Siemenarvonnassa Hyötykasviyhdistyksen ihania siemeniä

Olen ollut Hyötykasviyhdistyksen jäsen jo kohta kymmenen vuotta. Olin jäsenenä jo ennen kuin omaa alueosastoa tänne Länsi-Uudellemaalle oltiin edes perustamassa. Alueosaston aktiivinen aika jätti monia ihania muistoja ja vieläkin niin kovin harmittaa, että toiminta päätettiin lakkauttaa puheenjohtajan puutteeseen. Mietin tuolloin kovasti ryhtymistä puheenjohtajaksi mutta en kuitenkaan silloin uskaltanut ottaa pestiä vastaan. Minussa kun ei ollut oikein puheenjohtaja ainestakaan. En pidä suuremmalle joukolle puhumisesta, kirjoittaminen on enemmän minun juttuni. Toisaalta vaikka alueosasto ei enää virallisesti ole ollut kasassa vuosiin, olemme onneksi edelleen pitäneet yhteyksiä yllä mm. Facebookin välityksellä.

Yhdistyksen aktiivisilta ajoilta ovat nämä tämän postausken kuvatkin. Vierailimme yhdessä Annalassa, Hyötykasviyhdistyksen päämajassa! Niin kaunis on tuo päärakennuksensa, toivottavasti se saadaan nyt kunnostettua entiseen kukoistukseensa yhdistyksen voimin. Ja mikseipä saataisi, sillä ryhmässä on voimaa!

Päärakennuksen ja sen edustan upeiden istutusten lisäksi Annalassa kukoistaa joka vuosi mitä monimuotoisin hyötytarha. Alueella on lisäksi aktiivista palstatoimintaa. Eikös nuo olkikäytävät olekin vallan ihastuttavat?

Ihastuin aikanaa kovasti myös tähän Annalan orangeriaan. Se oli täynnä mitä ihanimpia pelargoneja ja ruukkukasveja. Kyllä tässä nousee nyt itselle ihan mahdoton polte päästä pitkästä aikaa ensi kesänä käymään tuolla Annalassa. Tämän vuoden ohjelmatarjontakin vaikuttaa pelkästään jo pääkaupunkiseudun osalta erityisen runsaalta. Esimerkiksi keväiset taimitorit ovat jääneet minulta kokonaan koluamatta.

Mutta sitten otsikon lupaamaan arvontaan! Tilasin itselleni yhdistykseltä kelpo siemensatsin ja samalla pyysin saada arvontaan muutaman ylimääräisen pussukan. Lopulta sainkin itse valita heidän valikoimistaan kokonaista kymmenen pussia arvontaa varten! Valitsin siemeniä monipuolisesti eri kategoriosta. Osa siemenistä on sellaisia joita olen itsekin aikaisempina vuosina kasvatellut tai sitten tuota kasvia löytyy taimena omasta puutarhasta. Esim. kermesmarja on tuollainen ja olen siihen itse kovin ihastunut. Myös puutarhan linnut rakastavat sen värikkäitä marjoja.

Tässä vielä lista arvottavista siemenistä:

 • Talvikurpitsa `Sweet Mama` F1
 • Latva-artisokka `Green Globe`
 • Mammuttibasilika, Ocimum basilicum
 • Jättikarhunputki, Angelica gigas
 • Punakosmos `Velouette`
 • Silkkiunikko `Mother of Pearl`
 • Lännenkermesmarja, Phytolacca americana
 • Elefanttiheinä, Miscanthus sinensis
 • Pelargoni `Border Appleblossom` F1
 • Persianapila, Trifolium resupinatum

Tuo persianapila on muuten aivan ihana yksivuotinen maanparannus-, rehu- ja mehiläiskasvi! Olen kylvänyt sitä useampana vuonna hyötytarhan reunamille ja sen tuoksu on niin suloinen. Arvonnassa oleva pussi sisältää siementä reilusti (n. 50 g), joten sillä määrällä kylvää jo ihan hyvän kokoisen alan. Lisätietoa siemenistä löydät täältä.

Arvon siis kaikki pussit yhdelle onnelliselle voittajalle. Voit osallistua arvontaan yhteensä kolmessa paikassa eli siis maksimissaan kolmella arvalla. Osallistua voit tämän postauksen kommenttikentän lisäksi Mamman puutarhan Facebook-sivuilla ja Instagramissa. En edellytä arvontaan osallistujalta liittymistä tilieni seuraajiksi mutta olisihan se toki kivaa jos jokunen innostuisi vapaaehtoisestikin klikkaamaan tykkää/seuraa-nappulaa :)

Huom! Blogissa kommentoinnin yhteydessä jättämäsi sähköpostiosoite näkyy vain minulle ja se on tarpeellinen tieto mikäli voitto osuu tänne blogin puolelle jätettyyn kommenttiin. Voiton osuessa Facebookin tai Instagramin puolelle, ilmoitan siitä siellä yksityisviestillä.

