Tulin vain kertomaan, että Birdlife Suomi järjestää tänään ja huomenna suositun pihabongaus tapahtuman! Lisätietoa tapahtumasta löydät täältä.

Ajattelin itse osallistua tapahtumaan tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Tällään kohta itseni tunniksi ulos aurinkotuoliin ja suuntaan katseeni kohti lintulautaamme. Ensin kyllä tarkistan, että laudalla on runsaasti syötävää :) Laudallamme vierailee lähinnä tuttuja lintuja, joista sinitiainen ja talitintti ovat selvästi yleisimpiä. Toiveissa olisi kuitenkin bongata joku muukin laji, toivottavasti lykästää. Kaiken varalta taidan ottaa mukaan lintukirjani, tiedä vaikka kuinka harvinaisia tirppoja ilmaantuu kun oikein tarkasti tiirailee.

Lintujen ruokintapaikkamme.

Muistatteko muuten vielä postaustani, jossa kerroin lintujen oman rasva-siemenseoksen tekemisestä? Nyt olen roikottanut noita omia tekeleitäni tuolla puussa jo kohta kuukauden, eikä ne oikein näytä lintusille maistuvan:( Kaupan rasvapallot häviävät sen silijän tien, mutta omat valokset säilyvät lähes koskemattomina?! Mikähän niissä on vikana? Syövätkö teidän lintunne kotiruokaa, vai kelpaako heillekin vain kaupan valmisruuat?

  1. Minäkin osallistuin Pihabongaukseen ja postasinkin siitä. Se on mukava tapahtuma. Hauskaa alkavaa viikkoa!

    • Bongaus oli kyllä tosi kivaa! Aivan varmasti aion osallistua siihen tulevinakin vuosina, näin voi tehdä vaikka vähän tilastoa omankin puutarhan lintujen määrästä ja lajeista. Toivottavasti lajikirjo runsastuu tulevaisuudessa. Tänä vuonna bongaukseni tuloksena näin mustarastaita, Hömö-, tali-, sinitiaisia ja punatulkkuja <3 Ai niin ja seuraavana aamuna näin talon ikkunasta kuinka lumikko kiepsahteli hetken laudan alla. Pieni, kokonaan valkoinen pötkylä :) Lumikon pitäisi olla melkoinen myyrän metsästäjä, hyvä niin! Luulen, että hän asustelee rakentamassani "kivilinnassa" eli kivikasan penkin työmaalta kasaamassani kivikasassa, jonka kivet odottavat jatkosijoitustaan. Kuinkas tämän kodin nyt sitten enää hennookaan rikkoa??

  2. No onpas nirsoja lintuja, eivätkö he ymmärrä hyvän päälle? Taitavat vaan olla niin tottuneita eineksiin. Ihana tuo kivineliö, onko terassin pohja vai mikä? Ihana kuitenkin. Minulta on bongaukset menneet ohi valitettavasti. Mustarastasta vaan hyysäilen, vein pannarin palasenkin :)

  3. Nyt kun ei ole enää kaupan palloja ollut tarjolla, niin pikkuisen on omiakin ruokia alettu maistelemaan! Täytynee vain pitää kovaa linjaa, eikä hemmotella tipusia piloille ;)
    Kivineliö on tosiaan sen haaveilemani kesäkeittiön perusta, jossa meillä nyt on kyllä tällä hetkellä ruma pressukatos takkapuineen :( Ehkäpä vielä joskus haave toteutuu?!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Lähetä kommentti

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Tilaa Kotipuutarha-lehti

Tutustumistarjous 4 lehteä 29 €
Tilaa nyt