Puutarhan ystävän kaulakoru — lankakukkasia virkkaamalla

Näin syksyisin, talven kiristellessä otettaan elo ja olo siirtyvät väkisinkin enemmän sisätiloihin. Tänä syksynä käsiini on eksynyt pitkästä aikaa lapion lisäksi myös virkkuukoukku. Aikaisempina vuosina virkkasin mm. isoja pyöreitä mattoja trikookuteesta mutta sitten tuli usean vuoden tauko.

virkattu-koru3-mamasgarden

Kai vähän kyllästyinkin kun matot olivat niin suuritöisiä. Nyt innostuinkin onneksi paljon pienemmintä pyörylöistä sillä löysin jokin aika sitten kirjastosta Johanna Meriläisen kirjan, Virkatut korut ja ihastuin siellä muutamiin malleihin. Korun väriksi valikoitui tietysti kaunis vihreä lanka. Tämän korun mallinimi on Hattara. Yhden pyörylän virkkaa nopeasti ja siinä käytetään vain ketju- ja piilosilmukoita sekä pylväitä. Malli on mielestäni yksinkertaisuudessaan kaunis.

virkattu-koru2-mamasgarden

Näistä kukkasista saa myös helposti korvakorut kiinnittämällä hopealenkkiin koukut. Kirjan ohjeiden mukaan korut tulisi kovettaa veden ja liiman seoksella mutta en ole sitä vielä tehnyt. Katson ensin miltä koru näyttää ilman kovettamista ja teen sen sitten lopuksi mikäli kukkaset jäävät jotenkin lerpuiksi. Liima iholla tuntuu hieman ikävähkölle?! Sain kyllä hyvän neuvon Facebookin virkkaus-ryhmässä, että vesi/liima-seosta kannattaa näin pienessä työssä vain sivellä siveltimellä korun päällispuolelle. Tällöin ihoa vasten ei tule niin paksua liimakerrosta kuin mitä jos uittaisi kukat kokonaan seoksessa.

Vaan nyt koukut heilumaan ja virkkaamaan koruja puutarhan ystäville pukinkonttiin.

Tunnelmallista joulukuun alkua kaikille lukijoilleni!

pyöreä tekstillä-blogin-loppuun

  • Kiitos Kuvaaminen onkin sisällä tähän aikaan vuodesta ihan mahdotonta. Täytyy sisäjututkin kuvata ulkona ja jouluruusu tosiaan kantaa korun kauniisti.

 1. Kauniita korukukkasia. Erinomainen talvivastine kesän kasvimaailmalle.
  Jouluruusu on kaunis kuvausrekvisiitta. Sisällä kuvaamista varten pitää välillä odottaa aurinkoisia päiviä. Ihan tulee ikävä kesäpäiviä siinäkin mielessä.

  • Tämä pimeys tosiaan hankaloittaa kuvaamista melkoisesti. Sen lisäksi myös kaikkea muutakin tarkkaa hommaa.
   Näpräsin eilen päivän valossa kukkasia yhteen hopealenkeillä ja hyvin näki tehdä mutta nyt tuntuu sormenpäät vähän tunnottomilta. Täytyy tehdä vähän kerrassaan kun mulla täytyy leipätyössäni labrantätinä olla hyvä tuntuma sormenpäissä

 2. Ihanat kuvat! Ihanan värinen lanka! Ja ihana kaunis malli!

  • Kiitos Tuo oli helppo malli. Yritin eilen toisella kirjan ohjeella mutta en onnistunut. Siispä teen korvakorut samalla ohjeella Ostin myös toisen väristä lankaa jos riittäisi tsemppi tehdä silläkin kukkasia.

 3. mukava kuulla Minna, et olet tauon jälkeen taas löytänyt virkkauksen ilon. virkatut korut ovat kauniita ja ekologisiakin. tykkään itsekin niitä virkata.

  • Nyt kun puutarhassa varsinaiset multahommelit on tauolla niin aikaa jää kaikenlaiselle näpertelylle. Korut tuli tärkkäystä vaille valmiiksi niin tänään siirryin ottamaan haltuun ihan täysin uutta työkalua. Hitsasin ensimmäisen kerran ihan oikean obeliskin. Tuntui upealle saada rauta tarttumaan toiseen rautaan. Fiilistä on vaikea kuvailla, se oli todella upeaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Lähetä kommentti

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Tilaa Kotipuutarha-lehti

Tutustumistarjous 4 lehteä 29 €
Tilaa nyt