Arvonta suoritetaan viikon päästä sunnuntaina 3.2.2019 klo 12, onnea kaikille arvontaan osallistuville!

 

pyöreä tekstillä-blogin-loppuun

 1. Harvoin tulee osallistuttua arvontoihin, mutta itsekin Hyötykasviyhdistyksen siemeniä suosivana innolla mukana!

 2. Minäkin tein tänään siementilauksen Hyötykasviyhdistykselle. Vielä mahtuu lisää siemeniä joten mukana arvonnassa.

 3. Mukana arvonnassa, aivan ihania siemenpusseja, hyviä valintoja.

 4. Mielenkiintoisia siemeniä olet valinnut, mukana arvonnassa tätäkin kautta :)

 5. Itse asiassa en ole kuullut, miten kävin Annalan kohtalon. Sehän oli vaakalaudalla eli onko jatko turvattu?
  Olen tilannut Hyötykasviyhdistyksen siemeniä sekä omaan tarpeeseen että ihan kannatuksenkin vuoksi. Hyviksi olen todennut. Ehdottomasti siis arvonnassa mukana.

 6. Mukana, näiden siivittämänä kohti kevättä. Todella kivoja valintoja, kuulen jo mammuttibasilikan kutsun.

 7. Hei Minna! En osallistu arvontaan kun minulla on jo tarvittavat siemenet hommattuna (hyötykasviyhdistykseltäkin tottakai), mutta kommentoin, että ai kun kivoja lajeja olit valinnut. Ja minusta sinussa olisi kyllä puheenjohtaja-ainesta, olet aivan turhan vaatimaton! Ajanpuutteen toki ymmärrän, perheenäitinä kyllä on muutoin ikuinen puheenjohtaja :) Annala on aivan ihana paikka! Onneksi se säästyi. Olisi vaan aikaa kursseilla niin menisin heti. Onnellisia talvi/keväänodotuspuuhia sinulle!

  • En tiedä, olen ihan pienestä asti jännittänyt jo koulun esityksiäkin. Luin joskus ala-luokilla joulujuhlassa jouluevankeliumin ja opettelin sen ulkoa kun esiintyminen ja sanoissa sekoaminen jännitti niin kovin Toisaalta olen kuitenkin nyt yrittänyt järkkäillä samaiselle porukalle pieniä tapaamisia facebookin välityksellä joten voisin ehkä luokitella itseni jonkin asteiseksi pelinavaajaksi kuitenkin
   Ihanaa kevään odotusta sinullekin, vaikka kevään tuloon onkin nyt vaikea uskoa kun lunta tulee kuin saavista kaatamalla❄️ Vaan puuhastellessa aika kuitenkin kuluu joutuisaan

 8. Mukana arvonnassa! Hieno valikoima!! Olen myös ihastunut tuohon persianapilaan ja sen tuoksuun, erinomainen maanparantaja myös. Minäkin olen hyötyläinen, kohta 30 vuoden ajan.

 9. Sormet syyhyää jo, kun odotan pääsyä pihahommiin! Onneksi jotakin lajikkeita voi jo esikasvattaa kotona. On se kasvun ihmeen seurailu vaan ihanaa! :) Näistä etenkin houkuttaa mammuttibasilika, sattuu olemaan lemppariyrttini!

 10. Mukana ehdottomasti! Nämä siemenet pääsisivät ikäihmisten virkistystuokioissa hyötykäyttöön. Mikä parempaa puuhaa, kuin istuttaa keväällä siemeniä kesää odotellessa. Green carea parhaimmillaan :)

 11. Minäkin Hyötykasviyhdistyksen jäsen ja mukana ollaan laadukkaiden siementen arvonnassa.

 12. Ilman muuta osallistun noin mielenkiintoisen siemenvalikoiman arvontaan :)

 13. Arvonta on nyt suoritettu ja voittajaksi osui Mamman puutarhan Facebook-sivuilla osallistunut Pirkko Mäkinen. Onnea Pirkko, sinulle on lähtenyt ilmoitus voitostasi yksityisviestinä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Lähetä kommentti

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Tilaa Kotipuutarha-lehti

Tutustumistarjous 4 lehteä 29 €
Tilaa nyt