Puutarha herää hiljalleen kevääseen

Tein heti aamusta pienen kierroksen puutarhassa ja tunsin viimeinkin suurta helpotusta. Olotilani ovat viime viikkoina vaihdelleet epätoivosta vielä suurempaan epätoivoon.  Mitä olisikaan lumikellofestivaalit ilman lumikelloja?! Nyt kuitenkin näyttäisi onneksi siltä, että puutarhan lumikellot nousevat sittenkin ja vielä niin, että ne olisivat jopa kauneimmillaan reilun viikon päästä <3

[columns_row width=”third”]
[column][/column]
[column][/column]
[column]lumikellot-lammikon-rannalla-mamasgarden[/column]
[/columns_row]

Tehtävälistani on yhtä pitkä kuin lasten joulun alla kirjoittamat mutta teen sen minkä ehdin ja loput sitten festareiden jälkeen :) Nyt haluan myös nauttia tästä kevään ja kasvun ihmeestä, kaikista niistä pienistä kukkasista jotka nousevat maan alta kohti valoa.

Suloiset krookukset olivat aamun viileydessä vielä supussa mutta auringon paistaessa niihin ne avautuvat pieniksi tähdiksi. Tämä on nyt vasta toinen kevät kun saan ihailla krookuksia omassa puutarhassa. Miksi ihmeessä en istuttanut niitä jo paljon aikaisemmin?!  Pelkäsin, että ne tulisivat heti syödyiksi kuten edellisen asuntomme pihalla. Nyt ne ovat kuitenkin saaneet olla jo kaksi kevättä täysin koskemattomina.

[columns_row width=”third”]
[column][/column]
[column][/column]
[column][/column]
[/columns_row]

Kevätiirikset, kevätlumipisarat ja virvaliljat ovat jo hyvässä kukassa. Muutamia iiriksia on kuitenkin vielä pienellä alulla kuten muutamat puutarhan jouluruusutkin.

Jouluruusut olisivat varmasti jo vähän pidemmälläkin mutta havut ovat peittäneet niitä vielä suuren osan ajasta, sillä pelkään näidenkin tulevan syödyiksi ilman suojaa. Talvensuojaturpeen olen kuitenkin jo poistanut, sillä se hidastaa maan sulamista. Turpeet pääsivät entiseen tapaan kompostin kuivikkeeksi.

Tammikuiset esikoiden hankikylvöni ovat vapautuneet lumen alta ja olen lisännyt vielä hieman jäljellä olevaa lunta kylvösten päälle. Laatikoista kylvökset siirtyvät seuraavaksi kasvihuoneen pitkälle hyllylle, jossa ne toivottavasti alkavat hiljalleen heräillä eloon. Haaveilen jo nyt uusista esikon taimista lammikon ympärille, vaikkei yksikään siemen ole vielä itänyt. Vaan nyt painun haaveineni saunan lauteille ja venyttelen haravoinnin jäykistämää ristiselkääni :) Huomenna pitäisi olla aurinkoinen ja viikon lämpimin päivä ja minulla pitkä ilta aikaa touhuta puutarhassa. Miten pienestä sitä ihminen tuleekaan onnelliseksi näin keväällä <3

 

 1. Kauniita kuvia! Näytti tosi somalta, kun lumikello kurkisteli saniaisen lomasta. Puutarhasi taitaa valmistautua festareihin myös ihan itsestään .

  • Totta, kyllähän ne sieltä kasvit nousee ilman kuopsuttelujakin mutta on se nyt vähän hössötettävä kun on vieraita tulossa Tilasin eilen ilmapalloja tietä näyttämään ja sellaisen ison hanallisen lasiastian juomatarjoilua varten. Muuten on kyllä tarjoilut minimissä, en halua viettää päivää sisällä kahvia keittämässä. Omilla eväillä toivon ihmisten varustautuvan päivään!

   • Juu, vierailla tulee kyllä ihana huolehdittu olo, kun emäntä on valmistautunut asiaan. Kiva tulla!

 2. Kevät on suosikkivuodenaikani juuri siitä syystä, että saa tuntea riemua jokaisesta maasta pilkistävästä kasvin alusta! Ihana kevät!

  • Samat tunteet täälläkin. Kevät on kasvun ihmettä ja uuden elämän lumoa

 3. keväällä on niin ihanaa puuhailla pihalla. Ei se mitään, että selkä huutaa hoosiannaa ja käsivarret ovat hellänä :D Khih! Sinulla kukkiikin sielä jo vaikka mitä ihanaa ja aivan selvästi ihanat esikotkin ovat jo lähes kukkimisvalmiudessa! Minulla vastaavanlaista kukintaa on jo akileijoissa ;) Toivotaan siis parasta!

  • Siemenkasvatuksella ilo uudesta kasvusta on moninkertainen. Ensin ne kasvavat vain haaveissa mutta aina silloin tällöin joku kasvi yllättää ja itää ihan oikeasti. Ja se fiilis kun pienestä siemenestä saa kasvin kukkimaan ensimmäistä kertaa on käsittämättömän upea
   Onnea aksuillesi, sieltä ne pian nousevat kun muistaa vaan pitää kylvökset kosteina

 4. Ihania näkymiä. Puutarhurin työlista senkun pitenee. Jos sieltä yhden homman saa pois, viisi on jo tulossa lisää. Aika keikkumista tämä Suomen kevät on, mutta siinä ei ole mitään uutta ja ihmeellistä. Välillä se vähän rasittaa, vaan harvemmin kovin pitkään.
  Lumikellofestareiden tulevaisuus näyttää hyvältä.

  • Kevät keikkuen tulevi ja työlistan pituus tosiaan vaihtelee. Kun festarit ovat ohi niin listalleni nousee jälleen viime kesältä tuttu kellari ja nyt uutena projektina pärähtää käyntiin ulkohuussi :) Ei ne työt tekemällä lopu ja hyvä niin!

 5. […] ihanasti ainavihantana (evergreen). Tuossa lammikon etukummulla sen seuraan liittyvät jo aikaisin keväällä kukkivat lumikellot ja yhdessä niiden kanssa tämä kaksikko muodostaa suloisen kasviparin. Yritin etsiä tuosta […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Lähetä kommentti

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Tilaa Kotipuutarha-lehti

Tutustumistarjous 4 lehteä 25 €
Tilaa nyt