Salkoruusujen siemenarvonta

Jo joka vuotiseksi perinteeksi muodostunut Mamman puutarhan siemenarvonta polkaistaan tänään käyntiin ja aikaa osallistumiseen on ensi viikon sunnuntaihin eli 22.11 klo 12 asti. Koska kaikki kolme lastani haluavat toimia onnettarina, niin päätin järjestää omat arvonnat myös Mamman puutarhan Facebook– ja Instagram-tileille. Eli yhteensä arvotaan siis kolme pussillista omassa puutarhassa kasvaneiden salkoruusujen siemeniä.

salkoruusun siemenet

Siemenet ovat alunperin lähtöisin Englannista, muistaakseni Plant World Seedsin valikoimista. Pidin itse niistä hirmuisesti sillä näillä oli kaunis tumman violetti nielu ja muuten hempeän pastellisen sävyiset terälehdet. Osassa tummaan nieluun yhdistyi viininpunaiseen vivahtava sävykin.

[columns_row width=”half”]
[column][/column]
[column][/column]
[/columns_row]

Salkoruusut kasvoivat kellarin rinteessä ja sopivat sävyiltään täydellisesti vaaleanpunaisen pallohortensian ja tähkäverbenan sävyihin. Ajatuksena oli aluksi kerätä myös tähkäverbenan siemeniä arvontaan mutta en ole varma ehtivätkö ne oikein kunnolla kehittymään loppuun saakka ennen ensimmäisiä halloja.

[columns_row width=”half”]
[column][/column]
[column][/column]
[/columns_row]

Salkoruusut vuorostaan eivät paljoakaan halloista välittäneet vaan niiden lehdistö on edelleen raikkaan vihreä. Kävin ottamassa nämä kuvat lehdistöstä tänä aamuna. Kauniin kukinnon lisäksi näiden salkoruusujen erikoisuutena ovat nuo figuksen lehtiä muistuttavat sormimaiset lehdet joita se kaksivuotisena kasvina kasvattelee ensimmäisen vuoden. Salkoruusut kukkivat vasta toisena kesänä kylvöstä. Viihtyessään nämä kyllä myös kylväytyvät paikalleen. Salkoruusut viihtyvät auringossa ja muhevassa maassa. Olen huomannut, että meidän rinteiset istutusalueet sopivat niille erityisen hyvin. Uskoisin, että nuo samat ruusukkeet saattaisivat kukkia vielä seuraavanakin kesänä, sillä niin elinvoimaisilta osa niistä edelleen vaikuttaa.

Jokunen salkoruusun kukkakin vielä sinnittelee.

Arvontaan voit siis halutessasi osallistua kommentoimalla tämän postauksen yhteyteen. Ja lisäarpoja on mahdollista käydä lunastamassa yllä mainituilla sosiaalisen median kanavillani. Kanavilla voi vain käydä osallistumassa, sivuista ei ole pakko tykätä tai jäädä seuraajaksi. Tietystikään seuraamaan jääminen ei kiellettyäkään ole ja olisihan se ihanaa jos jokunen niinkin tekisi <3

Onnea kaikille arvontoihin!

pyöreä tekstillä-blogin-loppuun

 1. No onpas nätti salkoruusu! Kuin sika pienenä ;-D Meinasin otsikon ja alun luettuani olla osallistumatta, sillä minulla on jo tämänvuotiset salkoruusut kasvamassa ja vanhatkin nousevat vuodesta toiseen, sillä peurat onnistuvat aina syömään latvat verkotuksista huolimatta. Peuranruokaa ei hirveästi kannata kasvattaa, kukkia ei pääse ikinä näkemään. Mutta jospa ensi vuonna pihani on jo jollakin kepulikonstilla peuravapaata vyöhykettä… Eli osallistun arvontaan, noiden päheiden lehtien kohdalla vakaa päätökseni jättää enemmän voitonmahiksia muille raukesi.

 2. Todella kaunis lajike! Kerran kokeilin salkoruusua, mutta jostain syystä en saanut sitä kasvamaan. Ehkä olin puutarhaharrastuksessani vielä niin aloittelija. Olisi ihana kokeilla nyt uudelleen.

 3. Onpas hienot lehdet! Eikä kukan värissäkään ole valittamista. Juuri keksinkin paikan, jossa saattaisivat viihtyä, joten kokeillaan arpaonnea :)

  • Aivan ihana salkoruusu. Jos ei onnetar osu minuun, niin tuota pitää alkaa etsimään jostain.

 4. Tällaista houkutusta ei kannata ohittaa eli osallistun arvontaan. Minulla on pinkkiä salkoruusua, jonka olen joskus siemenestä kasvattanut. Katselin tänään, että senkin lehdet ovat edelleen kesäisen vihreät. Eivät tosin yhtä hienot, kuin arpomallasi salkoruusulla.

 5. Ihania! Olen jo kauan unelmoinut salkoruusuista, joten mukaan arvontaan.

 6. Ruotsissa käydessäni olen aina ihaillut hienoja salkoruusuja, siellä niitä näkyy usein ruusupenkissä taustakasvina. En ole itse niitä vielä koittanut kasvattaa, mutta mielelläni kokeilisin. Mukana arvonnassa.

 7. Ooh, Salkoruusuhan sopisi niin mun siirtolapuutarhamökille . Mielelläni arvonnassa mukana ‍♀️

 8. Arvontojahan EI voi ohittaa :) Näitä mullei ookkaa. Tällonki erikoosen färiset kukat ja jännät leheret.

 9. Kokeillaan onnea eli osallistun arvontaan :).

 10. Kaunis on salkoruususi. Olen joskus kasvattanut mutta nyt voisin taas yrittää jos nimittäin voitan. Mehän asumme ihan melkein vierekkäin niin olisi joskus vaikka kiva vaihtaa kasveja.

  • No niinpä, samaa olen monesti ajatellut että olisi kiva tavata kanssasi Kun vain saisi aikaiseksi järjestää yhteinen hetki jomman kumman puutarhassa.

  • Osallistuminen edellyttää ainakin nimimerkkiä ja sähköpostiosoitetta joka näkyy vain minulle. En pysty muuten ottamaan sinuun yhteyttä. Jos näet tämän kommenttini niin laitathan uuden kommentin noilla tiedoilla

 11. Arvonta on nyt suoritettu ja voiton vei MarjaKoo, onnea Laitan sinulle sähköpostia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Lähetä kommentti

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Tilaa Kotipuutarha-lehti

Tutustumistarjous 4 lehteä 29 €
Tilaa nyt