Rikkakasvien hävittäminen ekologisesti ja selkä suorana

Sieltä ne taas nousevat, keltaiset pienet auringot ja niitä on ihan joka paikassa. Nurmialueilla saavat puolestani kasvaa ja kukkia, sillä ovathan voikukat tärkeitä mesilähteitä puutarhan pörriäisille. Puutarhan sorapinnat haluaisin kuitenkin pitää puhtaina kaikista kasveista.

Tähän asti se ei ole onnistunut mutta nyt ovat toiveet korkealla! Sain nimittäin täksi kesäksi apuuni Eco Weedkilleriltä Garden kuumavesilaitteen jota saan testata elokuulle asti. Sen jälkeen on tarkoitus julkaista vielä postaus testin tuloksista.  Jännä nähdä kuinka tuo laite oikein toimii käytännössä.

[columns_row width=”half”]
[column]

Eco Weedkiller on tavallisen painepesurin kokoinen.

[/column]
[column]

Kun laite on paineistettu kuumalla vedellä, ei korkkia saa vahingossakaan avattua sen sisältämän painelukon ansiosta.

[/column]
[/columns_row]

Eco Weedkiller toimii +100 °C veden avulla

Kuumalla vedellä on perinteisesti torjuttu rikkakasveja jo aikojen alusta. Kiehuva vesi tuhoaa kasvin soluseinät ja muutaman päivän sisällä käsittelystä kasvi ruskistuu ja kuolee.

Laitteen käyttämä vesi lämpenee sähköllä mutta auringon kannattaa antaa esilämmittää vesi vaikkapa mustassa saavissa. Se tietenkin säästää kustannuksissa mutta myös vähentää lämmitykseen käytettävän ajan määrää merkittävästi. Minua ilahdutti suuresti, että Eco Weedkillerissä voi käyttää myös roskatonta sadevettä!

[columns_row width=”half”]
[column]

Voikukkien poisto laattasaumoista pitäisi onnistua laitteella ongelmitta.

[/column]
[column]

Laatoituksen saumat ovat mieluisia kasvupaikkoja monenlaisille rikkakasveille.

[/column]
[/columns_row]

Rikkaskasvien torjuntaa on muuten hyvä toteuttaa säännöllisesti heti keväästä alkaen! Käsittelyt tehoavat parhaiten lämpimällä ja aurinkoisella ilmalla. Itse en näe tarvetta poistaa kuolleita kasvinosia käsittelyjen jälkeen sillä meidän tuulisella pihamaalla ne lentävät pian taivaan tuuliin itsekseenkin.

Suunnitelmissa olisi jatkossa ladata laite meidän kodinhoitohuoneen oven vieressä olevasta pistorasiassa ja suunnitella laitteen käyttö niin, että kun aloitan ruuanlaiton niin tökkään pistokkeen samalla seinään. Ruuan jälkeen on sitten laite valmiina ja pääsen heti käyttämään sitä. Veden lorottelu on juuri sopivan kevyt iltapuhde jonka jaksaa hyvin tehdä vielä työpäivän jälkeenkin.

Sora-alueiden rikkaruohot ovat olleet ongelmana jo vuosia.

Todella mielenkiintoista on nyt itsekin nähdä, saanko pidettyä pihan sora-alueet puhtaina tämän Eco Weedkillerin avulla. Uskon kyllä laitteen tehoon mutta sitä pitää myös muistaa käyttää säännöllisesti.

Oletko sinä etsinyt keinoa myrkyttömään ja mahdollisimman vaivattomaan rikkaruohojen poistamiseen? Lisätietoja Eco Weedkilleristä löydät valmistajan sivuilta.

Kuuman vesisuihkun jälkeen voikukka näyttää kuolleelta.

Palaan sitten tosiaan vielä elokuussa kertomaan kokeilun tuloksista ja siitä miten yhteistyöni laitteen kanssa on sujunut.

pyöreä tekstillä-blogin-loppuun

 1. Näin jossain laitteen mainoksen. Mietin itse sitä, että ylttääkö tuho juuriin saakka? Moni kasvi kasvattaa heti uudet versot vaikka maanpäällinen osa kuolisi. Mielenkiintoista kuulla raportti myöhemmin kesällä.

