Rippijuhlat — leikkokukkia omasta puutarhasta

Saimme reilu viikko sitten viettää esikoisemme rippijuhlia. Vihdoinkin mitä mainioin hetki soveltaa käytäntöön niitä oppeja joita yritin sisäistää taannoisella asetelmakurssilla. Kaappien kätköistä löytyi jo vuosikausia sitten hommatut oasiksen palaset, jotka sain nyt käytettyä. Enää en kuitenkaan ajatellut jatkossa ostaa tuota sientä, vaan seuraavaksi kokeilen muotoilla kanaverkosta sopivan kokoisen pallon ja yrittää kukkien asettelua sen avulla.

oasissieni-mamasgarden

Valitsin asetelman astiaksi saman kulhon mihin kurssityönikin tein. Sienestä oli helppo vuolla sopivan kokoinen palanen ja siitä jäi vielä pienempi pala korkeampaan maljakkoon johon asettelin enimmäkseen luonnonkukkia. Harmillisesti siitä en ollutkaan ottanut yhtään kuvaa. Asetelmissa käytin muhkeita `Sarah Bernhardt` ja `Duchesse de Nemours` pioneja, valkoista kurjenkelloa, siankärsämöä ja nietospensaan oksia. Sienen sain piilotettua vuorenkilven lehdillä, joista valitsin pienimpiä. Maljakon asetelmassa oli lisäksi vaaleanpunaisen iisopin kukkavarsia ja ne kestivätkin todella pitkään lakastumatta!

pioneja-asetelmaan-mamasgarden
Pionit olivat asetelman kuningattaria.

Kun sienet olivat imeneet itseensä vettä jonkin aikaa, kävin leikkaamassa kukat käyttäen terävää veistä. Asettelu oli niin mukavaa kuin mitä muistelinkin. Tein asetelmat jo edellisenä päivänä mutta osa kurjenkelloista piti kuitenkin vaihtaa juhla-aamuna tuoreisiin. Lienenkö sittenkään antanut sienten imeä vettä tarpeeksi pitkän aikaa?!

valmis-asetelma-mamasgarden

Ja tässäpä tuhertamiseni tulos! Mielestäni asetelmasta tuli ihan onnistunut ja aion kyllä jatkossakin hyödyntää kesän juhlissa oman puutarhan kasveja.

Myös itse juhat olivat onnistuneet. Tunnelma kirkossa oli herkkä ja oli ihanaa rauhoittua ja katsella kauniita valkoisiin alboihin pukeutuneita nuoria, jotka olivat juuri astuneet askeleen lähemmän aikuisuutta <3

 

pyöreä tekstillä-blogin-loppuun

  1. Kaunis asetelma tuli! Oman pihan kukkia on hyvä hyödyntää, samoin luonnonkukkia. Monesti ostan esim. ruusunipun kaupasta ja loput asetelman aineksista kerään omata pihasta ja luonnon antimista.

    • No tuopa onkin hyvä idea! Itse olen vain niin turkasen huono ostamaan leikkoja. Ihaniahan ne olisi varsinkin talvella mutta juureton kasvi vain on niin surullinen, valmiiksi tuomittu kuolemaan. Omia kukkia hennoo jotenkin paremmin leikellä kun tietää, että niille jää juuret ja lehdet tukevasti maahan ja kukinta on toivottavasti taas vuoden päästä odotettavissa

  2. Kaunis asetelma ja kaunis on ruukkukin. Oman puutarhan kukkasista saa hienoja kimppuja, jotka tekevät juhliin erityistä tunnelmaa.
    Katjan vinkki on erinomainen. Taidanpa ottaa sen omaankin käyttöön.

  3. Kaunis! Taidokas olet! Mulle on taas ihmeen vaikea katkoa kukkia puutarhasta, paitsi niitä, joista jotenkin haluan eroon. Mutta ehkä se kumminkin on myös niin, että en edes kukkakimppua malta kerätä, kun tuntuu aina, että on muka tärkeämpää tekemistä. Oon ajatellut, että pitäisi vähän kunnostautua kukkakimppuasiassa, mutta asetelmat on kyllä jo liian vaikeata mulle. Oon kyllä kuullut tuon kanaverkkoidean ja ajatellut, että kyllähän sitä voisi ihan tavalliseen kukkakimppuunkin käyttää.

    • Ihan varmasti osaisit kun vaan kokeilisit Jos kukka ei mene heti mieleiseen asentoon niin sen voi ottaa pois ja tökätä uudelleen. Mutta kukkien katkomista se kuitenkin edellyttää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Lähetä kommentti

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Tilaa Kotipuutarha-lehti

Tutustumistarjous 4 lehteä 29 €
Tilaa nyt