Toukokuun ensimmäisiä päiviä

Oi onnea nyt eletään viherturaajan vuoden herkullisimpia aikoja! Viime päivien lämpimät ja aurinkoiset ilmat ovat saaneet puutarhan kasvit kiirehtimään kasvuaan. Toivottavasti ensi viikolle povattu viilentyminen ei saa uusia kasvinosia paleltumaan, vaan vain hieman hidastaa tätä kasvun kohinaa. Minun puolestani nyt saakin hidastella, joten viileämmät ajat eivät ole huono asia ollenkaan. Tiedä sitten tarvitsisiko enää räntää kuitenkaan alkaa räpsimään :(

[columns_row width=”half”]
[column]tummajouluruusu-mamasgarden[/column]
[column]sarkynytsydan-mamasgarden[/column]
[/columns_row]

Puutarhassa siis jo kukitaan kovasti mutta lähes yhtä suloisia ovat penkeistä työntyvät topakat versot <3 Tässä kuvaparissa esiintyvät viime keväänä silloisesta Kauppilasta tilattu Helleborus `Double Ellen Picotee` ja särkynytsydän.  Joissakin netin kuvissa tuo Picotee on kyllä melkoisesti vaaleampi mutta kaunis tuo on silti. Samassa tilauksessa tuli myös Double Ellen White mutta se vasta työntää versoa eikä kukista näy vielä vilaustakaan.

[columns_row width=”half”]
[column]koiranhammas-mamasgarden[/column]
[column]trillium-mamasgarden[/column]
[/columns_row]

Vielä hetki sitten täysin mustassa varjotarjan penkissä on nyt yhtäkkiä kovasti elämää! Kuinka nopeasti kasvit sitten nousevatkaan maasta, kunhan vain pääsevät ensin näkemään auringon säteet. Koiranhampaiden kauniita lehtiä ja kolmilehtikin jo kohta kukassa. Kyllä niillä on kova kiirus, ei meinaa perässä pysyä.

pieni-sipulikukka-mamasgarden

Vaaleanpunaiset pikkusinililjat ( Scilla bifolia) availevat suloisia nuppujaan. Alueen toisella puolella kasvavat siniset pikkusinililjat, joista en ole vielä kertaakaan onnistunut ottamaan kuvia tässä hurmaavassa nuppuvaiheessa. Myös ihan tavalliset idänsinililjat (Scilla siberica) antavat nyt parastaan. Kävin taannoin puutarhassa missä idänsinililjat kukkivat valtoimenaan kaikkialla. Upea näky <3 Meillä saa tuota näkyä vielä odotella pitkään, vaikka joka kevät alueet kuitenkin vähän suurenevat.

[columns_row width=”third”]
[column][/column]
[column][/column]
[column][/column]
[/columns_row]

Kun palloesikot vasta aloittelevat, soittelevat pikkuiset iirikset ja lumikellot jo loppusointujaan. Kuinka aika saattaakaan kiitää niin hurjaa vauhtia? Kuka voisi kellot seisauttaa? Eipä kukaan ei ja hyvä niin, sillä muuten tämä aika vuodesta ei todellakaan lopulta tuntuisi niin ihanalta kuin mitä näin, pitkän talven jälkeen <3 Onneksi lumikellojen mentyä maasta nousee uusia lohduttajia. Nyt mennään lujaa kohti kesää ja kärpäsiä :)

 1. Minullekin sopii, että kevät tulisi hitaasti. Kestäisi silloin kauemmin. Mutta EI lunta enää!! Vaikka ihanaahan auringonpaiste on tällä viikolla ollut.

 2. Niin kauniita kukkasia puutarhassasi, ihanan keväistä! Minä kyllä pidän vauhdikkuudesta, ei haittaisi vaikka menisi hurjaa vauhtiakin :) Iloista kevättä mamman puutarhaan, ihana on vesialtaasi. Joko olet valinnut kasvit sen reunoille, odottelen innolla!

  • Mulla on suotta sellainen vika, että suren asioita etukäteen. Nyt jo sairastan kevään loppumista vaikka se on vasta alkamassa. Pitäisi opetella pois tuollaisesta ajattelutavasta ja nauttia tässä ja nyt
   Joitakin kasveja on jo valittu vaan ei hommattu. Valkoista keltakurjenmiekkaa on jo syksyllä istutettu vesikasvikoriin mutta se on vielä kasvimaalla. En oikein tiedä miten kylmään veteen sen uskaltaa äkkiseltään siirtää joten olen vähän odottavaisella kannalla. Lapset tosin nekin jo eilen pulasivat rannalla joten josko jo miekkakin kärsisi?!

 3. Samaa mieltä, pieni viileys ei haittaa, koska se pidentää kukintaa… Täällä vielä odotellaan palloesikon kukintaa, nuput ovat isoja.

  • Ihanaa odotuksen aikaa, tulkoon palloesikoistasi oikeita jättiläisiä

 4. Kukkapenkistä nousevilla versoilla on kyllä uskomaton kasvuvauhti, ainakin nopeimmilla. Uudesta kukkapenkistä käyn päivittäin laskemassa tulppaaninversot ja joka päivä niitä on enemmän ja enemmän:)

  • Kamala kiirus on kasveilla. Itsekin kierrän penkit joka päivä läpi, mieluisimmat jopa moneen kertaan

 5. Ihana jouluruusu. Ja muutkin kevätkukat. Ikinä ei tiedä, millä lailla kevät ja kesä etenee.

  • Kiitos. Tosiaan vaikka meillä onkin neljä erillistä vuodenaikaa, limittyvät ne välillä toisiinsa eikä vaihtumista heti edes huomaa. Kevät keikkuen tulevi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Lähetä kommentti

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Tilaa Kotipuutarha-lehti

Tutustumistarjous 4 lehteä 25 €
Tilaa nyt