Tasetit — kasvata helposti hurmaavan kauniita narsisseja

Marraskuun mentyä huomaan sen olleen tänä vuonna vähemmän marraskuinen, siis jopa kaunis! Iloa marraskuuhun antoivat pikkuiset tasetit, Narcissus tazette  ja jonkin aikaa kestänyt huurteinen pakkasjakso. Tänään sataa vettä ja lumet sulavat mutta sisällä on mukavan lämpimää ja kotoisaa. Ihailen keittiön uusia verhoja ja odotan iltaa, sillä aion osallistua maanparannusta käsittelevään seminaariin! Verhoista ja seminaarista sitten toisella kertaa mutta nyt takaisin tasetteihin.

tasettien-vahva-juuristo-mamasgarden

Tasetit, nuo kaikkien tuntemat pikkuiset narsissit, löysivät tiensä sydämeeni vasta tänä syksynä. Jostain ihmeellisestä syystä en ole niitä ennen sipulista hyötänyt?! Nyt kuitenkin nappasin pusin sipuleita mukaani luujauho-ostosten yhteydessä, jota sitäkin muuten käytin tänä syksynä ensimmäistä kertaa :) Luujauhon käytin pionien juurakoiden ja tulppaanien sipulien istutuksen yhteydessä mutta tasetit istutin hiekkapedille Biolanin sammalkasvualustaan. Onneksi istutin sipulit isoon läpinäkyvään keittiötölkkiin, sillä jo kasvavien juurten seuraaminen oli jännittävää! Läpinäkyvää ruukkua suositellaan minun tietämykseni mukaan lähinnä vain orkideojen kasvatukseen mutta nyt on todistettu, että myös tasetit kasvavat oikein hyvin lasisessa astiassa ja näkyvästä juuristosta muodostuu kaunista katseltavaa <3

[columns_row width=”half”]
[column]tasetin-kukka-mamasgarden[/column]
[column]tasetin-kukka2-mamasgarden[/column]
[/columns_row]

Sipulit kasvoivat ja kehittyivät todella nopeasti ja ennen kuin tajusinkaan olivat ensimmäiset kukat jo työntymässä ulos verholehtien suojista. Tiesin tasettien tuoksuvan voimakkasti ja ehkäpä siksi en ollut aiemmin niihin tarttunutkaan. Nyt kuitenkin sain huomata, että kukan tuoksu olikin miellyttävän hentoinen, eikä ollenkaan niin voimakas kuin olin luullut. Saadakseen tuoksun nenäänsä sitä oli käytävä tuoksuttelemassa ihan läheltä!

tasetin-kukkanupun-suojuslehti-mamasgarden

En koskaan kyllästy katselemaan kasvien pieniä yksityiskohtia.  Tasettien kohdalla ne olivat kirkkaan keltaiset heteet ja nuo kauniin vihreäraidalliset nuppuja suojaavat lehdet. Sisällä kasvattaessa yksityiskohtia on niin ihanan helppoa tarkastella! Ja koska kukkaloistoa on luonnollisestikin tähän aikaan vuodesta vähemmän tarjolla, ehtii näitäkin pieniä ihmeitä tarkastella huolellisemmin. Kevään ja kesän tykityksessä tuntuu monesti, ettei edes ehdi valokuvata kasvia ennen kuin kukat jo lakastuvat, saatika sitten keskittyä ihmettelemään vaikkapa suojuslehtien kauneutta :)

Tästäpä löytyykin oiva opetus tällä hetkellä kiivaana käyvään joulukauppaan. Kunpa sen itsekin muistaisin stressatessani lasten joululahjoista. Stressitöntä joulun odotusta kaikille lukijoilleni.

Vähän, on enemmän <3

 

pyöreä tekstillä-blogin-loppuun

  1. Hurmaavia ovat sinun tasettisi. Ja ihastuttava tuo kuva, jossa ne kasvavat kukkivan kaktuksen vieressä. Tuli kyllä sellainen olo, että pitäisi itsekin kokeilla. Mihin aikaan istutit sipulit ja milloin alkoi kukkia? Minua ei tuoksut haittaa yhtään, päinvastoin.

    • Kiitos Elina <3 Kyllä nuo tosi nopeasti kasvoivat, varmaan noin parissa viikossa alkoi ensimmäistä nuppua pukkaamaan. Sipuleissa oli pikkuisen vihreää näkyvissä jo ostettaessa. Tuoksuista tykkään itsekin mutta sisällä lämpimässä ne tuntuvat joskus liiankin voimakkaina vaikken mitään oireita onneksi ole saanut.

  2. Minäkin istutin näitä tasetteja nyt ensimmäistä kertaa ja näyttää siltä, että ne valmistuvat just sopivasti jouluksi. Lasipurkki istutusruukkuna täytyy minunkin ottaa jatkossa käyttöön.

    • Lasipurkki on tosiaan kaunis ja korkea reuna vielä tukee kivasti valon vähyydessä melko pitkiksi kasvavia varsia ja lehtiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Lähetä kommentti

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Tilaa Kotipuutarha-lehti

Tutustumistarjous 4 lehteä 29 €
Tilaa nyt