Royal Mailia mammalle, lumikellojen sipuleita Englannista

Olen jo useana keväänä haaveillut lumikellojen tilaamisesta Englannista mutta joka kevät olen ollut auttamattomasti myöhässä. Olen nimittäin herännyt vasta siinä vaiheessa kun meillä ovat ensimmäiset kellot nousussa ja silloin ovat heidän nettikauppansa jo ammottaneet tyhjyyttään. Tänä vuonna olin kuitenkin valppaana jo tammikuussa ja naputtelin tilaukseni Englantiin. Laitoin tilaukseen kuusi kaunista kasvia ja ne kaikki sain onnellisesti perille tällä viikolla. Englantiin sipulit lähetettiin jo helmi-maaliskuussa `in the green`, eli silloin kun kukinta on jo lähes ohi mutta kasvien lehdet ovat vielä vihreät. Täällähän on siihen aikaan vielä täysi talvi joten sovimme sähköpostitse, että saisin omani vasta niiden täydellisessä lepovaiheessa loppukesällä.

Sipulit olivat huolellisesti pakattuja ja hyväkuntoisia. Jokaisesta pussista löytyi myös yllätyksekseni kauniilla käsialalla kirjoitetut nimikyltit. Olin jo ehtinyt kirjoittaa itsekin säleet, joten nyt nämä aarteet ovat sitten tuplamerkattuina :)

[columns_row width=”half”]
[column][/column]
[column][/column]
[/columns_row]

Tilauksessani oli kaksi sipulia jo myöhään syksyllä kukkivia joista toisessa oli jo pienet juuren alut näkyvissä. Onneksi ne olivat säilyneet kuljetuksen ajan hyväkuntoisina, joten tiedä vaikka parin kuukauden kuluttua saataisiin ihailla vuoden viimeistä tai sitten kauden ensimmäistä lumikelloa <3 Raportoin kyllä sitten teille heti tuosta ihmeestä jos sellainen kohdalleni sattuu!

Kaikki sipulit istutin heti niiden saapumispäivänä ja valitsin niille paikaksi tuon varjoisan lammikon reunuksen. Penkin kasvualusta on hiekansekaista multaa ja penkki on kohopenkki johon veden ei pitäisi jäädä seisomaan. Ainakaan edellisen kesän runsaatkaan sateet eivät saaneet lammikkoa tulvimaan penkkiin, joten melko luottavaisena kaivoin aarteeni sen uumeniin. Kuten Cornovium Snowdropsin istutusohjeessa neuvottiin, istutin sipulit pensaiden alustoille, joista kesää kohti kasvavat pensaat imevät liian kosteuden, tarjoten näin lumikellojen sipuleille niiden tarvitseman kuivan kauden, lehtien kerättyä ensin ravintonsa seuraavan kevään kukintaan.

Joko sinä olet istuttanut tämän syksyn ensimmäisiä sipuleita?

 

 

  1. Keväällä viimmeestään, on taas uutta ihasteltavaa. Sullonki jo aikamoone valikooma.
    Huamenna olis tarkootus istuttaa ensimmääset……..lumikelloja, niitä taviksia.

    • Aika monia erilaisia lumikelloja tosiaan on jo tullut puutarhaan hankittua. Osa hankinnoista on kuitenkin tainnut tulla istutettua vähän vääränlaisiin paikkoihinkin eivätkä ne ole ainakaan vielä laajentuneet kauniiksi tuppaiksi. Vaan onhan se kyllä niinkin, että ne tavikset ne on jotka parhaiten meidän maassamme menestyy ja leviää joten taitavat lopulta olla ihan parhaita!

  2. Oi. Olipa spesiaalia postia. Toivotaan sipuleille pitkää ja tuuheutuvaa ikää.

    • Olin kuin lapsi jouluaattona kun hain paketin postista. Ihanaa kun näin vanhanakin vielä innostuu jostakin lapsen lailla <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Lähetä kommentti

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Tilaa Kotipuutarha-lehti

Tutustumistarjous 4 lehteä 29 €
Tilaa nyt