Salon kurpitsaviikot — kurpitsaa kansalle

No olipahan tapahtuma! Monena syksynä on pitänyt käydä Salon Halikossa katsastamassa suuren medianäkyvyyden saaneet kurpitsaviikot. Nyt vihdoin sain aikaiseksi suunnata lasten kanssa naapurikylälle ja kyllä kannatti. Alueelle oli bussikuljetus läheisen automarketin pihasta ja kylläpä olikin hyvä, että hyödynnettiin tuota kuljetusta. Perillä odotti valtava ruuhka niin autoja kuin ihmisiäkin ja kun palasimme omalle autollemme, odotti pikkubussiin monen kymmenen metrin jono väkeä.

Itse tapahtuma-alueella oli kaikenlaista kurpitsaa, suurina röykkiöinä. Osa oli kaiverrettuja mutta joukossa oli myös kauniita kokonaisia kurpitsoita. Kaiverrettujen sisälle sytyteltiin koko ajan uusia kynttilöitä ja pois lähtiessämme alkoivat kaiverretut lyhdyt näyttämään erityisen tunnelmallisilta. Olimme liikkeellä tapahtuman viimeisenä päivänä, joten osa kaiverretuista kurpitsoista oli mennyt jo huonoksi. Henkilökohtaisesti pidän itse enemmän luontoäidin koristelemista kaivertamattomista kurpitsoista, sillä niiden kesto on niin paljon parempi ehjinä. Kurpitsojen joukkoonhan voi kiepauttaa vaikka valosarjan tunnelmaa tuomaan. Kotiin ostin kolme valkoista pientä koristekurpitsaa, joista aion tehdä jonkinlaisen asetelman sisälle. Toivon niiden kuivuvan ja ilahduttavan mahdollisimman pitkään.

Saimikin oli päässyt yhden kurpitsan kylkeen.
Lähestyvä halloween-juhla näkyi kaiverrusten teemana.

Tämä kurpitsakasa taisi olla somen kuvatuimpia. Ihailen kyllä viljelijän kekseliäisyyttä ja tuotteensa kaupallistamista. Ja nykyään kun osan markkinointityöstä tekevät vielä asiakkaat itse kuten tässä parhaillaan myös allekirjoittanutkin. Kuvat kurpitsoista leviävät somessa ja paikalle virtaa valtava kansanpaljous ostamaan tuotteita ja ohessa myytäviä herkkuja. Ja kaikki räpsivät taas muistikortit täyteen kuvia, ystävilleen jaettavaksi…

Varsinaisen tapahtuma-alueen vierestä löytyi museo

Vaan tästäpä ei some ollut minulle etukäteen viestinytkään. Varsinaiselta tapahtuma-alueelta johti kaunista vanhaa puusiltaa pitkin kävelytie läheiselle Halikon museolle.

Museo sijaitsee komeassa kivisessä viljamakasiinissa, kauniin kirkon vieressä. Kolmikerroksinen viljamakasiini piti sisällään varsinaisen hyppäyksen ajassa taakse päin. Sieltä löytyi kaikille jotakin mielenkiintoista. Tyttären kanssa katselimme sairaanhoitoon liittyvää esineistöä ja pojat tiirailivat innostuneesti suurta, erilaisten aseiden kokoelmaa.

Halikonjoen ylittävää vanhaa siltaa pitkin pääsi viereiselle museoalueelle.

Sisällä museossa oli sen verran hämärää, ettei kuvat sieltä oikein onnistuneet mutta ehdottomasti tuo makasiini oli kyllä käymisen arvoinen ja oikein hyvä oheiskohde kurpitsaviikoille. Olisipa vielä tuo viljamakasiinin vieressä ollut kaunisverantainen talo ollut avoinna. Varmasti olisi moni mennyt mieluusti sinnekin kahville ja herkuttelemaan kurpitsapiirakalla, mikäli siellä olisi ollut pop up -kahvila.

Tällä komealla pyörällä oli aikoinaan pyöräilty Salon torilla.

Kun palailimme takaisin kurpitsojen luokse oli ilta jo hämärtymässä ja kaiverretut kurpitsalyhdyt loistivat maagista valoaan. Tältä vuodelta tapahtuma on jo ohitse mutta niin suosittu se oli tänäkin vuonna, että varmasti se järjestetään jälleen ensi vuonna uudestaan.

  1. Johan on kurpitsa poikineen! Kiva, että tällaisia teematapahtumia järjestetään. Vaikka ihmisten tulva ja erityisten pysäköintiä etsivien autojen tulva vähän kismittäisikin.

    • Juu ruuhkaa piisasi ainakin tuona viimeisenä iltana. Siellä näytti olevan illalla vielä ilotulituskin, joten sekin varmaan houkutti väkeä paikalle

  2. Olipa komeita kurpitsoita! Kissa ja linna olivat näistä suosikkini, perinteiset irvistelevät naamat eivät niinkään innosta. Hauska tapahtuma, tuo vähän iloa pimeään syksyyn.

    • Monenlaista kaiverrusta tuolla kyllä oli nähtävillä ja kivoinpia tosiaan nuo vähän erikoisemmat. Itse en ole vielä saanut kolmesta valkoisesta tuliaiskurpitsasta mitään aikaiseksi. Asettelin ne lautaselle ja siihen taisivat jäädä Nyt on ollut viime aikoina ihan muuta mielessä kuin kurpitsat

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Lähetä kommentti

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Tilaa Kotipuutarha-lehti

Tutustumistarjous 4 lehteä 29 €
Tilaa nyt