeni kiinnittyi välittömästi tuohon takana kohoavaan puusaniaiseen. Toki ihailin muitakin taidokkaasti koottuja asetelmia, mutta vain tuo saniainen sai sykkeeni nousemaan :) Onneksi minun ei tarvinnut sitä itselleni tällä kertaa hankkia sillä olin jo aiemmin syksyllä käynyt sen täältä ostamassa. Harmittaa vain kun en saa sitä kotona laitettua yhtä kauniisti esille. Sille olisi sopiva paikka korkean kukkalajan päällä mutta pelkään Saimin kaatavan sen. Niinpä puusaniaiseni saa toistaiseksi asustella pöydän päällä hieman toisten kasvien takana.

Omat kurssityöni kotona kuvattuina

No entäpä sitten ne omat asetelmani, millaisia niistä sitten tulikaan?! Aluksi en oikein ollut varma mitä mieltä niistä olisin ollut mutta nyt kun ne ovat kotona niin ovat kyllä juuri kuin meille tehtyjä. Kaiken yltäkylläisen kauneuden keskellä ne näyttivät niin vaatimattomilta mutta meidän tavallisessa ja sotkuisessakin kodissamme niiden katselu tuottaa minulle suurta mielihyvää.

[columns_row width=”third”]
[column][/column]
[column][/column]
[column][/column]
[/columns_row]

Ilman saniaista en muuten sitten eilenkään joutunut kotiin lähtemään sillä toiseen asetelmaani valitsin itselleni uuden tuttavuuden saniaisten kiehtovasta maailmasta. Kasvin nimi on Cyrtomium fortunei var. clivicola joka oli nimetty mahoniasaniaiseksi. Viljelykasvien nimistössä mahoniasaniainen on kuitenkin nimellä Cyrtomium falcatum. No, oli nimensä mikä tahansa niin joka tapauksessa koin vahvan ihastumisen. Saniaisen kaveriksi istutin parsakasveihin kuuluvan vanhan ajan huonekasvin unelman, Asparagus setaceus. Unelmaa ei olekaan itselläni vielä koskaan ollut hoidettavana joten jännä nähdä miten yhteiselomme lähtee sujumaan. Ajattelin hoitaa sitä saniaisten tavoin. Paljon suihkuttelua ja sopivasti vettä. Oikeastaan nuo pitäisi kyllä istuttaa kokonaan uudestaan sillä tuossa astiassa ei ole pohjareikää, eikä pohjalle tullut laitettua edes mitään salaojaksi.

Hyacinth multifloran sipuli on jakaantunut useaan lohkoon.

Toiseen istutukseeni valitsin vaaleanpunaisen multiflora hyasintin ja kolme pientä mehiruusuketta. Ellei tuo multiflora ole jo sinulle tuttu niin suosittelen sellaisen hankkimista täksi jouluksi. Hyasintin sipulia on käsitelty niin, että se on jakaantunut useampaan pienempään osaan. Jokaisesta osiosta nousee tavallista hyasintin kukkaa paljon hennompia kukkavanoja. Tavallisen sintin pönäkkä kukkapötkylä tuntuu kovin jäykältä tämän rinnalla. Toki pidän myös niistä pönäköistä pötkylöistä mutta tämä on ihanan erilainen! Istutan tämänkin sitten keväällä maahan joten se saa jatkaa eloaan sitten puutarhan puolella.

[columns_row width=”half”]
[column][/column]
[column][/column]
[/columns_row]

Kokonaisuudessaan eilinen kukkakurssi oli varmasti kaikkien osallistujien mielestä onnistunut ja jokainen lähti kotiinsa täynnä intoa ja iloa omien kättensä töistä. Samalla ilolla kohtaamme jälleen huomenna töissä, eikös vain :) Iso kiitos vielä kaikille ihanille työkamuilleni eilisestä, ja suurkiitokset tietysti myös vetäjille opastuksesta ja upeista puitteista. Keväämmällä sitten järjestetään vielä uusi kukkakurssi heille, jotka eivät eilen päässeet mukaamme.

pyöreä tekstillä-blogin-loppuun

  1. Ihanan luonnonläheiset jouluasetelmat! Minustakin tuntuu, että vihreä on meillä joulun väri! Toki onhan noita kukkiakin kertynyt, ja niissä värinä sitten muutakin;)

    • En tiedä alkaako sitä käymään vanhaksi kun on alkanut punainenkin väri miellyttämään. Mielessä pyörivät ne punaiset joulutulppaanit joita olen jo muutamana jouluna hankkinut. Nyt vaan ainakin yritän olla niitä hankkimatta kun selvästi ilma pakastuu jouluun ja silloin ei voi kukkia terassille oikein laittaa. Sisällä lämpimässä ne räpsähtävät niin nopeasti. Ehkä mennään vaan muutamilla hyasinteillä tämä joulu

  2. Hienot asetelmat ja täydelliset astiat niille. ❤

    • Kiitos! Vihreä asetelma on edelleen hyvässä kunnossa ja unelma on jopa tehnyt jokusen varren lisää. Hyasintit ovat kuihtuneet jo aikoja sitten mutta istutin niiden tilalle oranssin pienen joulutähden. Mehiruusukkeet ovat tosi pitkäikäisiä, toivon ehtiväni vielä vaihtaa asetelmaan vaikkapa kevätesikonkin.

  3. Kauniit asetelmat ja hienoa, että niistä on iloa pidempäänkin!

    • Kiitos On asetelmat edelleen voimissaan, ainoastaan hyasintit ovat vaihtuneet pieneen oranssiin joulutähteen. Tähden tilalle voisi vielä jotakin miettiä samaan istutukseen mutta saniaisen ja unelman taidan pian istuttaa isompaan oikeaan ruukkuun. Tuo metalliruukku kun on täysin umpinainen. Vaikka toisaalta ovat kyllä siinä hyvin viihtyneet ja unelma jopa hieman kasvanutkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Lähetä kommentti

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Tilaa Kotipuutarha-lehti

Tutustumistarjous 4 lehteä 29 €
Tilaa nyt