Pyhien jälkeisiä pohdintoja

Mieleni teki tulla piipahtamaan vaihteeksi täällä blogissa. Sosiaalinen media vie nykyään suuren osan huomiostani ja sinne tulee kaikki puutarhakuulumisetkin ensisijaisesti päivitettyä. Tulipa ennen pyhiä kirjauduttua jälleen yhdelle uudellekin sivustolle. Threads nimeltään ja mitä siitä nyt olen ehtinyt saada selville, niin Metan vastine Twitterille olisi kyseessä. Saapa nähdä innostuuko siitä sitten miten paljon, vai jääkö yhtä lyhyeksi kuin vierailuni Tik Tokissa. Sieltä en kyllä löytänyt mitään mieleistä, puutarhajututkin olivat suurelta osin jotain jenkkijuttuja, eivätkä iskeneet sitten yhtään.

Oikeastaan minulle sopisi lopulta ihan parhaiten tämä blogimaailma. Blogikirjoituksiin voi uppoutua samalla tavalla kuin hyvään kirjaan. Ja eräänlaisia kirjojahan nämä oikeastaan ovatkin. Minunkin puutarhatarinaani on tullut kerrottua jo 8.2.2013 lähtien. Monta vuotta on ehtinyt vierähtää ensimmäisestä postauksesta blogissa ja puutarha on kasvanut ja kehittynyt melkoisesti.

Pienet asiat piristää

Viime vuosina uuden luomisen tilalle on hiljalleen hiipinyt seesteisempi suhtautuminen puutarhaan ja sen hoitoon. Aina ei tarvitse luoda jotakin suurta, vaan pienetkin asiat ja ideat tuovat iloa. Ja ennen kaikkea haluan nauttia puutarhasta nyt ja tässä, ihan tästä talviajastakin lumineen päivineen. Niin monta vuotta haikailin sulan maan syndroomassani ja jäinen maa ahdisti kovasti. Tällä hetkellä minusta kuitenkin tuntuu, että alan olla jokseenkin sinut myös tämän talven kanssa. Olen pitkän tauon jälkeen käynyt jopa hiihtämässä ja nauttinut rauhallisesta sivakoinnista peltojen reunoja seuraillen.

Ja mitä tulee talviseen puutarhaan, niin innolla olen selaillut Pinterestistä pieniä ideoita talvisen puutarhan kaunistamiseen. Muutaman kranssin jo kietaisin korallikanukasta ja suuremmista oksista kokosin sisäänkäynnin yhteyteen risuistutuksen, jonka koristelin valkoisilla palloilla. Oksia on vielä jonkin verran jäljellä, jotain pientä voisin niistä vielä kehitellä.

Vanhoja kausivalojakin on tullut laiteltua jonkin verran. Haaveilen myös yhdestä uudesta valosarjasta. Sellaisesta johon saa tarvittaessa vaihdettua polttimot. En aio enää tuhlata rahojani, usein lähes kertakäyttöisiin kausivaloihin. Niin monta valosarjaa jouduin taas heittämään roskikseen, sellaisiakin joita en ollut käyttänyt kuin yhtenä talvena.

Nyt joulun aikaan sytyttelin paljon myös ihan perinteisiä kynttilöitä. Muutamana iltana terassilla oli lähes maaginen tunnelma kun laitoin kaikkiin mahdollisiin lyhtyihin kynttilät palamaan. Jo pelkkä kynttilöiden sytyttäminen on mielestäni ihan oma nautinnollinen hetkensä. Seuraavaksi onkin sitten vuorossa uusien kynttilöiden valaminen. Pitäisi vain ensin keksiä kivoja uusia muotteja. Löytyisiköhän Pinterestistä ideoita tuohonkin puuhaan?!

