Pientä blogin uudistamista

Vihdoinkin sain itseäni niskasta kiinni ja ryhdyin jokin aika sitten työstämään blogilleni uutta logoa tai oikeastaan tunnistusmerkkiä! Olin haaveillut siitä jo pitkään mutta vajavaisin tietoteknisin taidoin, tuntui jo pelkkä logon suunnittelun aloittaminen erittäin työläältä. Olin viime keväänä kansalaisopiston WordPress- kurssilla ja siellä sivuttiin hieman paria ohjelmaa. Olen jo jonkin aikaa käyttänyt PhotoScapea mutta Canvan opiskelu oli jäänyt muutaman kuvakollaasin tekemiseen.  Tuollaisella artikkelikuvassa olevalla kollaasikuvalla aloitin Canva-opintoni ja sain myös apuja ystäviltä. Aluksi tein ihan kamalan valmispohjaisen yritelmän mutta yön yli asiaa pohdittuani, päädyin käyttämään logossa kuitenkin omaa valokuvaani (vaikkei sitä suositellakaan oikean logon suunnittelussa). Eipä silloin ainakaan kenelläkään tulisi täysin samanlaista vastaan! Ja tässäpä se sitten on, saanen esitellä Mama`s gardenin uuden pyörylän :)

Haaveenani olisi ollut vielä saada tuota saman sävyistä vihreää tuohon lumikellon sisimpiin terälehtiin mutta toisaalta se olisi kyllä lopulta saattanut näyttää hieman keinotekoiselta. Parempi varmaankin noin, ihan vain selkeästi mustavalkoisena. Ajattelin käyttää tätä merkkiä ainakin Mamman puutarhan facebook-sivuilla ja instatililläni profiilikuvana. Lisäksi suunnittelen laittavani sen jatkossa jokaisen postauksen loppuun tuollaisena pienenä pyörylänä, josta pääsee klikkaamalla blogini etusivulle.  Vielä kun saisi tuohon blogin banneriin tuon tekstin samalla kirjastyylillä kuin nyt on tässä logossa. Siinäpä seuraava pikku projekti  johon täytyy varmaan taas anella apuja viisaammilta :) Tässä pyörylässä oli kyllä jo vähäksi aikaa kuvankäsittelyä tälle mammalle!

Kuinka sinä olet hankkinut ATK-taitosi? Oletko käynyt kursseilla vai oppinut kaiken kantapään kautta rohkeasti kokeilemalla? Onko käytössäsi joku tosi hyväksi kokemasi ilmainen kuvankäsittelyohjelma?


 1. Hienohan tuosta tuli :) Itse olen kokeilemalla oppinut ja seuraamalla erilaisia tutorial ohjeita. Joskus 2004-2007 oli vielä kova kotisivu buumi ihmisillä, luotiin fani sivuja yms. Niin sitä kautta itsekkin innostui ja oppi uusia niksejä mitä tuli koodailuun, kuvian muokkaamiseen ja luomiseen. Muutoin atk-taidot olen oppinut vaan kokeilemalla. Tuli sitä joskus nuorempana tehtyä muka koneelle tilaa, ja poistin kriittisen windowsin osan koneesta… Hups :D

  apilankukkanen.blogspot.fi

  • Hups, tuota itsekin pelkään, että innostuksissani poistelen joskus jotakin tärkeää kun ei niistä tiedostojen nimistä aina oikein ymmärrä mitä ne sisältää. Ehkä pidän ohjenuorana itselleni, että poistelen jatkossa vaan niitä tiedostoja jotka olen itse luonut ja tallettanut

 2. Olen opiskellut kuvankäsittelyä koulussa. Mulla oli tässä kannettavassa valmiiksi asennettuna kuvankäsittelyohjelma, jota olen sitten käyttänyt mm. kuvien rajaamiseen. Tekstit kuviin teen toisella ohjelmalla. Canvaa en ole kokeillut, mutta ajattelin kokeilla sitä varmaan jossain vaiheessa! :)

  • Nuoremmilla tietotekniikka kuuluukin varmasti jo ihan automaattisesti opiskeluun. Itse valmistuin vuonna 2000 ja silloinkaan ei vielä opinnoissa ihan älyttömän paljon tietsikkaa käytetty. Toki joitakin kirjallisia töitä ja lopputyö tehtiin koneella ja esitettiinkin muistaakseni jo powerpointin kaltaisella ohjelmalla. Voi siitä on kohta jo 20 vuotta joten en enää muista tarkasti yksityiskohtia

  • Kiitti Ihan kaunis se kyllä minustakin on mutta pelkäänpä, että sen käytettävyys varsinaisena logona ei kuitenkaan ole kovin hyvä. Kun se vektorijutskakaan ei oikein auennut mulle

 3. Minusta tekemäsi pyörylä on kiva. Herkän kaunis, yksinkertainen kuva. Photoshopilla minä käsittelen, minkä käsittelen. Olen työssä käyttänyt paljon tietokonetta ja olen naimisissa tietotekniikan ammattilaisen kanssa, mikä on suuri onni tietoteknisessä mielessäkin! Hän harrastaa valokuvausta. Hyvät kuvat varastan häneltä! Kätevää!

  • Olen itsekin miettinyt, että olisi kiva jossakin vaiheessa ostaa tuo Photoshop omalle koneelle. Ilmaisohjelmista kun aina puuttuu joitain ominaisuuksia. Toisaalta tämä kirjoittelu on mulla ihan harrastajapohjalla, joten ohjelman kustannukset vähän hirvittää.
   Hienoa, että sulla on ihan oma it-tukihenkilö kotona

 4. Hieno! Nostan hattua sinulle. Tässä opettelen atk-taitoja, ja täytyy sanoa, että työlästä on.

  • Tulipa muuten vielä mieleeni, että tämän WordPressin käyttäjille on oma face-ryhmäkin! Sieltäkin saattaisi saada hyviä neuvoja!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Lähetä kommentti

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Tilaa Kotipuutarha-lehti

Tutustumistarjous 4 lehteä 29 €
Tilaa nyt