  • Tätä samaa olen itsekin miettinyt. Ainakaan vielä eivät ole käsitellyt voikukat heränneet henkiin. Varmasti myös juurakon koolla saattaa olla merkitystä. Mitä pienempänä taimena käsittelee niin sen paremmin varmasti kuolee. Odotan itsekin elokuun toista postausta mielenkiinnosta kihisten

 2. Kiinnostaa kovasti kuulla, kuinka kävi! Täällä olisi tarvetta kortteen hävittäjälle, sillä niin ansiokas kuin tuo muinaiskasvi onkin, sitä puskee vähän joka puolelta. Sen soluihin ei perinteinen rikkaruohomyrkky käy, eikä sellaisia halua edes käyttää muutenkaan.

  • Jaa-a tuskin kortteeseen tämäkään laite tepsii kun sen juuristo ulottuu niin kamalan syvälle. Mutta olen minä saanut sitä vähän taantumaan kun olen aina nypännyt pois kun on yrittänyt nousta. Kortetta tuli yhden multakuorman mukana noin 10 vuotta sitten ja vieläkin se yrittää aina silloin tällöin nousta.

 3. Kuulostaa mielenkiintoiselta, raporttia odotellaan täälläkin.
  Minä olen kokeillut parina vuonna polttaa rikkakasveja ja sitäkin on siis tehtävä melko usein…

  • Meilläkin olisi tuo polttovehje mutta tää meidän kallion vierusta on aina niin kuiva, että käyttämättä on jäänyt. Pelkään sytyttäväni sillä maastopalon joka jää kytemään ja polttaa pian koko talon
   Tämä kuumavesilaite on ainakin sen osalta turvallisempi ja ensimmäiset kokeilut ovat kyllä olleet todella lupaavia

 4. Kiinnostava vempain. Tuolle olisi käyttöä meilläkin. Varsinkin kivituhka-alueiden putsaus on tylsää ja toivotonta hommaa. Odotan siis innolla raporttia.
  Moni firma vuokraa mm. höyrypesureita. Tässäpä laiteidea vuokrafirmoille. Ainakin yhden vuoden voisi kokeilla ennen oman hankintaa.

  • Kivituhkalle, laatoituksille ja talon vierustoille toivon itsekin tästä pelastajaa ja ensimmäisten kokeilujen jälkeen vaikuttaisi kyllä toimivan. Minulla on parhaillaankin vesi kuumenemassa, tuohon hommaan vaikuttaa jäävän koukkuun

 5. Kävin tutustumassa laitteeseen netissä. Hinta on sen verran korkea, että jää hankkimatta monelta kotitaloudelta.

  • Hinta on korkea mutta kotimaisuus ja hyvä laatu kyllä aina maksaa. Arvostan myös sitä, että tuohon saa tarvittaessa varaosia.

 6. Ompa mielenkiintoinen vempain jos vaan pitää rikat kurissa.

  • Tähän mennessä vain positiisivia kokemuksia mutta seurailen poltettuja taimia pitkin kesää sillä silmällä, että selviää kuoleeko myös voikukan juuristo.

 7. Mielenkiinnolla odotan elokuista postaustasi laitteen käyttökokemuksista. Aloitin itse viikonloppuna rikkaruohojen kitkemisen pihalaattojen välistä ja oli aika tuskaista hommaa, kun osa voikukista oli jo melkoisen isoja.

  • Tuo voikukka on kyllä ihan pahin rikka sen pitkän juurensa ansiosta. Aina sitä jää pätkä maahan mistä taimi ponnistaa uudestaan eloon. Kitkentä täytyisi ainakin tehdä jo heti taimen ollessa hyvin pieni. Toivottavasti tämä polttaminen saisi koko kasvin kuolemaan juuristoon asti, se jää nähtäväksi.

 8. Ei varmaan isommat juurakot kerrasta kuole mutta jostain luin että kahdesta! Nyt testaan sen paikkansapitävyyttä kiskomalla/kuokkimalla pihapiiristä kaikki voikukat jotka näen etteivät edes siemennä.

  • Tulin juuri trimmeröimästä voikukkia ja weedkilleri on lämpenemässä. Molemmat keinot jatkuvassa käytössä niin luulisi tulosta syntyvän, ainakin hetkeksi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Lähetä kommentti

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Tilaa Kotipuutarha-lehti

Tutustumistarjous 4 lehteä 29 €
Tilaa nyt