Siemenarvonnassa narsissitupakan siemeniä

Vähintään kerran vuodessa olen pyrkinyt järjestämään seuraajilleni pienen arvonnan. Perinteisesti olen arponut oman puutarhan siemeniä jotka olen valinnut jo kesällä ja kerännyt sitten syksyllä kuivumaan. Idea tämän vuoden siemenarvontaan syntyi, kun minua pyydettiin kirjoittamaan pieni juttu siemenkasvatuksesta vuoden ensimmäiseen Kotipuutarhalehteen. Arpoisin tietysti narsissitupakan siemeniä joista kerroin myös tuossa lehtijutussa. Lehti ilmestyi jo viikolla joten nyt on hyvä aika käynnistää arvonta.

[columns_row width=”half”]
[column][/column]
[column][/column]
[/columns_row]

Enimmäkseen tulee kasvatettua siemenistä kaikenlaisia perennoja mutta kyllä joka kevät tulee laitettua myös joitakin yksivuotisiakin. Narsissitupakkaa olen kylvänyt useamman kerran ja aina sen kasvuvoima yllättää. Esikasvatusaika on pitkä mutta kaikki vaiva palkitaan sitten heinäkuussa kun suuret ja tuoksuvat torvikukat avautuvat. Pikkuruisesta taimesta on kasvanut parimetrinen jättiläinen, jonka pelkkä lehdistö on jo näkemisen arvoinen.

Narsissitupakalla on suuret, kauniin vihreät lehdet.

Arvonnan säännöt

Vaan pidemmittä pulinoitta itse arvontaan. Arvon yhteensä kolme pussillista narsissitupakan siemeniä. Yhden täällä blogissa ja omat pussilliset myös Mamman puutarhan Instagram– ja Facebook-sivuilla. Voit siis halutessasi osallistua yhteensä kolmella arvalla. Somekanavillani arvontaan osallistuminen ei edellytä tilieni seuraamista tai tykkäämisiä, vaan tietysti niistä aina ilahdun. Jätäthän kommentin aina alkuperäisiin julkaisuihin niin olet varmasti mukana arvonnassa. Arvonta suoritetaan 16.1.2022 klo 20.00 joten sinulla on tämä viikko aikaa osallistua arvontoihin. Voittajille ilmoitetaan voitoistaan henkilökohtaisesti. Täällä blogissa osallistuessasi muista jättää sähköpostiosoitteesi kommentoinnin yhteydessä. Osoitteesi näkyy vain minulle!

Saimin kanssa käytiin terassilla kuvaamassa siemenpussi yhdessä uuden esikon kanssa.

Ihanaa aloittaa jälleen kerran valmistautuminen uuteen puutarhavuoteen kanssanne! Aloitin blogin kirjoittamisen 8.2.2013, joten pian siitä tulee kuluneeksi yhdeksän vuotta. Vuoden päästä kun ensimmäinen kymppi tulee täyteen niin täytyykin sitten miettiä arvontaan jotakin erityisempää. Vaan eipä nyt mennä asioiden edelle vaan keskitytään tähän hetkeen. Onnea siis kaikille arvontaan ja ihanaa alkavaa uutta puutarhavuotta kaikille

pyöreä tekstillä-blogin-loppuun

P.S. Tarkemmat ohjeet narsissitupakan kylvämiseen löytyvät Kotipuutarhalehden tammikuun numerosta sivulta 47.

 1. Uusi tuttavuus minulle on narsissitupakka. Oni tilaa puutarhassa tälle komealle jos voitan.

 2. Täällä kans’yksi multasormi haluaa mukaan arvontaan.

 3. Luinkin narsissitupakkajutun Kotipuutarhalehdestä. En tiennyt sen kasvavan noin suureksi. Jotenkin yhdistin pieneen koristetupakkaan.
  Osallistun arvontaan yhdellä arvalla (en ole Instassa tai Facessa).

 4. Yhdellä arvalla mukaan. Olisi kivaa etsiä puutarhasta paikka tälle ihanuudelle.

  • Arpa osui kohdallesi Ritva, onnea voitostasi Laitan sinulle sähköpostia vielä tänään

 5. Kiva arvonta, narsissitupakka näyttää varsin uljaalta. En tällä kertaa osallistu arvontaan, sillä ehdin hankkia sen verran paljon esikasvatettavia lajeja, että pitää nyt malttaa ottaa tilan rajallisuus huomioon.
  Oikein hyvää alkanutta vuotta ja uutta kasvatuskautta sinulle! On kiva seurata blogiasi, luen uskollisesti kaikki artikkelisi ja olen saanut niistä paljon innostavia ideoita. On kiva seurata meidän molempien marjakuusiaita -projektia – jokohan tänä kesänä aita alkaisi tuuheutua edes vähän?

  • Onpas kiva juttu nämä meidän marjakuusiaidat Minulla pääsi kauriit syömään toista aitaa kasvihuoneen kupeessa, ainakin tuli ”leikattua” perusteellisesti, jospa nyt tuuheutuisi

 6. Hieno kasvi ja kun tykkään tuoksuvista, mukana arvonnassa.

 7. Mukana arvonnassa. Aina pitääs kokeilla jotain uutta

 8. Mukana arvonnassa, en malta odottaa että kohta pääsee aloittamaan kylvöhommat!

  • Oi, valitettavasti arvonta on jo suoritettu ja siemenetkin lähetetty voittajille. Täällä Blogin puolella onni suosi Ritvaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Lähetä kommentti

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Tilaa Kotipuutarha-lehti

Tutustumistarjous 4 lehteä 25 €
Tilaa nyt