 1. Ihanat kuvat! Oi että, kaikkea puskee maasta ja nuo pienet tulppaanit <3
  Totta, talvellakin voi olla kaunista, hyvinkin kaunista, kun lumiolosuhteet ja keli osuvat kohdilleen niin, että ollaan taikamaailmassa. Elävä tuli on niin ihanaa, kun tulee sininen hetki etenkin. Mutta onhan tämä talvikausi vain kovin pitkä. Sillekään ei mitään voi, silti aina salaa toivon, että kevät koittaa helmikuussa. Viime vuosina niin on joskus käynytkin, tai siis ainakin lumikellojen nuppuja on näkynyt. Se on niin ihanaa!
  Tuo kransseilla koristelu yms. on minulta kokonaan unohtunut, siihen voisi tosiaan panostaa.
  Mukavaa talvikautta!

 2. Aivan ihanat kuvat. Mullasta ponnistajille on ihmeellinen voima, joka ihastuttaa joka vuosi yhtä paljon.
  Viisasta pohdintaa. Talvi on ajallisesti iso osa vuodesta. Sääli, jos kaikki talvikuukaudet kuluvat ahdistuneeseen harmitteluun. Ehkä kannattaisi ottaa ilo irti lumisista maisemista, niin kevään odottaminenkin sujuisi helpommin.
  Monet valosarjat ovat kertakäyttötavaraa ja siten energian tuhlaamista. Kävin juuri sytyttämässä ulos öljykynttilöitä. Kauniita ja sopivissa paikoissa myös turvallisia.
  Hyvää Uutta Vuotta 2024 sinulle!

 3. Ihanat, keväiset kuvat! Herättävät kaipauksen kevääseen, vaikka talvikin on minusta ihan kiva vuodenaika. Nyt vain tuntuu siltä, että lunta on aivan liikaa ja ennusteissa näkyvät yli -30 asteen pakkasetkin hytisyttävät jo etukäteen. Toisaalta hyvä, että on sitä lunta, niin ainakin kaikki pienemmät pensaat ovat turvassa pakkaselta. Ei vain tarvitsisi enää koko talvena sataa yhtään lisää.
  Enpä ole törmännyt sellaisiin valosarjoihin, joista saisi vaihdettua polttimot. Siinäpä olisi hyvä markkinarako jollekin. Meillä ei ole toistaiseksi vielä yksikään valosarja hajonnut, vaikka ovat olleet käytössä jo monta vuotta. Jostain vanhimmasta on pari lamppua palanut, mutta se ei haittaa. Kertakäyttötavaraksi osoittautuva mukamas pitkäikäinen laite ei ole hyvä juttu.
  Iloista vuodenvaihdetta!

  • No juu, nuo kovat pakkaset ovat yhtä ikäviä kuin kovat helteet. Lunta on meilläkin jo tosi paljon mutta jotenkin tuntuu, että sitä ehkä tulee vielä paljon lisää😅 No antaa tulla vaan, kyllä se viimeistään juhannuksena sulaa😁

 4. Blogimaailma on ihana paikka, täällä voi pysähtyä katsomaan kuvia ja lukemaan tekstejä ajatuksen kanssa. Vaikka instaan on nopeampi ja helpompi laitaa kuvia, niin niitä tulee siellä surffattua kyllä melkoisen huolimattomasti läpi.

  • No just tämä👍 Taidan tehdä uuden vuoden lupauksen, että vierailen ensi vuonna useammin blogistaniassa❤️

 5. Voi miten ihanat kevätkuvat. Minulle on sattunut kestäviä valosarjoja, vähintään pari vuotta ovat kestäneet, ulkona tosin huonommin kuin sisällä mutta minkäpä sitä mahtaa näille sääolosuhteille, paljon saavat kestää kun valosarjat eivät ole meillä mitenkään suojassa.

  • On se pari vuottakin aika lyhyt aika. Niiden ongelma on liian ohuet sähköjohdot ja se ettei polttimoja pysty vaihtamaan. Kyllä niitä kestäviäkin valmistetaan mutta ne ovat tietysti arvokkaampia ja täytyy melkein tilata. Ei niitä marketeissa myydä…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Lähetä kommentti

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Tilaa Kotipuutarha-lehti

Tutustumistarjous 4 lehteä 29 €
Tilaa nyt